Broen – це новий заклад від засновників Blur Coffee та Octo Tower у форматі бару. Офіційне відкриття відбудеться 2 вересня, у тестовому режимі починають роботу 29 серпня о 13:00.

Фото: Костянтин Гузенко для The Village Україна

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Концепція

Broen – це двоповерховий бар, який відкрили на вулиці Великій Васильківській між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». «Мені завжди подобався скандинавський підхід до життя, до того ж хотілося обрати лаконічну назву. Broen шведською означає «міст», а отже, певний зв’язок. А ми вважаємо, що бар – це не стільки про алкоголь, скільки про зв’язок і спілкування», – розповідає співвласник Євген Білоусов, який із командою запустив заклади Blur Coffee, WhaiThai, Octo Tower і Sinners Bar на Мечникова.

Попри формат бару, Broen не позиціюють винятково як вечірній заклад, гостей запрошують упродовж усього дня. Цілий день готуватимуть страви та пропонуватимуть каву, також готуватимуть коктейлі та наливатимуть вино та сидр. У перший тиждень роботи працюватимуть із 13:00, зрештою хочуть вийти на режим із 09:00 до 21:00 у будні і до 21:45 у п'ятницю та суботу. 

 Broen

Де: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 48

Коли: 09:00–21:30

Instagram

Локація

Broen розташований у житловому будинку на Великій Васильківській, раніше в цьому приміщенні працював барбершоп і магазин Dolce & Gabbana. На двох поверхах загалом приблизно 200 квадратних метрів, але два рівні розділили за функціями: на першому передбачені закуски та напої із собою та кілька посадкових місць, а на другому – основна посадка, відкритий бар і кухня, а також балкон із краєвидом на планетарій і костел святого Миколая.

У зоні біля входу встановили вітрину із закусками та бар із вином і сидром. «Можна взяти пляшку вина з прошуто чи брускетами та посидіти внизу, а можна взяти із собою. Якщо берете пляшку внизу, віддаємо без доплат, а якщо берете пляшку та сідаєте на другий поверх, враховуємо невеликий cork fee», – розповідають у Broen. Через це зону внизу жартома називають duty free.

У закладі 101 посадкове місце, включно зі столами на відкритому балконі. Приміщення обставили вінтажними та реставрованими столами та стільцями, включно з кількома комунальними столами на другому поверсі, а також зеленим диваном. Ще частину меблів і світильники на стелі повторно використовують із промислових будівель.

На стінах вирішили залишити відкриту цегляну кладку та молдинги. «Я вже думав після Blur та Octo обійтися без кладки, але, здається, вона мене переслідує», – сміється співзасновник Білоусов. Відповідно до цього вирішили зробити максимально відкритою й барну стійку та кухню, не відокремлюючи її зайвим чином від зали. «Хочемо, щоби був максимальний контакт із гостями», – розповідає бар-менеджер Дмитро Коломієць.

На запуску в інтер’єрі використали серію картин українського художника Олексія Кучми, експозицію періодично будуть змінювати, а всі картини можна буде придбати, додають у Broen.

Бар і кухня

«Ми давно хотіли відкрити великий міський бар, куди можна було б прийти й на каву, і на вино, і на коктейль. І щоби бармен не дивився на тебе з-під лоба, а порадив напій, який підійшов би саме тобі», – розповідає співзасновник Євген Білоусов. За напої у Broen відповідає бар-менеджер Дмитро Коломієць, який протягом шести років працював у коктейльному барі Parovoz Speak Easy та є бренд-амбасадором Diageo Reserve в Україні.

Євген Білоусов і Дмитро Коломієць

«За класичні коктейлі можна не переживати, тому що за них відповідає людина, яка все життя робить класику», – каже Коломієць. Окрім класики, готуватимуть підбірку Gin & Tonic і лінійку коктейлів із низьким умістом алкоголю на зразок Americano. Та головний акцент – на авторську карту від Коломійця зі скандинавською тематикою. Наприклад, радить коктейль Freya (200 грн) на основі джину, який прикрашають їстівними квітами та гілкою ялівцю.

Бар-менеджер Broen Дмитро Коломієць

Окрім того, Коломієць готує свій фірмовий коктейль Something Tasty (200 грн), а легкий Americano (180 грн) змішує із содовою власного виробництва, як гарнір додає огірок. Щодня гостям пропонуватимуть «пунш дня», уже заготували низку поєднань, які пропонуватимуть за прикладом «супу дня» по 100 гривень за порцію, каже бар-менеджер.

Подбали у Broen і про винну карту. Білоусов і Коломієць розповідають, що список позицій складали після кількох тижнів пропрацювань, результат називають «максимальним концентратом смаків, регіонів і країн, у якому кожен знайде щось своє». Співпрацюють із 15 постачальниками вина, серед яких «Бюро вин», Fozzy Group, Arda та Wine Hunters.

Також готують фудпейрінг до коктейлів і вина, який бар-менеджер Коломієць робить разом із шеф-кухарем Broen Максимом Огнєвим. «Я буду придивлятися до Макса, він буде трохи заглядати на бар, тому буде крутий тандем», – каже Коломієць.

У меню Broen роблять ставку на «звичні барні позиції в авторських прочитаннях». «Це історія на цілий день, у нас будуть і сніданки, й основні страви, і закуски до вина. Будемо готувати авторські брускети, наприклад», – розповідає шеф-кухар Огнєвой, який також є шефом Octo Tower. До прикладу, серед барних позицій брускети та тарілки на компанії, а з основних страв готують чізстейк у стилі міста Філадельфія (200 грн) і камамбер у тісті з ягодами (225 грн).

З меню:

Брускета з тунцем і сальсою – 135 грн

Брускета з персиком і крем-сиром – 135 грн

Мус із лососем та апельсином – 130 грн

Мус із тунцем та огірком – 105 грн

Тартар із копченого лосося – 175 грн

Гратен із хамоном – 135 грн

Кінг-кліп з овочами та кокосовим молоком – 280 грн

Кесаділья з курячим філе та чедером – 165 грн

Камамбер у тісті з ягодами – 225 грн

Веганські морквяні кульки з кукурудзою та сирні кульки з цибулевими кільцями фрі – 300 грн

Брауні з горіхами – 125 грн

Коктейль Freya (200 грн)
Something Tasty, Americano, Freya
Коктейль Something Tasty (200 грн)

Каву використовують від локального обсмажувальника Івана Пеньори, Penyora Specialty Coffee постачає Broen зерна і під еспресо, і під фільтр. Окрім того, зібрали лінійку чаю та підготували холодні сезонні напої.