The Village Україна розповідає, що нового відкрили в Одесі за минулий рік.

Заклади, які відкрили за минулий місяць


Odesa Food Market

Інтер'єр «Городской рынок еды» (2017 рік) / Женя Карєв для The Village Україна

Odesa Food Market – це нова назва фудхолу «Городской рынок еды», який ресторатор Алекс Купер (Copper’s Burgers, «Молодість») створив у 2017 році. У липні 2020-го відкрили оновлений ринок – з 18 новими проєктами та кулінарним директором Іваном Шишкіним, засновником московських закладів Delicatessen та «Юность», який останні кілька років співпрацював зі львівським «Холдингом емоцій !FEST». Незабаром The Village Україна розповість про оновлений Odesa Food Market детальніше.


Формат: фудхол

Де: вулиця Рішельєвська, 9-А

Facebook

12 Monkeys

12 Monkeys – ресторан близькосхідної кухні та бар на вулиці Дерибасівській. Архітектурний проєкт закладу – відповідальність Дениса Беленка, автора проєктів «Стейкхаус», Milk Bar і Good Girl. На сніданок пропонують шакшуку та авокадо на грилі з яйцем-пашот, на обід – лабне, хумус і стейки, а ввечері запрошують на коктейлі. За запуск бару відповідав бар-менеджер Олексій Костенюк (S34 Haircuts & Cocktails). Наразі заклад працює в тестовому режимі, офіційне відкриття запланували на 9 липня.


Формат: ресторан і бар

Де: вулиця Дерибасівська, 12

Instagram

«Брик»

«Брик» – це новий готельний комплекс в Одесі, що поєднує готель, ресторан і руфтоп-бар. Комплекс почав роботу 6 липня. Незабаром The Village Україна розповість про проєкт детальніше.


Формат: готельний комплекс

Де: провулок Маяковського, 7

Instagram

That’s Amore

That’s Amore – це ресторан італійсько-американської кухні на вулиці Троїцькій. Пропонують страви на зразок стейків, бургерів і лазаньї. Окрема пропозиція – коктейльний бар із контактною барною стійкою.


Формат: ресторан

Де: вулиця Троїцька, 11-А

Instagram

Mamma Italia

Mamma Italia – це ресторан італійської кухні від компанії G-Group (Chin Chin, Kinza, «Гарячі перці»). У закладі на вулиці Рішельєвській подають піцу, пасту та інші італійські страви. Окрім приміщення, у закладу є і літній майданчик.


Формат: ресторан

Де: вулиця Рішельєвська, 5

Instagram

«Три Барашка»

«Три Барашка» – ресторан на Французькому бульварі від засновників бургерної «Фарш», який позиціюють як заклад із «одеською та східною кухнею». Другий заклад формату влітку почав роботу на пляжі «Ланжерон». У ресторану літній майданчик із краєвидом на море, чорноморські морепродукти в меню, а також шашлики.


Формат: ресторан

Де: пляж «Ланжерон», 1-А

Instagram

«Паста и вино»

«Паста и вино» – новий заклад із пастою у форматі вуличної їжі, який відкрили у Зеленому театрі в червні. Серед особливостей – суперсирна паста.


Формат: стритфуд

Де: Зелений театр, вулиця Маразліївська, 1-Є

Facebook

Заклади, які відкрили за рік


Monica Pinza Pasta Bar

Monica Pinza Pasta Bar називають «першою пінцерією в Україні». Це заклад рестораторів Михайла Серебріна та Дмитра Колбасюка («Хаджибей», «Братья Гриль»), який почав роботу влітку 2019 року. Ресторан спеціалізується на італійській кухні, зокрема на пінці – римському варіанті піци на основі легкого визрілого тіста. За інтер’єр відповідав Денис Беленко.


Формат: ресторан

Де: вулиця Катерининська, 23

Instagram

Slow Piggy

Slow Piggy – м’ясний ресторан від шеф-кухарки Ксенії Амбер на вулиці Гаванній, який наприкінці 2019 року відкрив другий заклад в Одесі на вулиці Генуезькій. У SlowPiggy для приготування страв використовують аргентинський гриль Parrilla і техаську коптильню Black Iron BBQ. Наприклад, готують ребра BBQ, pulled pork для бургера й м’ясо для фірмових сендвічів.


Формат: ресторан

Де: вулиця Генуезька, 3-Б

Instagram

Nash

Nash – це ресторан української кухні в Аркадії, який відкрили влітку 2019 року. Формат визначають як «сучасна українська кухня». У меню поєднують традиційні українські страви та одеські позиції.


Формат: ресторан

Де: «Аркадія Сіті», Аркадійська алея

Facebook

Redling

Redling – це ресторан в однойменному готелі на Дачі Ковалевського. Пропонують «класичну європейську кухню, приправлену одеським колоритом». З особливостей – дитяча кімната та басейн у внутрішньому подвір’ї.


Формат: ресторан

Де: Redling Hotel, вулиця Дача Ковалевського, 71

Instagram

YUG

YUG – це ресторан на узбережжі моря, де пропонують страви з різних кухонь світу. Інтер’єр для ресторану розробляла студія Boom Project: заклад розділений на чотири зони з відкритою кухнею, камінними й банкетними залами й терасою на узбережжі.


Формат: ресторан

Де: Маячний провулок, 15

Instagram

MBarGo

MBarGo – це бар, що спеціалізується на кубинській гастрономії та ромі. Раніше заклад працював у межах комплексу «Городской рынок еды», а на початку року переїхав в окреме приміщення поряд на Рішельєвській. В асортименті близько 120 видів рому, велика коктейльна карта та страви на зразок кубинських сендвічів.


Формат: ресторан

Де: вулиця Рішельєвська, 12

Instagram

TTSWTRS Clothing Buffet

TTSWTRS – український виробник, що створює одяг із роботами відомих татуювальників. У лютому компанія відкрила кав’ярню в шоурумі на вулиці Рішельєвській. «TTSWTRS Clothing Buffet – це нова концепція бренду, в якій ми хотіли відтворити чисту, світлу атмосферу, де гість може не лише придбати речі бренду, а й скуштувати смак кави TTSWTRS», – кажуть у закладі.


Формат: шоурум і кав’ярня

Де: вулиця Рішельєвська, 5

Facebook

«Компот»

«Компот» – мережа сімейних кафе ресторатора Савви Лібкіна. У жовтні 2019 року відкрили новий заклад на вулиці Леонтовича. «Компот на Леонтовича кличе одеситів на легкий обід на терасі з краєвидом на театр Музкомедии», – кажуть про нове кафе.


Формат: кафе

Де: вулиця Леонтовича, 15

Facebook