Once Upon A Time – це ресторан на вулиці Борисоглібській на Подолі, який запустили на місці закладу Rebra & Kotlety. Партнером ресторану є шеф-кухар Юрій Нікітюк, у меню – авторські позиції з переосмисленням звичних страв. Заклад офіційно відкрили 1 червня.

Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна

Концепція

Once Upon A Time – це новий ресторан співзасновників мережі Rebra & Kotlety Кирила Одєгова й Олександри Одєгової. Заклад відкрили в колишньому приміщенні Rebra & Kotlety на вулиці Борисоглібській, новий формат створили із Юрієм Нікітюком у ролі партнера. «Ми запросили Юрія створити нове меню для наших закладів, але врешті запропонували йому долучитися до запуску нового формату в ролі автора меню та співзасновника», – коментує Олександра Одєгова.

 Once Upon A Time

Де: місто Київ, вулиця Борисоглібська, 8/13

Коли: 18:00–02:00 (тестовий режим)

Телефон: 097 080 81 69

Instagram

Слоган Once Upon A Time – «місце з нестандартною кухнею й атмосферою», назву обрали через типовий початок казок в англомовній традицій. «Це таке казкове підземелля, де можливе неможливе, – пояснює концепцію та вибір назви співвласниця Олександра Одєгова. – Ми працювали в цьому приміщенні протягом тривалого часу й завжди намагалися боротися з тим, що це підвал. Але під час пандемії ми вирішили не сперечатися з цим, а навпаки, підкреслити підвальний простір». Автором ідеї, концепції та дизайну нового закладу стала Олена Колеснікова, а за реалізацію відповідав Влад Гушель. Назву проєкту та айдентику розробила комунікаційна агенція Ogilvy. 

Відкриття Once Upon A Time відбулося 1 червня, упродовж літа заклад працюватиме в тестовому вечірньому режимі, двері відчиняють з 18:00. «Можливо, на вихідних будемо починати трохи раніше, але загалом за літо хочемо відточити всі процеси», – додає Одєгова.

Локація

Once Upon A Time розташований на розі вулиць Борисоглібської та Братської на Подолі. Заклад працює в підвальному приміщенні будівлі кінця 19 століття, у нього чотири окремі зали та близько 120 посадкових місць.

Співзасновник та автор меню Юрій Нікітюк

Найбільша перша зала розрахована на компанії, також у ній облаштували барну стійку, яку називають «найдовшою на Подолі»: «Тут можна зустрічатися з друзями, підсідати одне до одного, ділитися стравами та проводити нетворкінг». Наступна зала розрахована на вечірню посадку та столики на 2–4 людини, також у ній є відокремлений простір для двох, який називають «кімнатою для пікантних прелюдій». Третю залу називають м’якою: м’яким зробили покриття стін і столів, а одну зі стін стилізували під вугілля.

В інтер’єрі знайшли місце для дерева, на стелі використали декор у вигляді коріння. 

Кухня

Співвласники Once Upon A Time називають меню закладу «еклектичним і нестандартним», за мету ставили переосмислення звичних страв. «Ми взяли страви, які всі знають і люблять. Беремо ці знайомі страви, додаємо натхнення нашого шефа й оригінальну подачу», – розповідає Олександра Одєгова.

Хот-дог без сосиски (181 грн)
Пончики з грибним пилом (78 грн)
Шніцель (189 грн)

Автор меню Юрій Нікітюк каже, що передусім йому було цікаво обіграти звичні формати страв, також було важливо адаптувати кухню до позицій на компанії, якими можна було б ділитися. «У нас еклектика в концепції й інтер’єрі, так само хотілося погратися з їжею. У меню – лише шість основних позицій, акцент робимо на закуски та фінгер-фуди», – каже Нікітюк, який продовжує виконувати роль шеф-кухаря Wine Love.

З меню:

Борщ із пельменями та кінзою – 135 грн

Бао з анчоусом і ботаргою – 91 грн

Куряче пате із вівсяними коржиками – 161 грн

«Цезар» із куркою – 167 грн

Тартар із копченого лосося на хрусткій картоплі – 268 грн

Том-ям чебуреки – 152 грн

Карбонара – 262 грн

Сатай із яловичини з баклажаном і понзу – 385 грн

Десерт «Шоколад із шоколадом» – 160 грн

Серед прикладів – борщ із пельменями (135 грн), бургер «Для тих, хто не визначився» із м’ясною й овочевою котлетою (240 грн) і хот-дог, у якому замість сосиски – перець, фарширований моцарелою (181 грн). Ще одна позиція – шніцель, який готують у паніруванні з вівсяними пластівцями та подають із битими огірками (189 гривень). Серед закусок, зі свого боку, солодові пончики з грибним пилом і картопля з норі та пармезаном.

У коктейльній карті – класичні коктейлі від 120 до 180 гривень, також пропонують натуральне вино та міцні напої.