The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за липень.

Також ми висвітлювали відкриття, на які найбільше чекаємо влітку.

  • Ресторани та кафе

«Китайські пельмені»

Де: вулиця Софіївська, 14

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

«Китайські пельмені» – заклад із китайськими стравами поблизу Майдану. У меню – фірмові смажені, варені й парові пельмені, а також інші страви з Китаю. Раніше заклад працював на вулиці Великій Васильківській, локацію біля «Палацу «Україна» закрили влітку 2019 року.

«This Is Пивбар»

Де: Контрактова площа, 8

Коли: 11:00–00:00

САЙТ

«This Is Пивбар» – київська мережа пивних ресторанів. Шостий заклад мережі відкрили поблизу Контрактової площі, загалом усередині 800 м². Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Il Riccio й «Одеса-мама».

«Курені»

Де: Паркова дорога, 4

Коли: 12:00–22:00

САЙТ

«Курені» – ресторан на Парковій дорозі, який відтепер працює і як концертний майданчик. Після перезапуску за меню відповідають шефи Ярослав Артюх і Владислав Агрес. У закладі продовжать готувати страви української кухні, але у двох форматах: ресторанному та фудкорті. У ресторанному меню, наприклад, крем-суп із кропиви та вареники з кров’янкою.

Latakia

Де: вулиця Велика Васильківська, 44–А

Коли: 12:00–22:00

Instagram

Latakia – це ресторан у дворі на вулиці Великій Васильківській неподалік площі Льва Толстого зі стравами грецької та сирійської кухні. Відкрили формат власники ресторану Satori, розташованого поряд.

Naїve

Де: вулиця Велика Житомирська, 21

Коли: 16:00–00:00 (із середи до неділі)

INSTAGRAM

Naїve – ресторан і винний бар на вулиці Великій Житомирській. Подають страви італійської, французької й іспанської кухні, також є винна карта, міцний алкоголь і коктейлі. Наразі працюють у тестовому режимі із середи до неділі.

«Сосисочна»

Де: вулиця Сагайдачного, 23/8

INSTAGRAM

«Сосисочна» – заклад на вулиці Сагайдачного з меню страв із сосисками. Раніше в цьому приміщенні працювало кафе «Любовь-Морковь». 27 липня почали працювати в тестовому режимі, 30 липня планують офіційне відкриття.

«Бути Софі»

Де: вулиця Володимирська, 24

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

«Бути Софі» – ресторан французької кухні на території Софії Київської, запустили проєкт співзасновниці закладів Odesa та Spicy NoSpicy. Працюють виключно на літніх майданчиках – на території Софії та з боку вулиці Володимирської.

Frida

Де: вулиця Хмельницького, 29/2

Коли: 10:00–23:00

INSTAGRAM

Frida – ресторан на вулиці Хмельницького з мексиканською кухнею в авторських інтерпретаціях. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади «Хінкальня» та «7 пятниц».

Gost

Де: НСК «Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Коли: 09:00–23:00

INSTAGRAM

Gost – ресторан на території НСК «Олімпійський», вхід із боку вулиці Шота Руставелі. У закладі пропонують страви української та європейської кухні, а також позиції з Грузії, Туреччини та В’єтнаму. За запуск відповідала ресторанна компанія Avalon Projects.

Fat Fish Sushi

Де: ВДНГ, павільйон №5, проспект Глушкова, 1

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Fat Fish Sushi – сервіс доставки ролів у Голосіївському та Печерському районах. У меню – роли та суші. Також працюють на літньому майданчику в 5-му павільйоні ВДНГ.

Bella Chao

Де: вулиця Січових Стрільців, 26

Коли: 11:00–23:00 (з неділі до четверга), 11:00–02:00 (з п’ятниці до суботи)

INSTAGRAM

Bella Chao – гастробар на вулиці Січових Стрільців. Запрошують на страви італійської кухні, а також вечірки та квартирники.

Asian Bowl

Де: вулиця Гоголівська, 1

Коли: 12:00–21:00

INSTAGRAM

Asian Bowl – кафе з корейськими боулами й азійськими стравами на перетині вулиць Гоголівської та Гончара. Це перший заклад мережі в Києві, яку раніше запустили в Кракові. Раніше в приміщенні працювала кав’ярня «Мигдаль».

Two Sisters & Seledka

Де: вулиця Шота Руставелі, 15–Б

Коли: 09:00–22:00

Facebook

Two Sisters & Seledka – заклад зі стравами з оселедцем і напоями в подвір’ї на Шота Руставелі. «Це про нову для нас культуру смакування оселедцю, привезену з Амстердама», – описують формат у закладі.

Fumari Indonesian Kitchen & Mexican Tacos

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Коли: 10:00–00:00

INSTAGRAM

17.804 – перший ресторан індонезійської кухні в Україні. Торік формат перезапустили як «Мамасіта», додавши до страв з Індонезії такос, а локацію перенесли в «Київпроєкт». У липні заклад повернувся в приміщення біля «Олімпійської», оновлений формат відкрили разом із лаунж-баром Fumari.

  • Кав’ярні та кондитерські

Coffee Records

Де: вулиця Костянтинівська, 2-А

Коли: 08:00–22:00 (із понеділка до четверга), 08:00–22:30 (п’ятниця), 09:00–22:30 (субота), 10:00–21:00 (неділя)

INSTAGRAM

Coffee Records – кафе біля Контрактової площі, яке відкрили засновники чернівецької мережі Gusto Coffee та фахівець з кави Іван Пеньора. У меню – сніданки впродовж усього дня й основні страви, а також кавові напої, коктейлі та вино.

One Love Coffee

Де: ЖК «Новопечерські Липки», вулиця Драгомирова, 9

Коли: 09:00–21:00

INSTAGRAM

One Love Coffee – мережа кав’ярень, яка відкрила новий заклад у житловому комплексі «Новопечерські Липки». Готують класичні кавові напої та сніданки й десерти.

Feat Coffee

Де: вулиця Паньківська, 10

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Feat Coffee – кав’ярня на вулиці Паньківській від співвласника закладу «Хай росте» й автора реп-альбому про приготування кави. Готують каву, матчу та чаї. В одній із зал встановили карусель, яку привезли з Полтавської області.

«Вероніка»

Де: вулиця Басейна, 5–А

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

«Вероніка» – львівська мережа кафе-кондитерських, яка відкрила новий заклад у Києві. В кафе на Бессарабці готують фірмові десерти й солодощі, скуштувати можна в залі та на літньому майданчику.

Stereo City Cafe

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Коли: 08:00–21:00 (будні) 10:00–22:00 (вихідні)

INSTAGRAM

Stereo City Cafe – кав’ярня та бар у концертному майданчику Stereo Plaza на проспекті Лобановського. Готують сендвічі та круасани, а також коктейлі й кавові напої. За каву відповідає співзасновник «Без Дверей Espresso Bar».

Feeltrd

Де: вулиця Басейна, 17

Коли: 09:00–22:00

facebook

Feeltrd – кав’ярня від мережі супермаркетів «Сільпо». Новий заклад 30 липня відкриють на вулиці Басейній, у форматі «Offtop від «Сільпо» + Feeltrd». Раніше цей концепт запустили на Хрещатику.

Brew

Де: ЖК «Варшавський Квартал», вулиця Олександра Олеся, 4–Б

INSTAGRAM

Brew – кав’ярня від мережі бізнес-центрів Forum, новий заклад відкрили в житловому комплексі «Варшавський Квартал» на Виноградарі.

  • Бари

«Вогник»

Де: вулиця Московська, 8

Коли: 18:00–01:00 (з неділі до четверга), 18:00–06:00 (п’ятниця та субота), понеділок – вихідний

INSTAGRAM

«Вогник» – коктейльний бар у приміщенні заводу «Арсенал», який відкрили поряд із новим клубом «Арсенал XXII». Коктейльну карту розробив старший бартендер Віталій Колпачієв, який має досвід роботи в Alchemist Bar і Hendrick’s Bar. Шеф-кухар «Вогника» – Богдан Лазоренко, який запускав необістро «Асамблея».

Copperheads

Де: провулок Шевченка, 13/21

Коли: 17:00–00:00 (із понеділка до середи), 17:00–02:00 (із четверга до неділі)

INSTAGRAM

Copperheads – коктейльний бар неподалік Майдану. Працюють у прихованому форматі (вхід через подвір’я з провулку Шевченка), акцент роблять на класичні коктейлі. Особливість команди – бармени спілкуються англійською, німецькою й іспанською мовами.


Перезапуск Barbara Bar

Де: Atlas, вулиця Січових стрільців, 37-14

Коли: 12:00–06:00

INSTAGRAM

Barbara Bar – заклад у концертному майданчику Atlas на вулиці Січових Стрільців. У липні формат перезапустили, повернувшись до концепції бару. Працюють до останнього гостя.

Wine Hub

Де: бульвар Шевченка, 2/54

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Wine Hub – винний бар на бульварі Шевченка, за який відповідає український виробник 46 Parallel Wine Group. Раніше в цьому приміщенні магазину Zarina працював винний бар Zirka Sparkling Wines Bar.

  • А також

Salateira Store

Де: вулиця Шота Руставелі, 15

Salateira Store – новий формат невеликих магазинів від мережі «фастфуду здорового харчування» Salateira. Одна з перших точок – на вулиці Шота Руставелі. Окрім страв у форматі to go, пропонують фільтр-каву від мережі Coffee in Action. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Eat Easy та Nevinniy Bar.

«Пиріжкова Тітка Клара»

Де: вулиця Цитадельна, 9

Коли: 08:00–21:00

INSTAGRAM

«Пиріжкова Тітка Клара» – мережа демократичних пиріжкових. Новий заклад відкрили на вулиці Цитадельній на Печерській.