The Village Україна анонсує заклади, відкриття яких готують впродовж літа в Києві.

Раніше ми висвітлювали закриття весни та відкриття травня.

  • Ресторани та кафе

Chef’s Table

Коли: літо

Де: goodwine, вулиця Мечникова, 9

Instagram

Chef’s Table – це новий ресторан у магазині goodwine, який працює з меню сетів. Формат описують як «ресторан вражень і ресторан-перформенс», відповідають за нього шеф-кухарі Володимир Ярославський (Lucky) й Елеонора Баранова (екс Fish & Pussycat, Forever Young). Наразі заклад працює в тестовому режимі з 18:00 до 22:30, з вихідними в неділю та понеділок.

«Рейтарська Circle» з новими ресторанами від власників Zigzag і «Китайский Привет»

Коли: липень

Де: вулиця Рейтарська, 15

Instagram

«Рейтарська Circle» – це трирівневий комплекс поблизу Золотих воріт, що об’єднає кілька ресторанів, барів і магазинів. Серед них – нові ресторани власників кафе Zigzag і «Китайский Привет», а також кав’ярня від Fresh Black, кафе від кондитерської March & Co та магазин і винний бар Roots. Детальніше про проєкт ми розповідали за посиланням.

Мексиканська кухня в Chica Poblana

Коли: літо

Де: бульвар Тараса Шевченка, 1

Instagram

Chica Poblana – це заклад із мексиканською кухнею, який запустили в межах Tin Tin Foodspot на Велотреку. Другу локацію формату з тако та кесадільями відкриють на Бессарабці, в колишньому приміщенні Bite & Go та Slurp на бульварі Шевченка. Заклад працюватиме в пре-паті та афтепаті-форматах, відчинятимуть двері по обіді. Також шеф-кухар і співзасновник Ілля Сьомін буде проводити тут гастровечері.

Міське кафе «Будинок великого дива»

Формат: міське кафе

Коли: червень

Де: вулиця Велика Васильківська, 47

Instagram

«Будинок великого дива» – заклад на вулиці Великій Васильківській. «Це місце, у якому завжди зручно швидко поснідати, споглядаючи за буремним життям біля великого вікна, пообідати родиною або бізнес-партнерами на другому поверсі чи провести романтичну вечерю в теплий весняний вечір», – описують концепцію в компанії RestEmotion («Тісто, сир і тітка Белла», Naprosecco, Charles Baker), які консультують запуск. Розташований заклад в історичній будівлі на Великій Васильківській між «Площею Льва Толстого» й «Олімпійською». 

Шоста раменна та коворкінг від Food vs Marketing

Формат: раменна

Коли: липень

Де: проспект Тичини, 20-Б

Instagram

Food vs Marketing – ресторанна компанія, яка розвиває формати Ramen vs Marketing і Banh Mi vs Marketing. Шосту раменну моноформату планують відкрити на Березняках біля озера Тельбін. У триповерховій будівлі вже почала роботу перша кав’ярня компанії Coffee vs Marketing. Окрім моноформату рамену, тут також відкриють коворкінг і хостел.

Магазин і кафе від видавництва «Основи»

Формат: книгарня й бар

Коли: липень

Де: вулиця Липинського, 4-Б

Instagram

«Основи» – видавництво, відоме, зокрема, завдяки оригінальним перевиданням класики української літератури й артвиданням про архітектуру та культурні феномени на зразок радянського модернізму й цар-балконів. У липні видавництво планує відкрити Osnovy Store. Простір на вулиці Липинського неподалік велотреку об’єднуватиме формати книжкового магазину та винного бару: «Сюди можна буде прийти на каву та круасан уранці; увечері – забігти на побачення й випити по келиху вина, насолоджуючись духом району». За заклад відповідає ресторатор Денис Малков (Roadhouse), а за інтер’єр – Володимир Вештак (Apollo Cafe).

Ресторан італійської кухні Agatha від власників «Хлібного»

Формат: ресторан італійської кухні

Коли: літо

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Ще один новий формат від Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної – ресторан італійської кухні біля Палацу спорту. Назва проєкту – Agatha, його назвали на честь доньки засновників. Заклад відкриють на другому поверсі простору Bel etage на розі Шота Руставелі та Рогнідинської. За проєкт відповідають дизайнери Денис Беленко (Mimosa Brooklyn Pizza, Milk Bar) і Наталія Белоногова («Редкая птица»). Раніше редакція The Village Україна розповідала про ситуацію навколо встановлення панорамних вікон у модерністській будівлі.

Ресторан французької кухні Frou Frou 

Формат: ресторан французької куїні

Коли: липень

Де: вулиця Московська, 44

Frou Frou – новий формат від компанії Bulldozer Group російського ресторатора Олександра Орлова (Eshak, Queen Kiev, «Рыба Пила»). «Це переосмислений погляд на французьку кухню: білі скатертини, еклектичний світлий стиль, контактна барна стійка та відкрита кухня», – описують формат у холдингу.

2-й Fish Fetish на Виноградарі

Формат: рибний ресторан

Коли: липень

Де: ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47

Instagram

Fish Fetish – ще один новий формат від Bulldozer Group. Концепцію описують як «найбільш рибний ресторан міста», а фірмовою стравою називають хот-дог із лобстером. Перший заклад відкрили навесні в колишньому приміщенні заводу «Арсенал», поряд з іншим проєктом компанії Virgin Izakaya Bar. Другий ресторан почне роботу в липні у ТРЦ Retroville на Виноградарі.

Перша «Софра» на лівому березі

Формат: ресторан кримськотатарської кухні

Коли: червень

Де: вулиця Срібнокільська, 20–В

Instagram

«Софра» – ресторан кримськотатарської кухні на Кловському узвозі, який також розвиває заклади зі швидкою подачею страв. Перший заклад на лівому березі готуються відкрити на Осокорках: він працюватиме поблизу ТРЦ «Аркадія» та матиме таке саме меню, як «Софра» на «Почайній» – з чебуреками, янтиками й іншими стравами із Криму.

Virtual Food Hall від Rocket

Формат: фудхол

Коли: літо

Де: вулиці Лариси Руденко, 9-А

Instagram

Virtual Food Hall – заклад від сервісу доставки Raketa, який поєднуватиме формати фудхолу й обслуговування доставки на лівому березі. Концепцію вперше описали в матеріалі The Village Україна. Відкриття на вулиці Лариси Руденко біля станції метро «Позняки» готують на літо.

Візуалізація зали Virtual Food Hall від Balbek Bureau

«Такахулі» від власників Queen Kiev

Формат: ресторан грузинської кухні

Коли: літо

Де: ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47

Instagram

Ще один новий формат Bulldozer Group – необістро грузинської і кавказької кухні під назвою «Такахулі».

  • Кав’ярні

«Дублер» від Слави Балбека

Коли: липень

Де: вулиця Іоанна Павла ІІ, 10, корпус 1

Instagram

«Дублер» – другий заклад від засновника Balbek Bureau Слави Балбека та готельєра Романа Татарського, які торік відкрили на Подолі кафе «Дилетант». «Мій другий містяк на районі, який ми запустимо навесні, називається «Дублер». Він, як актор другого плану, як учитель на заміну, як каскадер. Він не намагається бути першим, найкращим чи най-най, а навпаки: це містяк, на який завжди можна розраховувати, він завжди поряд, як тил, дім чи найкращий друг», – пише Балбек. Приміщення облаштовують на вулиці Іоанна Павла ІІ на Печерську. Замість фішки з дошкою та словом дня готують нову ідею з малюнком дня.

Візуалізації Balbek Bureau

Coffee Records на Подолі

Формат: кав’ярня, кондитерська, кафе, бар

Коли: червень

Де: вулиця Костянтинівська, 2-А

Instagram

Coffee Records – це заклад на Подолі, який відкривають засновники чернівецької мережі Gusto Coffee Олексій Загоровський й Олександра Педченко. За каву відповідають засновник обсмажувальної компанії Specialty Coffee by Ivan Penyora Іван Пеньора та найкращий бариста України 2019 року  Костянтин Стрельников. Формат описують як «3К»: кав’ярня, кондитерська та кафе. «Ми намагаємося зробити місце, де можна провести час із сім’єю чи самому, поїсти, випити кави чи келих вина, відпочити душею та зарядитись на весь день чи ніч – кому що більш треба», – розповідають засновники.

Cafe 128 на Либідській

Формат: кав’ярня

Коли: червень

Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Велика Васильківська, 139

Instagram

Cafe 128 – новий проєкт співзасновника Milk Bar Олександра Прохоренка. Перший заклад уже почав роботу на території ЖК «Комфорт Таун», другий до кінця червня відкриють у ЖК «Французький квартал 2». Формат визначають як кафе з кавою та випічкою власного виробництва. Також звертають увагу, що дружні до гостей із тваринами.

Feat Coffee на Паньківській

Формат: кав’ярня

Коли: червень

Де: вулиця Паньківська, 10

Instagram

Feat Coffee – це кав’ярня на вулиці Паньківській, яку запускає Андрій Гуневський («Хай росте»). Концепцію закладу побудували навколо музичної тематики: в назві роблять акцент на слово featuring, що позначає співпраці музикантів, а барну стійку облаштують із кейсів для музичних інструментів. «В інтер’єрі будемо частково експлуатувати музичну тематику – тут диктує нам і назва і мій музичний бекгрунд», – каже Гуневський, який торік випустив реп-альбом із гідами для приготування кави. Працюватимуть з обсмажувальною компанією «Фунт кави».

Dot Coffee Station на Бессарабці

Формат: кав’ярня

Коли: літо

Де: вулиця Басейна, 2/1

Instagram

Dot Coffee Station – це кав’ярня на вулиці Басейній навпроти Бессарабського ринку. Заклад працюватиме у приміщенні, сусідньому до Mimosa Brooklyn Pizza.

Нові формати від власників «Хлібного»

Формат: кафе-пекарня

Коли: літо

Де: вулиця Велика Васильківська, 10

Instagram

«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна й Аліни Косічкіної («Редкая птица», Holy Burger). 12-й заклад формату в Києві відкрили біля площі Льва Толстого, на розі Великої Васильківської навпроти Arena City. Окрім того, у приміщенні згодом запустять два нові проєкти власників: кав’ярню Bird Milk від Слави Бабича та кулінарію.

  • Бари

BGRN від засновників «Хвильового»

Формат: бар

Коли: червень

Де: Андріївський узвіз, 36–В

Instagram

BGRN – заклад на Андріївському узвозі, другий проєкт співзасновників бару «Хвильовий» Андрія Янковського, Юрія Погребняка та Даші Мінасенко. Він поєднуватиме формати бару, кав’ярні та кафе. «Хто прокидається зранку на пробіжку та любить смачно поснідати після. Хто часто гуляє із собакою в парку та не знає, де випити смачної кави на Андріївському. Для тих, хто вже втомився підбігати на бар і пити бурбон половинками, та тих, кому хочеться розібратись у винних французьких провінціях. Для тих, хто засумував за подорожами й атмосферою Середземномор’я та кому не вистачає київських автентичних місць. Хто скучив за тихими розмовами та любить місця, де багато денного світла», – розповідають про концепцію закладу, який назвали на честь українського письменника Івана Багряного.

Коктейльний бар Copperheads

Формат: коктейльний бар

Коли: 12 червня

Де: провулок Шевченка, 13/21

Instagram

Copperheads – коктейльний бар поблизу Майдана. Засновники розповідають, що заклад «поєднує концепції спікізі й американського бару». «Як і «мідноголові» Демократи у США під час громадянської війни, бар дотримується ліберальних поглядів і підтримує рівні права серед усіх і транслюватиме ці ідеї до своїх відвідувачів і персоналу», – додають у Copperheads. У приміщенні три зали, одну з яких відвели під зону для куріння з 8-метровим ash-stand. Відкриття бару відбудеться 12 червня.

Dzerkalo Bar на Подолі

Формат: коктейльний бар

Коли: червень

Де: вулиця Іллінська, 20

Instagram

Dzerkalo Bar – коктейльний бар на Подолі, який відкривають у колишньому приміщенні закладів Das Grun і «Коло» на вулиці Іллінській. «Це класичний бар із домашньою атмосферою та крутим сервісом», – описують формат засновники. У коктейльній карті буде класика, а також фірмові коктейлі, приготовлені з використанням сувіду.

Галерея і винний бар Avangarden

Формат: галерея + винний бар

Коли: літо

Де: вулиця Січових Стрільців, 23-А

Instagram

Avangarden – новий центр сучасного мистецтва поблизу Львівської площі, який почне роботу влітку в одній будівлі з коворкінгом Kooperativ. Окрім галереї, лекторію про сучасну культуру та книжкового клубу, тут працюватиме винний бар.

  • А також

Перший заклад Royal Donuts в Україні

Формат: моноформат донатів

Коли: літо

Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3/2

Instagram

Royal Donuts – європейська мережа закладів із донатами, першу локацію в Україні відкриють на Бессарабському проїзді у ТЦ Arena City.

Обкладинка: «Рейтарська Circle»