The Village Україна розповідає про 15 закладів, які готуються відкрити навесні.

 «Чашка»

«Чашка Espresso Bar» – це одна з перших кав’ярень третьої хвилі Києва, яку відкрили у 2012 році. На початку серпня у закладі та в сусідньому приміщенні провели прощальну вечірку. «Ми змушені закрити заклад, тому що нас поставили в умови, за яких ми не могли продовжувати працювати на цій локації з таким форматом. Треба було або докорінно все змінювати, або з’їжджати», – коментував співвласник Ігор Сухомлин The Village Україна. «Чашка» відновила роботу з новим форматом, розширеною площею (простір виграли за рахунок сусіднього приміщення, колишнього магазину Ferrari), дизайном від команди архітектора Слави Балбека Balbek Bureau та новою шеф-баристою Тетяною Тарикіною – призеркою чемпіонату світу з приготування кави у джезві, яка раніше працювала у «Світі кави». 

Формат: кафе

Коли: 13 березня

Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3/2

Facebook

 Egersund Seafood біля ТРЦ Lavina Mall

Новий заклад мережі ресторанів і магазинів риби та морепродуктів Egersund Seafood відкриють поряд із ТРЦ Lavina Mall навесні, підтвердили The Village Україна у компанії. Наразі у мережі працює три заклади в Києві: ресторан у ЦУМі, магазин-ресторан у ТРЦ Skymall і крамниця на Позняках.

Формат: рибний ресторан і магазин

Коли: березень

Де: ТРЦ Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6-Д

 Delhi Delhi

Delhi Delhi – ресторан індійської кухні від власниці закладу з китайською кухнею China Ma. Формат визначають як «карі-бар». Наразі заклад працює в тестовому режимі – тільки за запрошеннями. Офіційне відкриття планують до кінця березня.

Формат: ресторан індійської кухні

Коли: березень

Де: вулиця Велика Васильківська, 34

Instagram

 Mimosa Brooklyn Pizza

Mimosa Brooklyn Pizza – ресторан італійсько-американської кухні у стилі закладів Брукліна, заснований рестораторами Ігорем Сухомлином і Валерієм Гальперіним. Заклад назвали найкращим відкриттям 2017 року за версією ресторанної премії «Сіль». Увечері 12 грудня 2019 року в ресторані на Бессарабці сталася пожежа через проблему з проводкою. Нині Mimosa готується до відновлення роботи, запланували відкриття на квітень.

Формат: ресторан італійсько-американської кухні

Коли: квітень

Де: вулиця Велика Васильківська, 45

Facebook

 «Редкая птица»

Ресторатори Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна відкриють новий заклад на Басейній. Наразі про формат відомо не багато, але його назва – «Редкая птица». За приміщення напроти Mandarin Plaza на понад 1000 квадратних метрів відповідає дизайнерка з Москви Наталія Бєлоногова, яка запускала також ресторан Sho. За кухню відповідає російський фахівець Ілля Васильєв (Grebeshki, Leveldva). «Разом із кулінарним талантом Іллі, своїм величезним бажанням і вашою підтримкою виростимо нове місце. У якому [буде] смачна їжа, наші улюблені гості й усе, що чого ми з вами звикли», – анонсувала співзасновниця Косічкіна.

Формат: ресторан

Коли: квітень

Де: вулиця Басейна, 3-А

Instagram

 Milk Bar

Другий заклад Milk Bar відкриють у Центральному універмазі. У кафе на сьомому поверсі ЦУМу пропонуватимуть десерти та страви власного виробництва, а ще каву. «Він буде дуже великим, тому помістяться всі. У ньому буде все, що люблять наші гості, та багато нового», – розповідає співвласниця Milk Bar Анна Козаченко. Додає, що за заклад відповідатимуть бренд-шеф Айзек Корреа, шеф-кухар Олександр Катаєв і дизайнер Денис Беленко, які працювали і з першим Milk Bar. Окрім того, Milk Bar працює на фудхолі Kyiv Food Market.

Формат: кафе

Коли: весна

Де: ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Facebook

 Samna Wine & Kitchen by Meir Adoni

Візуалізація Samna Wine & Kitchen by Meir Adoni

Samna Wine & Kitchen by Meir Adoni – заклад із вином біля станції метро «Арсенальна» від команди IAMTHE (The Burger, The Burger Mexico, The Bar, The Cake) та SHO. Він поєднуватиме формати ресторану сучасної близькосхідної кухні та винного бару з натуральним вином і позиціями з Ізраїлю та Лівану. За кухню відповідає шеф-кухар Меїр Адоні, який має проєкти у Нью-Йорку (Nur), Берліні (Layla) і Тель-Авіві (Blue Sky, Lumina). Назвали заклад на честь давньої марокканської казки, яку шефу Меїру в дитинстві читала мама. Серед особливостей – «таємне внутрішнє подвір’я» та зала для вечірок.

Формат: ресторан і винний бар

Коли: кінець травня – початок червня

Де: вулиця Мазепи, 6

 «Креветкова»

Новий формат від мережі «Черноморка» з креветками відкриють на Деміївці. «Це ще один монопродуктовий формат від «Черноморка», з неймовірним вибором креветок та способів приготування, раками та лобстерами», – розповідають The Village Україна в компанії. Відкриття очікують до кінця весни.

Формат: моноформат креветок

Коли: травень

Де: проспект Науки, 8

 «Черноморка» на Бойчука

Перший заклад мережі рибних ресторанів і крамниць «Черноморка» на Печерську відкриють на вулиці Бойчука (Кіквідзе) біля станції метро «Дружби народів». Приміщення знайшли на території ринку «Амстердам» та оновленого скверу. Окрім того, мережа планує протягом року відкрити першу «Черноморка» на Оболоні.

Формат: рибний ресторан і крамниця

Коли: 20 березня

Де: вулиця Бойчука, 1/2

 «Дилетант»

«Дилетант» – перший заклад архітектора Слави Балбека. Засновник Balbek Bureau відкриває з партнерами кафе на Подолі – у колишньому приміщенні офісу Bursa Atelier біля станції метро «Тараса Шевченка». «Тут будуть наливати каву, поїти вином і годувати сніданками протягом усього дня», – каже Балбек. Співзасновник анонсував проєкт у кінці лютого і планує відкрити заклад у межах трьох місяців.

Формат: кафе

Коли: травень

Де: вулиця Юрківська, 57/17

 Idealist

Флагманський заклад мережі кав’ярень Idealist почне роботу в колишньому приміщенні необістро Rule біля НСК «Олімпійський». Це другий заклад компанії в Києві після кав’ярні у бізнес-центрі IQ на Печерську та перший у форматі окремого закладу, який працює не в межах іншого комплексу. Окрім того, кав'ярні мережі працюють в аеропортах «Бориспіль», «Жуляни» та «Мінськ». Idealist збереже основну частину команди Rule, тут також пропонуватимуть каву та страви в форматі необістро.

Формат: кав’ярня

Коли: березень

Де: ЖК Chicago Central House, вулиця Антоновича, 44

Facebook

 «Kultura_споживання»

Заклад «Kultura_споживання» відкрили 2017 року у подвір’ї на вулиці Шота Руставелі. Окрім кави, у просторі подавали десерти й вино, а також влаштовували лекції та інші заходи. Кав’ярня припинила роботу влітку 2018-го, але відновить роботу на новій локації та з новим власником. Тепер за «Культуру» відповідає Антон Дихніч, колишній шеф-бариста «Чашки» та співзасновник мережі кав’ярень Lion Coffee. Відновить роботу заклад на колишній локації першої Lion Coffee на станції метро «Лук’янівська». У кав’ярні буде більше простору та яскравий інтер’єр.

Формат: кав’ярня

Коли: весна

Де: вулиця Білоруська, 2

 «Соловей и Скрипка»

«Соловей и Скрипка» – це бар у форматі «рюмочная», який готуються відкрити у підвальному приміщенні закладу Barkada на перетині Великої Житомирської та Гончара. Тут планують подавати чистий алкоголь і проводити музичні вечори на зразок джаз-виступів.

Формат: «рюмочная»

Коли: весна

 Keller Bar

Заклад Keller Bar із вечірками перезапустять на Подолі – з тією самою командою. «Новий Keller буде значно більшим, із зеленою літньою терасою. Концепція залишиться такою самою: зі ставкою на розвиток українських діджеїв, музикантів, а також вечірками із закордонними артистами», – розповідають у закладі, який припинив роботу в травні 2017 року.

Формат: бар

Відкриття: весна

Де: вулиця Верхній Вал, 10

Instagram

 Pita Kyiv

Pita Kyiv – це формат ізраїльського стритфуду, перший заклад відкрили у жовтні 2019-го на вулиці Пушкінській. Більшість страв подають у піті власного виробництва, наприклад: фалафель і крувіт. За кухню відповідає бренд-шеф з Ізраїлю. Другий заклад почне роботу до кінця березня на фасаді Бессарабського ринку, що виходить на вулицю Басейну.

Формат: стритфуд

Коли: 20-22 березня

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Facebook

Обкладинка: «Kultura_споживання»