Bursa – готельний комплекс із кафе, баром, галереєю, бібліотекою і магазином на вулиці Костянтинівській на Подолі. Корпоративний офіс компанії нещодавно відкрили на Юрківській, у фасадному приміщенні на першому поверсі житлового будинку. «Я хотів, щоб у нашому офісі було світло і повітря. Коли побачив ці великі вікна, більше не сумнівався. До того ж мені звідси до Bursa – дві хвилини на мопеді», – розповідає виконавчий директор компанії Василь Гроголь.

Фото: Юлія Вебер

  Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Над вхідними дверима офісу Bursa – напис «Стой иди сюда». Це рішення римується із написами над дверима в готельному комплексі, його також реалізували за допомогою неонової підсвітки. «Що це означає? Та нічого, просто прикольна фраза. Я помічаю, що багато хто часто її використовує, але ми навіть не задумуємося, який у ній сенс», – пояснює Гроголь. За час запису матеріалу до офісу заходить дві групи людей. Кажуть, що побачили напис і вирішили до нього дослухатися. У Bursa жартують, що треба було відкривати тут кав’ярню.

Bursa

Адреса: вулиця Юрківська, 57/17

Метраж: 65 м²

Працівники: 6

Призначення: корпоративний офіс

Основне призначення офісу Bursa – запуск нових проектів під брендом, які поки не анонсують. Це робочий простір виконавчого директора Гроголя, менеджерів із продажу й піару, а також графічного дизайнера і копірайтера. «Я сам готував приміщення як архітектор, розраховував, що тут може поміститися понад 20 людей», – каже Гроголь.

Офіс Bursa – це 65 квадратних метрів приміщення на розі цегляного будинку на Юрківській. «Це квартал, за який відповідав архітектор Віктор Розенберг. Це такий конструктивізм-слеш-модернізм, дуже крутий проект», – розповідає виконавчий директор Bursa. Гроголь додає, що хотів уникнути зайвих бар’єрів, тому обирав простір на першому поверсі, без входу через під’їзд чи охорону.

Як і у випадку з проектом Bursa, в офісі акцент зробили на простоту та функціональність. «Простота – це важливо насамперед для того, щоб не відволікатися від роботи. Адже інформаційне поле, у якому ми живемо, і так супермеганасичене. Важливо, щоб це фільтрувалося в моменти роботи», – пояснює Гроголь. Додає: «Щоб можна було спокійно присісти й помізкувати».

Робоче місце Гроголя – в зоні біля вікон, яку відокремили завдяки стінці зі склоблоків. «Обожнюю склоблоки, ми знайшли їх на OLX», – каже керівник Bursa. Стінку із 236 блоків склали власноруч, за це відповідав завгосп Bursa Михайло Миколайович. Під це рішення підібрали й ручку для дверей – зі скляним елементом. «Двері, до речі, я фарбував сам», – каже Гроголь. На його робочому столі – лептоп і шолом для мопеда.

В основному робочому просторі – великий спільний стіл, який уже двічі переїжджав із командою Bursa. Більшість меблів також використовують із готелю: наприклад, вінтажні стільці 1912 року, які довгий час слугували бару «1818». Сині м’які стільці біля журнального столика Гроголь привіз із Норвегії. «Поки нам бракує тільки диванчика для відпочинку, але скоро поставимо», – кажуть у Bursa.

Окрім робочої зони, в офісі знайшли місце для міні-кухні, вбиральні з душем, а також технічного приміщення. Поки в ньому зберігають меблі, але найближчим часом планують переобладнати під кімнату для перемовин.