China Ma – ресторан китайської кухні біля Південного вокзалу. У тестовому режимі ресторан почав роботу 8 жовтня, офіційне відкриття відбудеться до кінця жовтня.

Фото: Марго Дідіченко

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

China Ma – це двоповерховий заклад із дімсамами та китайською гастрономією. «China Ma – від China Mania», – кажуть у ресторані. Додають, що побачили у місті запит на азійські страви, тому вирішили вийти в цю категорію.

У China Ma кажуть, що хочуть зробити заклад місцем, куди люди приходять не лише смачно поїсти, а й поспілкуватися. Для цього меню адаптували, зробивши акцент на страви на компанію, якими можна ділитися. «Дімсами самі по собі — це про спілкування», – розповідають у закладі.

 China Ma

Де: м. Київ, вулиця Кірпи, 5-Б

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Локація

China Ma розташований у торговельному центрі Terminal Food напроти Південного вокзалу. Ресторан китайської кухні відкрили у сусідньому приміщенні із закладом «Мама Манана» (заклади належать одній власниці), також у межах комплексу працюють ресторан Semifreddo від мережі La Famiglia і раменна Menya Musashi.

За проєкт відповідала команда архітекторів YOD Design, у доробку яких київські заклади Spicy NoSpicy, BAO та Loggerhead. Простір на 95 посадкових місць розділили на два поверхи. На першому рівні виділили кухню з процесами, необхідними для приготування дімсамів та качки по-пекінськи. Решту процесів винесли на ще одну відкриту кухню на другому поверсі. Ще 45 посадкових місць підготували на наступний сезон на терасі, яка виходить на внутрішнє подвір’я.

Визначальний елемент інтер’єру – великий екран на рівні сходів, на якому транслюють відео з емоціями на обличчі дівчини. Доповнили композицію декоративними елементами з чорних дротів.

На фронтальній частині закладу планують оформити вітрину з десертами China Ma. Окрім того, на першому поверсі знайшли місце для бару з контактною стійкою та вбиральні для людей з інвалідністю, яка також має сповивальний столик.

Кухня

У China Ma кажуть, що роблять акцент на кантонську кухню. Шеф-кухар Олександр Сізов («Цветочная лавка») розповідає, що хотів зібрати найкращі страви з різноманіття восьми сучасних китайських кухонь.

Та основа меню China Ma – дімсами. Китайські парові вироби з тіста подають порціями по три штуки і пропонують у кількох видах: зі свининою та кімчі (78 грн), тофу та шпинатом (98 грн), качкою (108 грн), креветками (118 грн), а також вишнями (78 грн). Також радять скуштувати «Бао Бань» – парову булочку з качкою (58 грн). У закладі додають, що розширять асортимент солоних і солодких начинок дімсамів після офіційного відкриття.

Так само після відкриття в меню введуть позицію «Качка по-пекінськи» – продаватимуть цілу та половину качки за традиційним рецептом. Натомість з основних страв поки пропонують курку «Кунг-Пао» (198 грн), свинину в кисло-солодкому соусі з ананасом (198 грн) і смажений рис – з куркою та ананасом (158 грн), овочами (138 грн) і чорний рис із креветкою та овочами (168 грн).

Також у China Ma радять скуштувати фірмовий салат із качкою та грейпфрутом (188 грн), який заправляють кисло-солодким соусом. І звертають увагу на баклажани, які готують на пару. «У страви цікава структура: м’яке тіло баклажана, але насичений соус. Ми відварюємо баклажани на пару, поливаємо заправкою із тхіни, кунжуту, зеленої цибулі та соєвого соусу», – каже шеф.

З меню:

Дзяодзи з бараниною – 88 грн

Курячий суп із вонтонами – 88 грн

Соба з яловичиною – 138 грн

Смажений чорний рис із креветкою та овочами – 168 грн

Фреш-рол із креветкою, овочами та крем-сиром – 138 грн

Спрінг-рол із качкою та соусом хайсін – 118 грн

Салат з баклажанів і томатів – 118 грн

Телячий язик із пюре селери – 178 грн

Окрім власне китайських страв, у China Ma пропонують кілька позицій паназійської кухні на зразок спрінг-ролів (98-118 грн) і фреш-ролів (88-138 грн), стравах з воку (98-138 грн) і локшини рамен з овочами (138 грн). На десерт – «Смажене молоко з ягідним соусом» (88 грн).

У China Ma кажуть, що найкраще доповнює китайську кухню чай. У закладі пропонують 25 видів чаю. Напої подають у спеціальних термосах, а всі офіціанти можуть приготувати та розповісти про найкраще поєднання чаю. На барі на першому поверсі також пропонують напої: класику, 13 видів авторських коктейлів від шеф-барменки Ольги Корнейчук («Цветочная лавка», «Буду позже»), а найближчим часом – і китайський міцний напій байцзю Moutai, найдорожчого у світі бренду алкоголю.