The Village Україна підбиває підсумки сезону, розповідаючи про заклади, які припинили роботу у місті навесні. Раніше ми розповідали про головні закриття зими.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

One Love Coffee на Європейській площі

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Хрещатик, 1/2

Facebook

One Love Coffee – київська мережа кафе, представлена у БЦ «Торонто-Київ», PinchukArtCentre та ЦУМі. П’ятий заклад компанії на Європейській площі припинив роботу 31 березня. «За рік роботи ми вирішили закрити нашу наймолодшу кав’ярню на Європейській площі. Ми робимо крок назад, щоб зробити два кроки вперед. Це усвідомлене рішення, яке дозволить нам ущільнитися, перегрупуватися та рухатися далі у нашому розвитку», – пояснює засновник компанії Володимир Задирака.

Bottega

Формат: тапас-бар

Де: вулиця Терещенківська, 13

Facebook

Bottega Wine & Tapas – заклад на вулиці Терещенківській, що спеціалізувався на вині та закусках. «Тапас і пінчос із келихом вина у затишній атмосфері», – описували концепцію у закладі. У квітні в цокольному приміщенні напроти парку Тараса Шевченка відкрили кальян-бар Strong Bar.

Leo

Формат: ресторан

Де: вулиця Володимирська, 4

Facebook

Leo – це ресторан на початку вулиці Володимирської біля Десятинного провулку. Заклад спеціалізувався на європейській кухні, а також форматі караоке. У Leo повідомили про припинення роботи в середині квітня. У травні в цьому приміщенні відкрили заклад із «традиційною українською кухнею в авторській подачі» Localist Cafe. Зокрема, тут пропонують борщ і чорноморську камбалу.

De Bosch

Формат: бар

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Facebook

De Bosch – бар на вулиці Шота Руставелі, який почав роботу в травні 2017 року у підвалі грузинського ресторану «Хінкальня». За форматом це speakeasy-бар із повноцінною кухнею та кількома тематичними залами. Після зміни команди та формату заклад тимчасово припинив роботу у травні 2019-го.

Coffee in Action Hairhouse

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Велика Васильківська, 43/16

Facebook

Coffee in Action – це київська мережа кав’ярень, заснована чемпіоном Великої Британії з приготування кави у джезві Вадимом Грановським. Особливість мережі – інтеграція у комплекси. Наприклад, кав’ярні Грановського працюють у БЦ Domino, театрі «Золоті ворота» і заміському комплексі Verholy. У березні Coffee in Action закрили кав’ярню в б’юті центрі Hairhouse на Великій Васильківській. Найближчим часом почне роботу новий заклад мережі на Володимирській.

Val Bar & Pub

Формат: бар і паб

Де: вулиця Ярославів Вал, 9

Facebook

Val Bar & Pub – це перезапуск кафе-бару «Дефіцит» на Ярославовому Валу, що відбувся у лютому. На початку квітня заклад знову тимчасово припинив роботу. У коментарі The Village Україна у Val повідомили, що нові власники планують відкрити заклад у новому форматі. Заклад Friends & Lovers офіційно відкриють 31 травня, але він уже працює в тестовому режимі.

Kohana Kava

Формат: кав’ярня

Де: New Work Labs, ТЦ Globus, вулиця Інститутська, 2-А

Facebook

Kohana Kava – кав’ярня від колишнього баристи One Love Coffee Дмитра Овчаренка, яка працювала у коворкінгу New Work Labs у ТЦ Globus на майдані Незалежності. «Концепція цього закладу – кава і нічого зайвого. Я створюю простір для компаній, у якому люди можуть відпочити від восьмигодинного робочого дня», – розповідає Овчаренко. Заклад припинив роботу у квітні. Замість нього Kohana Kava відкрили у БЦ «Протасів».

Doska Bar

Формат: бар

Де: вулиця Межигірська, 12

Facebook

Doska Bar – це подільський бар на вулиці Межигірській, який працював з 2014 року. Припинив роботу заклад 26 квітня. Відзначили закриття бару вечіркою, що заповнила вулицю біля Контрактової площі. 31 травня заклад почне роботу на новій локації.

Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна, 1 – One Love Coffee, 2 – Bottega, 3 – Leo, 4 – Діана Андруник для The Village Україна, 5 – Coffee in Action, 6 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 7 – Kohana Kava, 8 – Андрій Баштовий для The Village Україна