The Village Україна підбиває підсумки квітня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Стритфуд


Хот-доги і сидр за 29 грн у «Білому наливі» Діми Борисова

Формат: стритфуд

Де: вулиця Хрещатик, 23-А

Коли: 10:00-23:00

Facebook

«Білий налив» – новий заклад із сидром і хот-догами, розташований напроти ЦУМу на Хрещатику. Особливістю моноформату є те, що всі позиції в меню (сидр, пунш, наливки, а також хот-доги, пироги та устриці) коштують по 29 гривень. Для ресторатора Дмитра Борисова («Остання барикада», Chicken Kyiv) це перша спроба поставити роботу стритфуду. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Хот-доги Do Be Do на Академмістечку

Формат: моноформат хот-догів

Де: проспект Академіка Палладіна, 23-А

Коли: 10:00-20:00

Facebook

Do Be Do – моноформат із хот-догами на станції метро «Академмістечко». У меню кафе чотири види хот-догів. Назви трьох авторських відповідають назвам усесвітньо відомих премій – «Нобелівський», «Оскар» і «Белла». Також у меню один класичний хот-дог. Вартість їжі – від 49 до 69 гривень. У майбутньому власниця планує відкрити точки в інших районах Києва. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Ресторани


Українська кухня у SHO на Мечникова

Формат: ресторан української кухні

Де: вулиця Мечникова, 18

Коли: 08:00 – до останнього клієнта

Facebook

SHO – новий ресторан української кухні від співзасновників The Burger i The Bar Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Розташували двоповерховий заклад площею 1200 м² на вулиці Мечникова. «Мені бракувало місця у Києві, де можна було б скуштувати смачну українську кухню», – розповідає Косічкіна. У меню, зокрема, борщ, вареники, котлети по-київськи, а також сніданки. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Перший індонезійський ресторан в Україні 17.804 Indonesian Social Kitchen

Формат: ресторан індонезійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Коли: 11:00-23:00

Facebook

17.804 Indonesian Social Kitchen – новий ресторан індонезійської кухні поблизу станції метро «Олімпійська». Особливістю закладу є автентичний підхід – співвласником і шеф-кухарем 17.804 є індонезійський спеціаліст Еко Коеспрананто. Серед іншого пропонують у ресторані насі-ґоренґ – смажений рис із куркою, креветками, сатаєм, яйцем та cоусами. Також в асортименті пряний суп із кокосовим молоком, креветками, рисовою локшиною лакса та молода ягнятина на дерев’яних паличках сатай. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Сучасна в’єтнамська кухня у ресторані NAM

Формат: ресторан в’єтнамської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

Коли: 12:00-00:00

Facebook

NAM • Modern Vietnamese Cuisine – двоповерховий ресторан в’єтнамської кухні від співзасновників ресторану BAO Тараса і Оксана Середюків та шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво. На першому поверсі розташований коктейльний бар під назвою Nem & Raw Bar із традиційними в’єтнамськими холодними закусками. Другий поверх – повноцінний ресторан для вечері чи зустрічей компаніями. Інтер’єр – відповідальність студії YOD Design Володимира Непийводи і Дмитра Бонеско. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Греко-семітська кухня у ресторані «Маца и пламя»

Формат: ресторан греко-семітської кухні

Де: вулиця Гончара, 67

Коли: 12:00 – до останнього клієнта

Facebook

За словами керівників, «Маца и пламя» є першим у світі рестораном, що поєднує грецьку і семітську кухню. «Ми подаємо кухню часів еллінізованого Ізраїлю, періоду, коли змішалися дві найсмачніші кухні в світі», – пояснюють у закладі. Це проект ресторатора Сергія Стахова, який також керує рестораном «Маца и устрицы» та рибофермою «Океан». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Триповерховий ресторан «Кухмейстер» на лівому березі

Формат: сімейний ресторан

Де: вулиця Єлизавети Чавдар, 36

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Кухмейстер» – триповерховий сімейний ресторан між станціями метро «Осокорки» і «Позняки». На трьох поверхах ресторану можуть розмістити 450 людей. За легендою закладу, його відкрив кухар у третьому поколінні. Концепцію кухні описують, як «переосмислення найвідоміших рецептів роду, здійснене з тенденціями сьогодення». Зокрема, у меню стейки, плов і хумус. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кафе-сироварня «Мацоні» напроти палацу «Україна»

Формат: кафе-сироварня

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Коли: 11:00-22:00

Facebook

«Мацоні» – це сімейний заклад грузинської кухні, особливістю якого є сироварня, що спеціалізується на грузинських сирах. Заклад поблизу станції метро «Палац Україна» – другий у місті після локації на Русанівці. За кухню відповідає фахівець із Грузії Дато Марджані. Хачапурі у закладі випікають у дров’яній печі, а шашлики і люля – на відкритому мангалі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Страви дев’яти кухонь у кафе Sarra. Coffee & Food

Формат: кафе

Де: Голосіївський проспект, 84

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Sarra. Coffee & Food керівники називають «закладом зі швидкою і здоровою їжею». Серед іншого у закладі пропонуватимуть страви італійської, ізраїльської, грузинської, нідерландської та чеської кухні. «12 років подорожей, 45 рецептів, дев’ять культур та одна мрія – усе це в моєму кафе», – описують легенду від імені власниці у Sarra. Зокрема, у меню сніданків пропонують парові сирники з фермерського сиру, омлет із тунцем із адигейською бринзою, а також гранолу. Офіційне відкриття – 2 травня. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Грузинський ресторан «Тбілісо» на Русанівці

Формат: грузинський ресторан

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Третій заклад мережі грузинських ресторанів «Тбілісо» у Києві – тепер і на Русанівській набережній. На колишній локації вареничної «Катюша» різноманітні хачапурі та хінкалі, а також традиційні грузинські закуски та десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Рамен у Menya Musashi на КПІ

Формат: раменна

Де: Smart Plaza Polytech, проспект Перемоги, 26

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Шостий заклад мережі раменних Menya Musashi у Києві – у ТРЦ Smart Plaza Polytech, що розпочав роботу у квітні поблизу станції метро «Політехнічний інститут». Тут пропонують рамен та інші базові страви японської кухні. До кінця квітня Menya Musashi працював у тестовому режимі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Форшмак і чебуреки у демократичному кафе «Школа»

Формат: кафе

Де: Smart Plaza Polytech, проспект Перемоги, 26

Коли: 10:00-22:00

«Школа» – ще один заклад у ТРЦ Smart Plaza Polytech на КПІ. У меню демократичного кафе роблять ставку на страви, приготовані у хоспері. Є також супи, закуски, бургери, піца та суші. Автор концепції закладу – письменник Антон Фрідлянд, який розробляв концепцію кафе «Дефіцит» на Ярвалу. Детальніше про «Школу» – у новині The Village Україна.

Бари


Хріновуха та «микулинецьке віскі» у барі «Дрінкарня»

Формат: бар

Де: вулиця Михайлівська, 15

Коли: 14:00-23:00 (вівторок, середа, четвер, неділя), 14:00-01:30 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Дрінкарня» – новий бар з українськими настоянками на вулиці Михайлівській. У закладі пропонують настоянки. В асортименті, зокрема, настоянки на вишні, обліписі, смородині, сливі та журавлині з лаймом. В асортименті й хріновуха, і бехерівка, а також оригінальні смакові поєднання на кшталт «бурбон-курага-м’ята», «текіла-ананас-чилі» та «микулинецьке віскі». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Устриці та вино у барі Pacific

Формат: моноформат устриць

Де: вулиця Інститутська. 19-Ж

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Pacific – новий бар поблизу майдану Незалежності, що спеціалізується на французьких устрицях. У меню шість видів устриць: «Жилардо», «Біла перлина», «Голландський Афінаж», «Святий Патрік», «Стара Зеландія» i «Фін де Клер». Ціни – від 46 грн за штуку. Окрім устриць, у закладі подають кілька видів закусок, салати та десерти. З напоїв – вино та ігристе, які підходять до устриць. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Алкоголь і соляна печера у кнайпі «Рудана»

Формат: бар

Де: бульвар Шевченка, 6

Коли: 17:00-23:00

Facebook

«Рудана» – це заклад, розташований у приміщенні, у якому були штучно створені умови соляних печер. «Інтер’єр закладу адаптований під шахту, а сама кнайпа має ім’я Рудани, дівчини з криворізької легенди», – пояснюють у кнайпі. У меню – алкогольні напої, популярні коктейлі та мінімальний асортимент закусок. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярні


Капучино за 33 грн у Blur Coffee

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Мечникова, 5

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Blur Coffee – нова кав’ярня поблизу станції метро «Кловська». Капучино, лате і флет-вайт на якісному зерні від українських і європейських обсмажувальників тут продають по 33 грн. Співзасновник Blur Євген Білоусов відомий за кав’ярнею Whitebeard Blackbird на Воздвиженці. Розповідає – хотів би зробити якісну каву доступною для масової аудиторії. Окрім того, у закладі пропонують сніданки: зокрема, безлімітну гранолу, чизкейк і пиріг. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

П’ята кав’ярня One Love Coffee на Європейській площі

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Хрещатик, 1/2

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Нова кав’ярня мережі One Love Coffee на першому поверсі готелю «Дніпро» на Європейській площі. Це п’ята локація мережі – після закладів у PinchukArtCentre, БЦ «Торонто-Київ» і двох точок у ЦУМі. Раніше на місці нового One Love Coffee працював мережевий заклад «Кофе Хауз». Після переобладнання приміщення прикрасили фірмовими кольорами бренду та роботою ілюстраторки Марії Гаврилюк. У кав’ярні, крім класичних та альтернативних кавових напоїв, пропонують десерти з Milk Bar. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярня 16.Coffee на Бессарабці

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Кропивницького, 16

Коли: 08:00-20:00

Facebook

16.Coffee – нова кав’ярня поблизу Бессарабської площі від засновника закладу Frank Coffee на Печерську. Із класичних кавових напоїв у закладі пропонують еспресо, допіо, капучино, флет-вайт, лате і подвійне капучино. Основний постачальник кави у 16.Coffee – київський обсмажувальник Cafe Boutique. Окрім того, пропонують у закладі спешелті-каву від німецького обсмажувальника Bonanza. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кава і круасани у кав’ярні Cat & Cup на Оболоні

Формат: кав’ярня

Де: Оболонський проспект, 26

Коли: 08:30-19:00

Facebook

Cat & Cup Coffee and Snacks – заклад із круасанами і кавою з собою на Оболоні. Це перша точка майбутньої мережі кав’ярень. Восени власники планують відкрити точки на Подолі та Печерську. Особливістю є використання подвійних шотів еспресо – на ньому готують усі напої в закладі. Круасани постачає бренд «Жернова». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Коктейлі та кава у Botanic на Великій Васильківській

Формат: кав’ярня і бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 106

Коли: 10:00-00:00

Facebook

Botanic Coffee & Cocktail Bar – заклад поблизу станції метро «Палац «Україна» із комбінованим форматом кав’ярні та бару. У кавовій карті класичні напої, у коктейльній – 50 авторських та класичних коктейлів. Зокрема, у барі можна спробувати чайні алкогольні коктейлі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Matcha Sour у кав’ярні Coffee Shot 81 на Лук’янівці

Формат: кав’ярня і бар

Де: вулиця Січових Стрільців, 81

Коли: 08:00-02:00

Facebook

Coffee Shot 81 – ще один заклад, що поєднує формати кав’ярні та бару. До 22:00 у кав’ярні пропонують класичні та альтернативні кавові напої, а ввечері найближчим часом почнуть продавати алкоголь. Серед іншого продаватимуть і коктейлі на кавових напоях, включно з Matcha Sour. Окрім того, у закладі є вибір десертів – від чизкейка до роялтинів. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фото: обкладинка – Pacific, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Do Be Do, 3 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 4 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 5 – NAM, 6 – «Маца и пламя», 7 – «Кухмейстер», 8 – «Мацоні», 9 – Sarra. Coffee & Food, 10 – «Тбілісо», 11 – Menya Musashi, 12 – «Школа», 13 – «Дрінкарня», 14 – Pacific, 15 – «Рудана», 16 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 17 – Андрій Баштовий для The Village Україна, 18 – 16.Coffee, 19 – Cat & Cup, 20 – Botanic, 21 – Coffee Shot 81