У Києві на Шота Руставелі відкрили speakeasy-бар De Bosch – тут коктейлі у барній карті відповідають смертним гріхам, на стіни закладу перенесли елементи «Саду земних насолод» Босха.

Вхід знайти непросто (якщо до цього не прочитати публікацію на The Village Україна) – вивіски немає. De Bosch розмістили у підвальному приміщенні, вхід з «Хінкальні» (скляні двері з чорною ширмою справа від входу).

Фотографії

Діани Андруник

Концепція

Власники бару – Яків Лівшиц (Aroma Espresso Bar), Ідан Фачіа та Віталій Кириченко (Pink Freud KYIV) – вирішили, що De Bosch втілюватиме ідею триптиху «Сад земних насолод» Ієроніма Босха – містичного художника епохи Відродження.

Дизайн робила одеська студія MadCat – дизайнери Олександр Бражинський (у свій час робив бар «Паровоз») та Надія Біленко. «Босха» на стінах відтворювали вручну.

Назву закладу придумав письменник Антон Фрідлянд. Всі називають бар на власний смак – хтось каже «дебош», хтось – «де Босх». Хтось шукає тут дебош, інші – Босха, жартує PR-директорка бару Анастасія Сирадоєва.

 De Bosch

ДЕ: вулиця Шота Руставелі, 12

КОЛИ: 18:00 – 03:00

Середній чек: 300 грн


Триптих

Барну стійку розмістили у «Раю». Атмосферу доповнює антикварний посуд та декор.

Основна кімната – стіни тут прикрашені розписами на любовну тематику. Ця зала символізує світ, зіпсований гріхом блуду – «Сад земних насолод».

Інтер’єр – реставровані старі шкіряні крісла та відновлені театральними декораторами столи. На стелі – металеві ґрати. У лівому куті зали – великий стіл з символічними 12 стільцями.

У «Пеклі» (найменша зала, відповідає правій частині триптиху Босха) облаштували курильну кімнату.

Бар

Розділи барної карти відповідають семи смертним гріхам. Якщо шукаєте міцний коктейль з яскравим смаком – вам у розділ «Гнів». Якщо хочеться чогось м’якого – вам у «Блуд». В розділі «Сум» лише один напій – торф’яний віскі Ardbeg.

HOLY HERETIC (з розділу «Гнів») – один з найбільш популярних. Димний, гіркий – його готують на віскі Ardbeg. Подається з чіпсом висушеного томата та чорним шоколадом – 160 грн.

Grano (з розділу «Гординя») – яблучний сауер, який готують на ірландському віскі з додаванням яблучного кодріалу – 140 грн.

За бар в De Bosch відповідають Тарас Нижник («Можевельник», «Алхімік»), Валерія Тьоркіна  («Алхімік»), Олексій Ветушинський (харківский Fabrika-bar) та

Діма Сокол (Pink Freud KYIV).

Бармен Тарас Нижник радить спробувати Paper Boy (160 грн) – ром, хересний вермут, слой-джин, персиковий лікер, шоколадний та персиковий бітери.

Кухня

Меню будували максимально просто – тут немає важких страв, розповідає шеф-кухар Віталій Купрійчук (Pink Freud KYIV, попереднє місце роботи – Intercontinental) . За задумом шефа, легкі страви не мають відволікати від смаку алкоголю.

Шеф-кухар радить спробувати мікс-салат, заправлений трюфельною пастою зі слайсами редиса (90 грн).

В меню є два стейка – рібай (220 грн) та стейк-вирізка (240 грн). До м’яса не додають спецій, окрім перцю та солі. М’ясо обирають українське. Гарнір – овочі су-від, також без жодних спецій, окрім перцю та солі. «Інгредієнтів небагато, але вони яскраво виражені, щоб можна було відчувати кожен смак», – пояснює Віталій Купрійчук.

«Виделка єретика» – карпачо з яловичини (120 грн).

З меню:

«Очищення душі» (карпачо з лосося) – 160 грн

«Виделка єретика» (карпачо з яловичини) – 120 грн

Іспанський чобіт (жульєн модерн) – 90 грн

Мікс-салат з редисом – 90 грн

«Цезар в пеклі» – 110 грн

«Вальгалла» (скандинавський салат з лососем)  – 150 грн

«Доктор Лектор» (стейк-вирізка) – 240 грн

«Обітниця Ганібала» (рібай) – 220 грн

«Залізна діва» (чорнично-грушевий чізкейк) – 95 грн

Чистий алкоголь:

Bulleit Burbon – 55

Ardbeg 10 YO – 125

Laphroig 10 YO – 125

Magelan Gin – 45

Hendric’s – 70

(ціни вказані за унцію)