Найбільша виставка поп-культури у світі Comic-Con International: San Diego пройшла у Каліфорнії 18-22 липня. Головною подією заходу стало повернення у головний павільйон Marvel Studios – у межах кінематографічного всесвіту Marvel анонсували нову лінійку фільмів та серіалів, які продовжать сагу після фіналу фільму «Месники: Завершення». 

Також на Comic-Con 2019 вперше показали новий серіал у всесвіті «Відьмака», нові «Вартові» і перші кадри з нового сезону «Ріка та Морті». The Village Україна збирає головні трейлери та анонси, які показали в межах виставки – все, на що ми чекатимемо протягом наступних кількох років.

Фільми


Шість нових фільмів Marvel Studios

У нас завжди буде Будапешт

«Месники: Завершення» та «Людина-павук: Далеко від дому» остаточно закрили серію з понад 20 фільмів, яку Marvel називають «Сагою нескінченності». «Чорна вдова» – перший фільм нової ери кінематографічного всесвіту, і на Comic-Con підтвердили, що фільм вийде у травні 2020 року.

Зважаючи на події «Завершення», сольний фільм про учасницю «Месників» Чорну вдову стане приквелом. Чи то бойову подругу, чи то суперницю героїні Скарлетт Йоханссон зіграє Флоренс П'ю («Маленька барабанщиця»), а зірка «Дивних див» Девід Харбор – російського аналога «Капітана Америки» Червоного вартового. Зрештою, ми повинні дізнатися, що ж сталося із Вдовою та Соколиним оком у Будапешті. 

Одним анонсом Marvel Studios не обмежилися. Усього на Comic-Con студія анонсувала десять проєктів четвертої фази, які вийдуть у 2020 і 2021 роках. Окрім «Чорної вдови», це продовження франчайзів «Доктор Стрендж» і «Тор»: у першому випадку обіцяють повернення чаклуна у виконанні Бенедикта Камбербатча, а в другому – жіночої версії Тора, яка складе компанію Крісові Хемсворту.

Ще два нові фільми, «Вічні» і «Шань-Ші», будуть присвячені новим героям – команді богоподібних створінь на чолі з Анджеліною Джолі та першим супергероєм Marvel Studios азійського походження відповідно. Ще один анонс фільму приберегли на фінал – у перезапуску історії про мисливця на вампірів Блейда головну роль виконає дворазовий лауреат «Оскара» і номінант на «Еммі» Махершала Алі.

Окрім того, президент Marvel Studios формально анонсував нові фільми про Фантастичну четвірку та Людей Ікс – це франчайзи, які перейшли до Marvel Studios після придбання Disney кінобізнесу компанії Fox. 

«Воно 2 »

IT: CHAPTER 2

Трейлер фільму «Воно 2»

Іноді Воно повертається

Як знають усі шанувальники Стівена Кінґа, Пеннівайз повертається кожні 27 років. Після подій першої частини нової адаптації монстр спробує з’їсти вже не дітей, а дорослих у виконанні Джеймса Макавоя, Джессіки Честейн і Білла Хейдера.

«Найкращий стрілець. Меверік»

top gun: mAVERICK

Трейлер фільму «Найкращий стрілець. Меверік»

На висоті

Том Круз повертається у небо – і до однієї з найбільш відомих ролей. У сиквелі бойовика 1986 року зірка «Місії нездійсненної» покаже, хто тут найкращий стрілець. Відповідає за фільм режисер «Трон: Спадок» Джозеф Косінскі та сценарист Крістофер Маккворі («Місія нездійсненна»). Прем'єра – у 2020 році.

«Термінатор: Фатум»

Terminator: dark fate

Трейлер фільму «Термінатор: Фатум»

Мені потрібен твій одяг і мотоцикл

«Ми знімаємо сцену, і я розумію, що з одного боку від мене Арнольд Шварценеґер, а з іншого – Лінда Хемілтон. І я думаю – чорт забирай, я знімаю новий фільм про Термінатора», – каже режисер Тім Міллер. Автор першого «Дедпула» повертає до франчайзу Джеймса Кемерона головних зірок. До них додає нову термінаторку у виконанні Макензі Девіс. Сподіваємося, на місці залишиться і фірмовий гумор Міллера, який можна оцінити не лише за «Дедпулом», а й серіалом «Любов, смерть плюс роботи»

«Кішки»

Cats

Трейлер фільму «Кішки»

Коти співають

Коли Ендрю Ллойда Веббера запитали, про що насправді мюзикл «Кішки», він відповів: «Про кішок». Котяче життя романтизує і кіноадаптація бродвейського хіта. Та думки про візуальний стиль фільму розділилися – такими даму Джуді Денч, сера Іена Маккеллена і Тейлор Свіфт ми ще не бачили. 

«Джей і Мовчазний Боб. Ребут»

Jay and the silent bob reboot

Трейлер фільму «Джей і Мовчазний Боб. Ребут»

Кевін Сміт і друзі

Кевін Сміт зняв «Клерків» і «Догму», а тепер повертається до двох улюблених персонажів, Джея і Мовчазного Боба. На парад фан-сервісу фільм перетворить серія камео – від Бетмена Бена Аффлека до Бетмена Вала Кілмера. 

Серіали


П'ять нових серіалів Marvel Studios

«Сокіл і Зимовий солдат», «Ванда/Віжн», «Локі», «Що, якщо?» та «Соколине око»

Окрім продовження серії фільмів за коміксами Marvel, Marvel Studios анонсували п'ять серіалів, які будуть виготовлятися студією і тісно поєднуватися зі стрічками саги. Усі серіали будуть ексклюзивами Disney+, нового стримінгового сервісу Disney, який готуються запустити до кінця року. 

Перший серіал має назву «Сокіл і Зимовий солдат», але після «Месники: Завершення» його подають не просто як історію двох найкращих друзів Капітана Америки, а як повноцінне продовження шляху «Першого месника». До Ентоні Макі та Себастьяна Стена у ролі злодія повернеться Даніель Брюль з фільму «Капітан Америка: Протистояння». «Сокіл і Зимовий солдат» вийде восени 2020 року. 

Прем'єра «Ванда/Віжн» відбудеться навесні 2021 року.

Другий ексклюзив Disney+ від Marvel Studios – серіал «Ванда/Віжн», героями якого стануть члени команди «Месників» у виконанні Елізабет Олсен і Пола Беттані. Останній визнає, що і сам поки не знає, як його повернуть до життя після подій «Війни нескінченності», але відомо, що приєднається до нього й Моніка Рембо – донька подруги Капітан Марвел із однойменного фільму. 

Серіал «Локі» вийде навесні 2021 року.

До найбільш відомої ролі повернеться і Том Хіддлстон – актор знову приміряє костюм бога хитрощів Локі в однойменному серіалі. Водночас у «Локі» продовжать ідею з паралельними всесвітами, яку запустили у «Месники: Завершення» – серіал присвятять Локі часів перших «Месників», а не версії персонажа з наступних фільмів. 

Прем'єра «Що, якщо?» відбудеться влітку 2021 року.

«Що, якщо?» – це перший анімаційний серіал у всесвіті Marvel Studios. В екранізації окремої серії коміксів також пограються з паралельними всесвітами – наприклад, що було б, якби Людина-павук і Халк приєдналися до Фантастичної четвірки, а «Месники» билися б із Людьми Ікс. 

Серіал «Соколине око» вийде восени 2021 року

Останній анонсований Marvel Studios серіал – про Соколине око. Учасник оригінальної команди «Месників» у виконанні Джеремі Реннера готуватиме собі підміну – Кейт Бішоп. 

«Відьмак»

The Witcher

Трейлер серіалу «Відьмак»

Монстри, яких ми створюємо

«Відьмак» – великий літературний фентезі-всесвіт, який адаптує як серіал Netflix. Ґеральта з Рівії зіграє виконавець ролі Супермена Генрі Кавілл. Шоуранерка Лорен Шмідт Хіссріч («Захисники») каже, що надихається у першу чергу оригінальними творами польського письменника Анджея Сапковського, а не відеограми серії The Witcher. Серіал вийде восени.

«Рік і Морті»

Rick and morty

Фрагмент четвертого сезону серіалу «Рік і Морті»

Два роки без Ріка і Морті

Дочекалися: перший тизер четвертого сезону «Ріка і Морті» показали на Comic-Con. У головній ролі – новий персонаж Ґлуті, якого озвучив зірка «Що ми робимо в тіні» і режисер третього «Тора» Тайка Вайтіті. Прем'єра нових серій мета-мультсеріалу – у листопаді. 

«Вартові»

Watchmen

Трейлер серіалу «Вартові»

Хто стежить за вартовими?

Культовий графічний роман Алана Мура знову екранізують – за десять років після кіноадаптації Зака Снайдера. Цього разу за супергеройський нуар відповідає Деймон Лінделоф, який починав із команди Джей Джей Абрамса в «Загублених» і врешті зробив «Залишені» одним із найкращих серіалів початку століття. У ролі Озимандія – Джеремі Айронс, також у нових «Вартових» з’являться Дон Джонсон, Реджина Кінґ, Джин Смарт і Тім Блейк Нельсон.

«Світ Дикого Заходу»

westworld

Трейлер серіалу «Світ Дикого Заходу»

Роботи-нацисти

Канал HBO розглядає серіал про людиноподібних роботів як один із головних проектів після закінчення «Гри престолів». За «Світ Дикого Заходу» відповідають люди з досвідом роботи над проектами штибу «Зоряних війн» і «Темного лицаря», до того ж його концепція передбачає незліченну можливість історій та сетингів. У другому сезоні нам показали Світ самураїв, а в новому трейлері з Comic-Con – часи другої світової війни. Центральним персонажем нового сезону стане персонаж Аарона Пола з «Пуститися берега», також до касту приєднався Венсан Кассель. 

«Містер Робот»

mr rOBOT

Трейлер серіалу «Містер Робот»

Останній сезон

Рамі Малек повертається до четвертого сезону улюбленого серіалу хакерів після здобуття «Оскара» за роль Фредді Мерк'юрі. «Скільки людей постражали через тебе? Чи було воно того варте?», – запитують у персонажа Малека в тизері. Останній сезон серіалу повинен вийти до кінця року. 

«Крізь сніг»

Snowpiercer

Трейлер серіалу «Крізь сніг»

Потяг

«Крізь сніг» – це французький графічний роман про новий льодовиковий період і потяг, який намагається протистояти всесвітньому холоду (і класовій нерівності). Кілька років тому оригінал уже екранізував режисер «Спогадів про вбивство» Пон Джун Хо, а тепер його адаптують і як серіал. Замість Тильди Свінтон і Кріса Еванса у головних ролях Дженніфер Коннеллі та Давід Діґз. 

«Темні матерії»

his dark materials

Трейлер серіалу «Темні матерії»

Темний компас

«Темні матерії» – це нова спроба екранізувати бестселери Філіпа Пулмана після фільму «Золотий компас» із Деніелом Крейґом. Цього разу фентезі-всесвіт оживляють HBO та BBC, а в головних ролях – Джеймс Макавой, Рут Вілсон та Лін-Мануель Міранда. Юну акторку Дафні Кін тепер рятуватимуть вони, а не Г'ю Джекман, як це було у «Лоґані». 

«Карнівал Роу»

Carnival row

Трейлер серіалу «Карнівал Роу»

Чарівні створіння

Карнівал Роу – це столиця імперії людей, що підкорює світ фей, тролів і кентаврів. Чарівні створіння при цьому просто так не зникають, вони змушені шукати кращого життя у місті. В однойменному серіалі Amazon через фентезі-сетинг порушують тему мігрантів. У головних ролях – Орландо Блум («Пірати Карибського моря») та Кара Делевінь («Загін самогубців»). 

«Хай живуть Харти»

bless the harts

Трейлер серіалу «Хай живуть Харти»

Американська сімейка

Новий серіал від авторів «Сімпсонів» і «Ґріффінів» – про сучасну американську родину на півдні США. Окрім телеканалу Fox, за проєкт відповідають Філ Лорд і Кріс Міллер – сценаристи «Лего. Фільму» та «Людина-павук: Навколо всесвіту»

Обкладинка: Adult Swim