Повернення Доктора Хто та «Фарґо», а також «Американські боги» Ніла Ґеймана. The Village розповідає про серіали, які не можна пропустити в квітні.

Утеча з в’язниці / Prison Break

4 квітня

Герої «Втечі з в’язниці» втекли з в’язниці в кінці першого сезону. Потім вони втекли з іншої в’язниці. А кілька сезонів потому головний персонаж загинув. Зараз нам кажуть, що насправді Майкл Скофілд живий. Просто він сидить у ще одній в’язниці. Самостійно звільнитися не вийде – спина вже зайнята татуюваннями зі схемами іншої тюрми. На допомогу прийде стара команда.

Син / The Son

8 квітня

Екранізація номінованого на Пулітцерівську премію роману Філіппа Майєра. Розповідь про кілька поколінь американської родини зі штату Техас. Переїзд через океан, війна з індіанцями, початок видобутку нафти. Для ролі справжнього техасця колишній агент Її Величності Пірс Броснан відпустив бороду.

Краще дзвоніть Солу / Better Call Saul

10 квітня

«Краще дзвоніть Солу» – спін-оф Breaking Bad. Відповідальна за нього та сама команда. «Сол» має більш легкий тон. Але наслідує великого брата у головному. Це також історія про те, як хороша людина стає на поганий шлях. У перші два сезони винахідливий адвокат у виконанні Боба Оденкірка обходився переважно своїми силами. Та третій сезон поверне ще одного важливого персонажа Breaking Bad. На повернення натякає і сам Гайзенберґ.

Доктор Хто / Doctor Who

15 квітня

Десятий сезон нового «Доктора Хто» (і 36-й загалом) проведе межу. Він стане останнім для чинної інкарнації Доктора, актора Пітера Капалді. Попрощається з флагманом британської фантастики і сценарист Стівен Моффат. Напризволяще серіал не залишать – у новому сезоні ми познайомимось з новою компаньйонкою Доктора.

Залишені / The Leftovers

16 квітня

2% усього населення Землі в один момент безслідно зникають. Персонаж Джастіна Теру («Малхолланд Драйв») і всі решта не можуть зрозуміти – пощастило їм чи ні. «Залишених» називають найбільш недооціненим серіалом на американському телебаченні. Третій сезон стане останнім.

Фарґо / Fargo

19 квітня

Творець «Фарґо» Ной Хоулі називає свою адаптацію фільму братів Коен «діалогом із першоджерелом». Ще в першому сезоні сценарист почав дискутувати з усією фільмографією оскароносних режисерів, а не лише з однією стрічкою. До третього сезону, за визначенням самого Хоулі, він почав відчувати більше впевненості в собі. Як підтвердження – Юена Макґреґора цього разу він покликав грати одразу двох братів.

Кремнієва долина / Silicon Valley

23 квітня

Серіал про стартаперів водночас називають «одним із найбільш кумедним шоу на телебаченні» і «найбільш реалістичним серіалом». «Кремнієва долина» висміює розробників програмного забезпечення. Та вигадувати надто багато авторам не доводиться. Вони просто показують, як працює американська ІТ-сфера.

Геній / Genius

25 квітня

Історія про невдаху, який врешті досягає свого. Цього разу – про Альберта Ейнштейна. Найбільш відомим ученим в історії людства він став після років поневірянь. Джеффрі Раш («Король говорить!») виконує головну роль. Знімає це все режисер «Ігор розуму» Рон Говард. Сценарій же засновано на книзі Волтера Айзексона – біографа Стіва Джобса.

Історія служниці / The Handmaid’s Tale

25 квітня

Бестселер Марґарет Етвуд уже намагалися екранізувати 30 років тому. У 2017 році орвеллівські мотиви можуть краще спрацювати у форматі серіалу. Проблеми правої ідеології і прав жінок нині актуальні не менше. Ще один козир нової адаптації – Елізабет Мосс із Mad Men.

Американські боги / American Gods

30 квітня

Епічний роман Ніла Ґеймана намагалися екранізувати протягом шести років. За цей час проблемний проект перетворився з фільму на серіал і змінив канал. Та Ґейман каже, що задоволений адаптацією. Відповідає за неї автор телевізійного «Ганнібала» Браян Фуллер. На головні ролі він запросив Іана Макшейна і Ґілліан Андерсон. Чорна Борода з останніх «Піратів Карибського моря» грає скандинавського бога Одіна, а Скаллі з «Секретних матеріалів» – бога XXI століття, Медіа.