The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті вашої уваги у листопаді.

«Тор: Раґнарок» / Thor: Ragnarok

2 листопада

Бог грому Тор уперше побував на Землі у фільмі першої фази кінематографічного всесвіту Marvel, згодом же він рятував землян від злого брата Локі у «Месниках». До третьої частини пригод спадкоємця Асґарду пафос північної міфології встиг набриднути. Тож серію вирішили урізноманітнити жартами: у «Раґнароку» Тор почувається, як риба поза водою – на далекій планеті, куди потрапляє різний мотлох. Разом із ним веселяться Халк та оскароносні актори Кейт Бланшетт і Ентоні Хопкінс. Відповідає за всі ці веселощі режисер Тайка Вайтіті: ви можете впізнати його стиль за мок’юментарі про вампірів «Що ми робимо у тіні».

Трейлер фільму «Тор: Раґнарок»

«Подвійний коханець» / L’Amant Double

2 листопада

Автор «Басейну» Франсуа Озон торік зняв «Франц» – зворушливу історію про вплив війни на життя звичайних людей. Усі почали хвилюватися: фільм вийшов занадто нормальним для французького режисера. Розвіяти всі ці сумніви Озон ніби хоче у новій стрічці – вільній адаптації книги про пацієнтку, яка закохується у свого психотерапевта і його брата-близнюка. Враженнями від фільму з нами вже поділилася психотерапевтка.

Трейлер фільму «Подвійний коханець»

«Дикун» / Gauguin – Voyage de Tahiti

2 листопада

Художник-постімпресіоніст Поль Гоген жив у Франції, Данії і Перу, але найкращі картини написав на Таїті, живучи з тубільцями Океанії. Фільм із Венсаном Касселем у головній ролі присвячений саме цьому періоду життя митця. Окремий фокус стрічки – стосунки француза із молодою таїтянкою, що стала його дружиною.

Трейлер фільму «Дикун»

«Тіснота» / «Теснота»

2 листопада

Режисеру Кантєміру Балаґову 26 років. У цьому віці Пол Томас Андерсон свого часу зняв «Ночі у стилі буґі», а Стівен Содерберґ отримав «Золоту пальмову гілку» за «Секс, брехню і відео». Повнометражний дебют росіянина також оцінили в Каннах – «Тіснота» отримала приз Міжнародної федерації кінопреси. Це історія про єврейську общину на Кавказі і міжнаціональні конфлікти у Росії загалом.

Трейлер фільму «Тіснота»

«Вбивство у “Східному експресі”» / Murder on the Orient Express

9 листопада

«Я хочу, щоб ви змогли відчути пар “Східного експресу” на запах», – каже режисер нової екранізації Агати Крісті Кеннет Брана. Водночас британець, відомий насамперед як театральний постановник, виконує роль Еркюля Пуаро. Під підозрою детектива опиняться пасажири «Східного експресу» у виконанні Джонні Деппа, Пенелопи Крус, Віллема Дафо, Джуді Денч і Дейзі Рідлі.

Трейлер фільму «Вбивство у “Східному експресі”»

«Стрімголов»

9 листопада

Його звуть Антон, він повернувся до Києва після навчання у Швейцарії – має проблеми з алкоголізмом і невиправданими очікуваннями. Її звуть Катя: на Євромайдані вона познайомилася з німцем і тепер планує поїхати з ним до Берліна. «Стрімголов» показує Україну після Революції гідності так, як досі цього ще не робили – прямо і без прикрас. Режисерський дебют Марини Степанської у конкурсних програмах міжнародних кінофестивалів в Одесі і Карлових Варах.

Трейлер фільму «Стрімголов»

«Ліга справедливості» / Justice League

16 листопада

Після подій фільму «Бетмен проти Супермена» Бетмен вирушає на пошуки команди, яка могла б захистити людство від нових суперзлодіїв. Диво-жінка, Аквамен, Флеш і Кіборг об’єднають зусилля, щоб протистояти лиходію на ім’я Степовий Вовк. Для видавництва коміксів DC цей фільм є спробою повторити успіх «Месників» Marvel. За іронією долі, після трагедії у родині режисера Зака Снайдера дознімав «Лігу справедливості» режисер «Месників» Джосс Відон.

Трейлер фільму «Ліга справедливості»

«Субурбікон» / Suburbicon

16 листопада

1959 рік, родина афроамериканців переїздить до району, у якому мешкають виключно білі. Оригінальний сценарій фільму брати Коен написали невдовзі після свого повнометражного дебюту. Втім, режисер Джордж Клуні бачить у ній актуальність і понад тридцять років потому. У головних ролях: Метт Деймон, Джуліанна Мур та Оскар Айзек.

Трейлер фільму «Субурбікон»

«Межа» / Ciara

16 листопада

«Межа» – це кордон між Україною і Словаччиною, який десять років тому укріплювали напередодні приєднання Словаччини до Шенгенської угоди. Водночас це межа, перетин якої зробив своєю професією контрабандист Адам. Копродукція України і Словаччини, «Межа» стала найбільш касовим фільмом в історії словацького кіно і була висунена на здобуття «Оскара» у категорії найкращий фільм іноземною мовою.

Трейлер фільму «Межа»

«Коко» / Coco

23 листопада

Новий мультфільм Pixar присвячений традиційному мексиканському святу – Дню мертвих. 12-річний хлопчик Мігель спробує оживити свого мертвого кумира, відомого музиканта – або принаймні пам’ять про нього. Відповідає за проект режисер «Історії іграшок 3» Лі Анкріч.

Трейлер фільму «Коло»

«Вогнеборці» / Only the Brave

23 листопада

Одна з найбільших пожеж в історії Сполучених Штатів забрала у 2013 році життя 19 пожежників. Режисер фільмів «Трон: Спадок» та «Облівіон» Джозеф Косінскі змальовує трагічні події реалістично, але віддаючи належне героїчним вчинкам вогнеборців. У головних ролях Джош Бролін, Джефф Бріджес, Майлз Теллер і Дженніфер Коннеллі.

Трейлер фільму «Вогнеборці»

«Коматозники» / Flatliners

23 листопада

Ремейк однойменного фільму 1990 року. Головні герої беруть участь у медичному експерименті, що симулює смерть. Його мета – перевірити, що чекає на людину по той бік чорного тунелю. Світло побачать Еллен Пейдж, Ніна Добрев та Дієго Луна.

Трейлер фільму «Коматозники»

«Хто в домі тато 2» / Daddy’s Home 2

23 листопада

У першому фільмі стосунки з’ясовували Марк Волберґ і Вілл Феррелл. У сиквелі вони розбиратимуться вже не між собою, а зі своїми батьками. На ці ролі запросили Мела Ґібсона та Джона Літґоу.

Трейлер фільму «Хто в домі тато»

«Тіло і душа» / Testrol es lelekrol

30 листопада

Ільдіко Еньєді – угорська режисерка, відзначена фестивалями у Каннах, Венеції та Берліні. «Тіло і душа», перший за дев’ять років фільм авторки, цьогоріч здобув головну нагороду Берлінського кінофестивалю. Це історія про пару, яка бачить такі самі сни, але не може бути разом наяву.

Трейлер фільму «Тіло і душа»

«120 ударів на хвилину» / 120 Battements par minute

30 листопада

Робен Кампійо – французький режисер і сценарист, відомий, зокрема, завдяки співпраці з Лораном Канте. «120 ударів на хвилину» є історією про французький рух із протидії епідемії синдрому набутого імунодефіциту, який частково побудований на спогадах автора.

Трейлер фільму «120 ударів за хвилину»

ОБКЛАДИНКА: B&H Film Distribution