Перший фільм кінематографічного всесвіту Marvel Studios із жінкою у головній ролі «Капітан Марвел» виходить в український прокат 7 березня. Редакція The Village Україна переглянула стрічку заздалегідь – і ділиться враженнями.

Обкладинка: B&H Film Distribution

Ярослав Друзюк: Андрію, пам’ятаєш, після сцени після титрів останніх «Месників» ти запитав, що це був за пейджер? Тепер ми знаємо.

Андрій Баштовий: І це єдиний важливий момент у цій стрічці! [сміється] Ну тому що, крім пояснень того, що відбувалося у минулих і що буде в наступних фільмах, тут немає майже нічого. Пафосні моменти перебільшені та зведені до абсурду, а жарти недолугі.

Ярослав: Я з тобою не згоден. Але ми все-таки говоримо про перший фільм Marvel Studios із жінкою-супергероїнею у центрі історії, тому запитаймо в дівчат.

Таїсія Куденко: Я хотіла би бачити такі фільми у кіно, коли я росла. Тут можуть бути якісь факапи, але круто, що такі історії вже є. Круто бачити сильного жіночого персонажа. До того ж у фільму було одразу кілька викликів – треба було водночас і вписати цю історію в хронологію двадцяти інших фільмів, і ввести нового персонажа.

ЯРОСЛАВ: Причому героїню, яка повинна стати новою лідеркою «Месників» і яка є найсильнішим з усіх персонажів Marvel.

Наті Авдєєва: Я згодна з Таєю, що це класно – нарешті на екрані супержінка, а не супермен.

Андрій: Але це вже було в «Диво-жінці»!

 Перший фільм Marvel Studios із жінкою-супергероїнею у центрі історії

Анна Шакун: Ну й це незвично, адже зазвичай персонажки Marvel на другому плані. Вони ніби щось роблять, але в центрі подій усе одно Залізна людина і Капітан Америка.

Ярослав: Найкрутіша героїня «Месників» – Чорна вдова, у якої взагалі немає суперздібностей, вона просто класна шпигунка.

Аня: І то її запросили, тому що Скарлетт Йоханссон дуже красива.

Ярослав: Ну подивимося, у трейлері четвертих «Месників» Капітан Америка пускає сльозу, а Чорна вдова тримається.

Аня: Але я завжди дивуюся, чому сильна жінка – це обов’язково саркастичні жарти. «Я буду постійно битися і жартувати водночас». І в цьому за останні кілька десятків років мало що змінилося – так само показували персонажів Анджеліни Джолі.

Тая: Але в «Ларі Крофт» усе-таки була тісна маєчка, не забуваймо. Такої об’єктивації у «Капітані Марвел» точно немає.

Андрій: Зате тут є тісна маєчка Nine Inch Nails!

Аня: Що важливіше – це перша супержінка, яка не потребує любовної сюжетної лінії. Тобто їй не потрібен чоловік для того, щоб стати сильною.

Ярослав: Ага, і за милоту тут відповідають Сем'юел Л. Джексон і котик. [сміється] Мені просто здається, що ключова сцена «Капітана Марвел» – не з битвами у космосі, а з маленькою дівчинкою, яка із захопленням дивиться на головну героїню, коли та злітає рятувати всесвіт. Ми бачили щось схоже у фіналі «Чорної пантери» – коли нове покоління отримувало зразок для наслідування, якого раніше просто не було. Так само цей приклад можуть отримати мільйони дівчат, які переглянуть стрічку.

Аня: Це круто, тому що це показує одразу кілька поколінь і поглядів.

Ярослав: Умовно – покоління жінок, якому забороняли бути пілотами, і покоління, яке випробовує ультрасвітлові літаки.

Наті: І класно, що в залі було багато чоловіків – що вони теж побачили цю стрічку.

Тая: Я думаю, що цей фільм точно треба показати всім молодшим сестрам.

Андрій: Але якщо їм не більше ніж 13 років. [сміється]

Ярослав: До 13 і після 30 – щоб могли вловити всі посилання на фільми та поп-культуру 90-х.

Наті: Я в цю категорію не потрапляю. [сміється]

 Я думаю, що цей фільм точно треба показати всім молодшим сестрам

Ярослав: Насамперед «Капітан Марвел» – це ж фільм про 90-ті, коли, як відомо, вбивали людей. [сміється] Це такий зліпок епохи і стрічок цього десятиліття, від «Термінатора» і «Згадати все» до «Найкращого стрільця», який вийшов трохи раніше. Просто у всіх цих фільмах ми дивилися на крутих чоловіків, а тепер у головній ролі нарешті крута жінка.

Тая: Badass!

Андрій: Але якщо ти не встиг щось зробити в 90-х, це не означає, що це треба робити зараз. [сміється] Зняти фільм, випустити його під 8 березня. Світові справді бракує сильних жіночих персонажів, але нам не бракує абсурдно перебільшених жіночих персонажів. От місіс Мейзел – суперперсонаж.

Ярослав: Я сказав би, що місіс Мейзел – як жінка у стендапі в кінці 50-х – більш фантастичний персонаж, ніж Керол Денверс із фотоновими бластерами в кулаках.

Тая: Як вам те, яким показали молодого Ніка Ф’юрі?

Андрій: Мені він завжди здавався таким холодним, серйозним. Добре, що показали його іншим, розповіли його передісторію.

Ярослав: І ми дізналися, як він втратив око! [сміється] Я просто нагадаю, що ми зараз понад дві години дивилися на актора, якого штучно омолодили на 25 років за допомогою цифрових технологій. І якщо про це не сказати, то багато хто й не зверне уваги.

Андрій: Перші кілька хвилин я звикав до нього, але потім справді не звертав уваги.

Тая: Аж страшно, наскільки це реалістично.

 У фільмі було одразу кілька викликів – треба було водночас і вписати цю історію в хронологію двадцяти інших фільмів, і ввести нового персонажа

Наті: Я не фанатка таких фільмів, вони мені важко даються – особливо ті, які тривають більш ніж дві години. Але Джуд Ло тут прекрасний.

Андрій: Джуд Ло взагалі вміє грати погано? Мені цікаво, якщо йому запропонувати зіграти Леоніда Кравчука в дешевому українському фільмі, він усе одно буде крутим?

Тая: Думаю, так!