The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги в грудні.

«Дім, який побудував Джек»

The House That Jack Built

Трейлер фільму «Дім, який побудував Джек»

Новий Ларс фон Трієр

«Будинок, який побудував Джек» – перший за п’ять років фільм автора «Доґвіля» і «Меланхолії» Ларса фон Трієра. Після розвідки у тему сексу в «Німфоманці» режисер переходить до ще більш відвертої теми – жорстокості. У центрі історії персонаж Метта Діллона, який сповідується у тому, що він маніяк. Серед його жертв – Ума Турман і Райлі Кіо. Утім, насправді це фільм передусім про самого фон Трієра: режисер не приховує, що бачить у Джеку насамперед себе, а в певний момент доходить до того, що вставляє у фільм фрагменти попередніх робіт.


Прем’єра в Україні: 6 грудня

Режисер: Ларс фон Трієр («Антихрист»)

У ролях: Метт Діллон («Аптечний ковбой»), Ума Турман («Убити Білла»), Райлі Кіо («Удача Лохана»)

«Брати Сістерс»

The Sisters Brothers

Трейлер фільму «Брати Сістерс»

Вестерн із Хоакіном Феніксом і Джейком Джилленхолом

Хоакін Фенікс уже зіграв цього року ветерана, карикатуриста з інвалідністю та Ісуса, а тепер, до появи на екрані в образі Джокера, перевтілиться в ковбоя. У вестерні «Брати Сістерс» триразовий номінант на «Оскар» грає мисливця за головами, який полює на жертву з братом. За англомовний дебют французького режисера Жака Одіара відзначили «Срібним левом» Венеційського кінофестивалю.


Прем’єра в Україні: 6 грудня

Режисер: Жак Одіар («Читай по губах»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Майстер»), Джейк Джилленхол («Стрінгер»), Джон С. Райлі («Вартові галактики»), Різ Ахмед («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

«Смертні машини»

Mortal Engines

Трейлер фільму «Смертні машини»

Від автора «Володаря перснів»

«Смертні машини» – це екранізація футуристичного роману про так званий муніципальний дарвінізм. Простіше кажучи – процес перетворення міст на великі монстри на колесах. Якщо ідея екранізувати настільки химерний задум здається дивною, то треба зазначити, що відповідає за стрічку продюсер Пітер Джексон, який уже зробив неможливе із «Володарем перснів».


Прем’єра в Україні: 6 грудня

Режисер: Крістіан Ріверс

У ролях: Х’юго Вівинґ («Матриця»)

«Людина-павук: Навколо всесвіту»

Spider-Man: Into The Spider-Verse

Трейлер фільму «Людина-павук: Навколо всесвіту»

Людина-павук помер, нехай живе Людина-павук

Перший повнометражний мультфільм про Людину-павука називають не лише найкращим фільмом про найбільш відомого супергероя Marvel, а й одним із найкращих фільмів року. Оскільки історія «Навколо всесвіту» відбувається в окремому всесвіті, у якому Пітер Паркер не знайомився із Залізною людиною, це відкриває перед режисерами «LEGO. Фільму» Філом Лордом і Крісом Міллером простір для експериментів. Головним героєм мультфільму буде не Пітер Паркер, а Майлз Моралес, який приміряє червоно-синій костюм після смерті супергероя. Утім, зрештою син афроамериканця та пуерториканки зустріне і попередника, і майбутніх «Павуків».


Прем’єра в Україні: 13 грудня

Режисери: Боб Персікетті («Маленький принц»), Пітер Ремсі («Вартові легенд»)

У ролях: Шамік Мур («Наркотик»), Лієв Шрайбер («Рей Донован»), Махершала Алі («Місячне сяйво»)

«Аквамен»

Aquaman

Трейлер фільму «Аквамен»

Атлант розправив плечі

Аквамен уперше з’явився на великому екрані в «Бетмені проти Супермена» й увійшов до команди Бетмена у «Лізі справедливості». Окремий фільм про спадкоємця Атлантиди повинен розповісти про те, як він навчився господарювати океаном і комунікувати з рибами. Як режисер за фільм відповідає досвідчений жанровий виконавець Джеймс Ван – автор «Пили», сьомого «Форсажу» та «Закляття». Роль матері Аквамена виконає Ніколь Кідман.


Прем’єра в Україні: 13 грудня

Режисер: Джеймс Ван («Пила»)

У ролях: Джейсон Момоа («Гра престолів»), Ніколь Кідман («Велика маленька брехня»), Ембер Херд («Ромовий щоденник»), Дольф Лундґрен («Універсальний солдат»)

«Захід»

NapszAllta

Трейлер фільму «Захід»

Новий фільм оскароносного режисера з Угорщини

Будапешт початку ХХ століття у передчутті першої світової війни, молода дівчина намагається знайти собі місце в імперській столиці. «Захід» – це нова робота режисера Ласло Немеша, режисера стрічки «Син Саула», яку три роки тому нагородили «Оскаром» за найкращий фільм іноземною мовою.


Прем’єра в Україні: 13 грудня

Режисер: Ласло Немеш («Син Саула»)

У ролях: Юлі Якаб, Сюзанна Вуест

«Ґрінч»

The Grinch

Трейлер фільму «Ґрінч»

Вкрасти Різдво

Студія Illumination уже завоювала світ «Нікчемним я», а тепер починає серію перезапусків відомих історій. Дитячу книгу про Ґрінча, який ненавидить Різдво, автори «Міньйонів» адаптують по-своєму, залучивши озвучувати головного героя Бенедикта Камбербатча. Музичний супровід до фільму записав Tyler, the Creator, авторський текст начитує Фаррелл Вільямс.


Прем’єра в Україні: 20 грудня

Режисери: Ярроу Чейні («Секрети домашніх тварин»), Скотт Моусіер («Клерки»)

У ролях: Бенедикт Камбербатч («Доктор Стрендж»), Рашида Джонс («Парки і зони відпочинку»)

«Бамблбі»

Bumblebee

Трейлер фільму «Бамблбі»

Жовтий трансформер

«Бамблбі» – перший спіноф «Трансформерів», який розповість історію яскраво-жовтого автобота, відомого за фільмами Майкла Бея. Відповідає за стрічку режисер Тревіс Найт, попередню роботу якого, «Кубо і легенда самурая», номінували на «Оскар».


Прем’єра в Україні: 20 грудня

Режисер: Тревіс Найт («Кубо і легенда самурая»)

У ролях: Хейлі Стайнфелд («Справжня мужність»), Джон Сіна («Дівчина без комплексів»)

Обкладинка: bhfilms