Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили у Львові за літо. 

 Раніше ми розповідали про відкриття весни в місті й нові заклади в Києві.

Ресторани й кафе

   

 

Де: площа Ринок, 14

Instagram

«Дах» біля площі Ринок

«Дах» – це заклад на даху ресторану «Дуже висока кухня» від «Холдингу емоцій !FEST». Він позиціонує себе як «ресторан на даху міста» й має одну з найбільших терас у центрі Львова з панорамою на міські дахи, розповідають у команді. За кухню відповідальна команда «Дуже високої кухні», але, на відміну від цього закладу, страви пропонують з постійного меню. «Дах» запустили як сезонний формат, але згодом він може перейти на постійний режим роботи.

 

 

Де: площа Ринок, 31

Instagram

«Річка» біля площі Ринок

«Річка» – це новий формат від мережі «Чорноморка» з річковою рибою й фермерськими продуктами. Перший заклад формату запустили в червні в Києві, а в липні – у Львові на умовах франчайзу. В інтерв’ю ми розпитували засновницю мережі Ольгу Копилову про новий формат, розвиток за кордоном від Румунії до Великої Британії й річкову рибу як локальний продукт.

 

 

Де: вулиця Лесі Українки, 14

Instagram

Kim Kimchi BBQ на Лесі Українки

Kim Kimchi – це ресторан корейської кухні з барбекю. Перший заклад у Львові після запуску двох у Києві відкрили на вулиці Лесі Українки. У меню, наприклад, боули, рамʼюн і піпімбап.

 

 

Де: вулиця Винниченка, 3

Instagram

«Колос» біля площі Ринок

«Колос» – це ресторан на вулиці Винниченка неподалік від Арсеналу. Основа концепції – переосмислити грецьку кухню «з українським характером». У меню страви з локальними фермерськими продуктами й на відкритому вогні, наприклад: бурата з печеними перцями та пенірлі з грушею й виноградом. 

 

 

 

Де: вулиця Лесі Українки, 29

Instagram

Bruno на Лесі Українки

Bruno – це заклад від власників кафе Haim на вулиці Лесі Українки. Формат визначають як міське кафе, що спеціалізується на піці, бургерах і коктейлях. У меню, наприклад, піца з салом і картоплею. 

 

 

Де: вулиця Яни Жижки, 7

Instagram

«Мезе & Wine» на Яна Жижки

«Мезе & Wine» – це ресторан грецької кухні, який відкрили біля Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької. Серед іншого в меню мусака, гірос і сніданки протягом дня.  

 

 

Де: площа Стефана Яворського, 1

Instagram

«Другий поверх» на площі Яворського

«Другий поверх» – це заклад, який відкрили на площі Яворського. «Зазвичай продукти розкривають смаковий потенціал у двох випадках. Перший – це коли овочі, мʼясо або морепродукти майже не чіпають, підкреслюючи їхній первинний смак. Другий випадок, коли продукти повільно й довго готують, переважно у власному соку. Наша кухня спеціалізується саме на другому варіанті», – розповідають про концепцію в закладі. Наприклад, у меню телятина з квасінням, баранина з курагою й фірмовий паштет із хлібом.   

 

 

Де: вулиця Хмельницького, 20

Instagram

«Сицилійський дворик» біля площі Старий Ринок

«Сицилійський дворик» – це ресторан італійської кухні, який відкрили на вулиці Хмельницького біля площі Старий Ринок. Для підготовки меню команда вивчала гастрономічні традиції Сицилії, особливістю закладу є літній майданчик на подвір’ї, що вміщає 200 людей.

 

 

Де: проспект Червоної
Калини, 52-А

Instagram

«Чотири чебуреки» на Сихові

«Чотири чебуреки» – це мережа закладів із чебуреками й просеко, новий заклад якої відкрили на проспекті Червоної Калини в Сихівському районі. «Унікальна архітектура Сихівської вежі й розширене меню за рахунок страв за рецептами кухаря-киримли, затишна тераса, дитяча кімната», – описують новий заклад у команді.  

 

 

Де: вулиця Замарстинівська 55-В

Instagram

Red Monkey на Замарстинівській

Red Monkey – це львівська раменна, другий заклад якої запустили на вулиці Замарстинівській неподалік від фабрики «Світоч». У меню – сім видів рамену, гьодзе й онігірі. Раніше в цьому приміщенні працювала пекарня «Культ хліба».   

 

 

Де: ЖК Avalon, вулиця Замарстинівська, 55-Ж

Instagram

Dzen на Замарстинівській

Dzen – це заклад з азійськими стравами в ЖК Avalon.
У меню – бранчі, боули і страви з воку.

 

 

Де: вулиця Кульпарківська, 93

Instagram

Resto Friends на Кульпарківській

Resto Friends – це заклад у стилі серіалу «Друзі», який запустили в ЖК Parus City на Кульпарківській. У меню – бургери і страви для компанії. Також пропонують караоке.

 

 

Де: вулиця Володимира Великого, 10-Б

Instagram

Sun Garden Resto на Володимира Великого

Sun Garden Resto – це заклад у ЖК «Америка» на вулиці Володимира Великого у Франківському районі. У меню – піца, бургери й основні страви.

 

Бари

   

 

Де: площа Стефана Яворського, 1

Instagram

Hide на площі Яворського

Hide – це коктейльний бар на площі Стефана Яворського в центрі Львова. Простір описують як «місце зі своїм власним вайбом і музикою, літньою терасою і м’якими котиками», де можна скуштувати авторські коктейлі в поєднанні з їжею від шефа, а також «сховатися від метушні й робочих дедлайнів». До коктейлів пропонують тако й закуски.

 

 

Де: вулиця Братів Рогатинців, 19

Instagram

«Душа» на Братів Рогатинців

«Душа» – це коктейльний бар на вулиці Братів Рогатинців. «Це сучасний міський бар від засновників закладу «Цегла», – кажуть у команді.

 

 

Де: площа Стефана Яворського, 2

Instagram

Over на площі Яворського

Over – це коктейльний бар на площі Стефана Яворського. Заклад працює в будинку 18 століття, у карті – класичні й авторські коктейлі. 

 

 

Де: вулиця Староєврейська, 34–36

Instagram

Wonderland на Староєврейській

Wonderland – це коктейльний бар на вулиці Староєврейській у стилі «Аліси в Дивокраї». Крім десяти авторських і класичних коктейлів, можна взяти міцний алкоголь і безалкогольні напої. Також подають закуски, зокрема п’ять видів брускет, бургери, сендвічі.

 

Кав’ярні й кондитерські

   

 

Де: вулиця Братів Рогатинців, 14

Instagram

Tribe на Братів Рогатинців

Tribe – це кав’ярня з класичними кавовими напоями й хенд-брю на вулиці Братів Рогатинців, біля пам’ятника Королю Данилові. Протягом дня в закладі подають сніданки, роблять десерти й випічку.

 

 

Де: вулиця Остапа Нижанківського, 9 

Instagram

Mon Ami поблизу площі Міцкевича

Mon Ami – це кондитерська, що спеціалізується на макаронах, яку відкрили неподалік від площі Міцкевича. З 2012 року заклад працював у Дніпрі, а під час повномасштабної війни за підтримки Львівської ОВА релокувався до Львова. Із 2014 року займається соціальним підприємництвом і працевлаштовує людей із порушенням слуху.

 

 

Де: вулиця Стрийська, 200-А

Telegram

«Книгарня-кавʼярня Старого Лева»
на Стрийській

«Книгарня-кавʼярня Старого Лева» – це мережа від «Видавництва Старого Лева», новий заклад якої відкрили на вулиці Стрийській. У книгарні-кав’ярні можна замовити каву й придбати книги видавництва: художню літературу, нонфікшн й артбуки.

 

Обкладинка: Dzen