The Village Україна розповідає про ресторани, кав’ярні та бари, які відкрили у Львові навесні.

Ми також розповідали про відкриття у Києві.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

Хінкальня Akhali

Де: вулиця Курбаса, 4

Коли: 12:00–22:00 (з неділі по четвер), 12:00–23:00 (п’ятниця і субота)

Instagram

Akhali – це другий заклад грузинської кухні у Львові. Перший відкрили у 2017 році на місці Tex-Mex BBQ. У меню грузинські страви: хінкалі, хачапурі, плов, а також коктейлі та вино від Biologist.

Де: Futura Hub, вулиця Кульпарківська,
200-А

Коли: 12:00–22:00

Instagram

Заклад від львівського ресторатора Нестора Шуманського та компанії Shum Group («Промінь», «Сяйво», «Грузинський»). У закладі кажуть, що не обмежуються кухнею однієї країни, а готують страви різних країн Азії та експериментують, тому в меню – «від суші до бабаганушу, є навіть шніцель по-азійськи». Також пропонують коктейлі «з азійським настроєм», вино, матчу й чайну карту.

Бістро «Мрійники»

Де: проїзд Крива Липа, 5

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Заклад від шеф-кухаря Олександра Цвігуна. Тут готують салати, закуски, супи, піцу й пасту за авторськими рецептами шефа. У меню бару – коктейлі, міцні напої та вина.

Кухмістерня «Мамут»

Де: вулиця Січових Стрільців, 8

Коли: 08:00–22:00

Instagram

«Мамут» – це двоповерховий заклад від підприємців з Харкова. Страви готують за авторськими рецептами, зокрема американську піцу, італійську пасту і класичні бургери по 99 гривень. Також є сніданки, які можна замовити до 17:00

Де: вулиця Пантелеймона Куліша, 13

Коли: 10:00–21:00

Instagram

У закладі подають кебаби, приготовані на відкритому вогні, кебаб-бокси з різними видами мʼяса й фалафелем, хумус та батат. Серед напоїв можна замовити айран, комбучу, каву й пиво.

Де: вулиця Винниченка, 20–А

Коли: 09:00–22:00

Instagram

Заклад відкрили у пам'ять про засновника львівських закладів Port Wine Bar і Papi Дмитра Пащука, який приєднався до ЗСУ і загинув на херсонському напрямку у березні 2023 року.

В кафе готують сніданки, супи та закуски. Меню бару пропонує каву, чай, лимонади, пляшкове пиво, коктейлі та вино.

Гастрокафе «Ситі гості»

Де: Батуринська, 2-А (район СКА)

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Гастрокафе зі сніданками не у центрі Львова. У закладі готують також «ситні страви середземноморської кухні»: салати, супи, люля-кебаб та бургери. В меню бару – вина, міцні напої, шоти та настоянки.

Таверна «Сальвадор»

Де: площа Ринок, 44

Коли: 10:00–23:00

Instagram

Тортилья, паелья і тапас у ресторані іспанської кухні на площі Ринок. Раніше у цьому приміщенні працював бар №44. Меню закладу поєднує традиційні іспанські страви з українськими сирниками та лінивими варениками. В обід (з 12:00 до 16:00 у будні дні) у закладі подають «іспанську сієсту»: страви традиційного обіду в Іспанії.

Де: вулиця Братів Рогатинців, 10

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Заклад витриманий у концепті мережі Nice Guys. Це стритфуд із відкритою кухнею, тобто відвідувачі можуть побачити процес приготування, починаючи від виготовлення лавашу. Пропонують чотири види врапів (це різновид буріто у вигляді рола з лавашу з мʼясною начинкою чи салатом): із куркою, сиром, кебабом із баранини й філе тріски.

Де: вулиця Гетьмана Мазепи, 2-А

Коли: 08:00–20:00

Instagram

Кафе розташоване у спальному районі на вулиці Мазепи. Заклад побудували за моделлю відкритого планування, тут є комунальний стіл для великих компаній та відкрита кухня. В меню сніданки, які готують до 14:00, також основні страви, супи і десерти.

Де: БЦ Holosko, вулиця Під Голоском, 2-А; вулиця Зелена, 151;

Коли: 09:00–22:00

Instagram

Піцерія 1708 Pizza Di Napoli – це заклади від власників мережі Lviv Croissants з неаполітанським варіантом піци. У «1708» пропонують також сніданки, супи й основні страви. Перший заклад весни відкрили у бізнес-центрі Holosko, а другий - на вулиці Зеленій.

Де: вулиця Мельника, 18, ТРЦ Leoland

Коли: 09:00–21:00

Сайт

«Планети кіно» відкрила у Львові кінотеатр із залами Re’Lux, де можна одразу під час перегляду фільмів замовити страви з ресторану. У кінотеатрі – пʼять залів з розкладними кріслами, столами й планшетами, через які можна замовити їжу та напої. У меню кіноресторану бургери, тако й суші-роли.

  • Кав’ярні та кондитерські

Кав’ярня «ЛюКава»

Де: вулиця Князя Романа, 26

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Кава, сендвічі та десерти у центрі Львова. У кав’ярні вітають гостей з тваринами та ноутбуками. Тут також працює магазин, де можна придбати каву від «Фунту кави» та шоколад.

Кондитерська Monami

Де: вулиця Нижанківського, 9

Instagram

Monami – це кондитерська, яку відкрили у Дніпрі у 2012 році. Після повномасштабного вторгнення виробництво релокувалося до Львова. Тут готують тістечка, пряники та макаронс. Заклад офіційно відкриють 1 червня, зараз він працює у тестовому режимі.

  • Бари

«П’яна вишня» у Стрийському парку

Де: Стрийський парк

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Новий заклад мережі «Пʼяна вишня» від «Холдингу емоцій !FEST» запустили у Стрийському парку. Заклад відкрили у відреставрованій історичній ротонді. На критику про відкриття «П'яної вишні у парку» у ресторанній компанії відповіли, що позиціюють заклад як «сімейну кавʼярню з морозивом і десертами».

Вініл-бар Lesya Casual Cafe

Де: вулиця Лесі Українки, 23

Коли: 12:00–23:00

Instagram

Новий бар від Xoroshi Group (винний бар «Колишня», коктейльний бар Sino) неподалік Львівської опери. На сніданок у закладі можна замовити яйця «Бенедикт», на обід український борщ або бургер, а ввечері випити авторські коктейлі під діджей-сети.

Де: вулиця Городоцька, 2

Коли: 14:00–23:00

Instagram

Бар розташований навпроти Львівської опери у підвалі п’ятиповерхового будинку, занесеного до реєстру пам’яток архітектури місцевого значення. Готують авторські коктейлі з додаванням азійських і тропічних інгредієнтів. До напоїв можна взяти корейські соління, різні види кімбабу (корейська страва, роли, загорнуті в сушені пресовані листи «морської капусти») й боулів, рис і локшину вок.

Де: вулиця Друкарська, 6-А

Коли: 14:00–23:00

Instagram

Бар родом з Києва на вулиці Друкарській біля «Вірменки». У закладі пропонують крафтові настоянки за старовинною технологією приготування, та авторські коктейлі, які, за словами власників, розроблені спеціально для Львова.

Де: Соборна площа, 2

Коли: 18:00–22:00 (п’ятниця–неділя)

Instagram

Бар працює в приміщенні бістро «Інші», яке відкрили у 2022 році Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк. Формат визначають як попап: гостей приймають у вечірньому режимі тричі на тиждень: у пʼятницю, суботу і неділю. Подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, щоб сприяти розвитку й популяризації фермерських продуктів серед українців. Це коктейлі на основі пшениці, вʼяленого гарбуза й кропу, квашених огірків і фермерських суниць.