Kim Kimchi Korean BBQ – це заклад із корейськими стравами та барбекю. Другий заклад формату в Києві відкрили біля площі Льва Толстого.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Kim Kimchi Korean BBQ – ресторан корейської кухні на вулиці Великій Васильківській біля площі Льва Толстого. Це другий заклад мережі в Києві, перший із жовтня 2020 року працює в ТРЦ Retroville на Виноградарі.

У Kim Kimchi розповідають, що хочуть розвивати та популяризувати культуру корейського барбекю в Україні, а страви корейської кухні готують із мінімальним рівнем адаптації. Співпрацюють із корейським бренд-шефом Кісунгом Парком, який переїхав в Україну заради відкриття проєкту з місцевими партнерами, а до цього працював в Італії.

 Kim Kimchi

Де: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 38

Коли: 11:00–23:00

Телефон: 095 872 23 13

Instagram

«Чому корейська кухня настільки популярна у світі? Гадаю, тому, що вона і смачна, і корисна. Ми використовуємо тільки найкращі свіжі продукти, а ще залучаємо багато продуктів ферментації», – коментує Кісунг Парк. Додає, що намагається використовувати локальні інгредієнти, але, приміром, соуси та спеції імпортують з Південної Кореї або готують самі.

Відкриття Kim Kimchi Korean BBQ на Великій Васильківській відбулося 4 лютого. Ще один заклад мережі планують відкрити навесні на Подолі.

Локація

Другий заклад Kim Kimchi Korean BBQ відкрили поблизу площі Льва Толстого, у колишньому дохідному будинку купця Апштейна, де раніше працювали заклади Georgia House та «Варенична Катюша».

Бренд-шеф Kim Kimchi Korean BBQ Кісунг Парк

У приміщенні два поверхи, приблизно 270 м² і 65 посадкових місць. На верхньому рівні працюють дві зали, в одній із них є контактна барна стійка. На нижньому ж поверсі облаштували одну залу, кухню і технічні приміщення. Відповідно до концепції з корейським барбекю, над кожним столом подбали про систему вентиляції для видалення диму.

Як і за перший Kim Kimchi, за дизайн закладу відповідала команда Balbek Bureau архітектора Слави Балбека. «Надихнувшись життям міст і просторів, де живуть люди, ми взяли за основу інтер’єру концепцію «міських джунглів». Тому використали в дизайні кілька характерних для неї матеріалів та елементів: силікатну цеглу, неонові вивіски, мармурове мощення», – розповідає Балбек. Як і в першому Kim Kimchi, мурали на стінах із фірмовим персонажем мережі Кімом підготував художник Олександр Гребенюк.

Кухня

«Я розумію, що в Україні значно більш популярні японська та китайська кухні, але переконаний, що всім можуть сподобатися й корейські страви», – розповідає бренд-шеф Kim Kimchi Korean BBQ Кісунг Парк. На запитання про адаптацію корейських смаків для української аудиторії відповідає: «Передусім ми хочемо дати автентичні смаки. Але, звичайно, завжди підемо назустріч, якщо страву побажають зробити менш гострою».

Корейське барбекю бренд-шеф називає навіть не основою меню, а «досвідом, заради якого варто до нас прийти». «Барбекю, яке можна приготувати власноруч – це ж геніальна ідея. Можна замовити будь-яке м’ясо на вибір і підсмажити його на грилі на власний розсуд – прямо на столі», – описує процедуру Парк. Після замовлення страви офіціант ставить чашу з розпеченим деревним вугіллям в отвір у столі, накриває його решіткою для барбекю й опускає витяжку над грилем, а тоді пропонує гостям щипці, якими можна перенести м’ясо на гриль, довівши його до кондиції.

Серед іншого можна замовити і приготувати барбекю з ошийком (270 грн за 180 г), вирізкою (360 грн за 160) і свинячими ребрами (270 грн за 250 г). Подають усі позиції з паровим рисом, листям салату, трьома закусками та двома соусами. У закладі додають, що на новій локації розширили асортимент м’яса для барбекю та додали преміальні стейки: наприклад, вирізку Black Angus зі США, а також вагю.

Корейське барбекю / фото Kim Kimchi

Окрім того, у меню Kim Kimchi зібрали головні хіти корейської кухні: приміром, смажену яловичину бульгогі (210 грн за 400 г), бібімбап із рисом, грибами та смаженим яйцем (210 грн за 500 г) і курку по-корейськи в пікантному соусі (200 грн за 300 г). Пропонують і локшину та рис у різних варіаціях, а також супи двенджан чіге із ферментованими соєвими бобами (180 грн за 300 г) і кімчі чіге на основі кімчі зі скляною локшиною (310 грн за 650 г).

Серед нових позицій на центральній локації: маринований гребінець із морквяно-імбирним гелем, восьминіг із кольоровою капустою та кабачком сувід, холодна локшина cомен із лососем, омлетом і яблуком.

З меню:

Фреш-роли з ростбіфом – 190 грн

Креветки у вершковому соусі – 248 грн

Кальбітан – 160 грн

Кімчі чіге з морепродуктами – 310 грн

Бульгогі – 210 грн

Курка у вершково-медовому соусі – 200 грн

Бібімбап – 210 грн

Токпоккі сирні – 250 грн

Смажена курка по-корейськи – 200 грн

Сашимі-мікс – 350 грн

Коктейльну карту Kim Kimchi Korean BBQ підготували шеф-бармени Олексій Костенюк та Руслан Латіфов: «Готуємо як прості бестселери, так і складніші гастрономічні напої, як-от коктейль категорії Milk Punch із білим ромом, настояним на смаженому рисі, і фісташковим праліне». Також подають корейський міцний напій соджу, а згодом планують запустити власну лінійку світлого пива в корейському стилі KimBeer. Уже зараз доступний безалкогольний напій «Кімбуча», власна версія комбучі.