Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за грудень. 

Також ми висвітлювали лонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також топ-10 кав’ярень, барів і закриттів року

Раніше ми розповідали про відкриття листопада, жовтня, вересня, серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

Ресторани й кафе 

   

Naushi біля Майдану

Naushi – це раменна, другий заклад якої відкрили на вулиці Грінченка біля майдану Незалежності. У меню – кілька видів рамену, гьодзе й десерти. Перший заклад формату з 2020 року працює біля Контрактової площі.

   

Де: вулиця Грінченка, 4-А

Instagram

«На Олімпійській» біля НСК «Олімпійський»          

«На Олімпійській» – це кафе напроти НСК «Олімпійський». У закладі готують власну випічку й десерти до спешелті-кави, а також сніданки цілий день. Крім того, пропонують винну карту. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Blanke City Bistro.

   

Де: вулиця Велика Васильківська, 62-А

Instagram

TikiThai на Бессарабці

TikiThai – це заклад з азійськими стравами від мережі магазинів Asia Foods, перший заклад мережі в Києві відкрили на Бессарабці. У колишньому приміщенні кав’ярні «Чашка» пропонують тайські страви. Вхід через магазин Asia Foods на Бессарабському проїзді.

   

Де: вулиця Велика Васильківська, 1–3/2

Instagram

Madino біля «Звіринецької»    

Madino – це кафе на вулиці Джона Маккейна на Печерську. У меню страви кубинської й мексиканської кухонь, а також кава й коктейлі. Сніданки готують із 08:00 до 12:30, обіднє меню з кесадильєю й пастою діє до 17:30, а з 18:00 подають вечірні тостади й тапас.

   

Де: вулиця Джона Маккейна, 35/23

Instagram

Community Cafe на Кирилівській     

Community Cafe – це кафе від команди «Клубу на Кирилівській», що спеціалізується на «сучасній українській веганській кухні». «Місце від комʼюніті для комʼюніті, майданчик для промоутерів і митців з акцентом на нетанцювальній музиці», – описують концепт у закладі.

   

Де: вулиця Кирилівська, 45

Instagram

Sunshine Cafe на Позняках         

Sunshine Cafe – це соціальне кафе, яке працевлаштовує молодь із ментальними порушеннями. Другий заклад у такому форматі відкрили в ТЦ Metro на Позняках. Перший заклад торік запустили біля станції метро «Почайна».

   

Де: ТЦ Metro, проспект Григоренка, 43

Instagram

Бари

   

«Плекай» біля Контрактової площі         

«Плекай» – це новий заклад від засновників книгарні-кав’ярні «Книжковий лев», який поєднує формати книгарні та кав’ярні й бару з крафтовим пивом. Особливість книгарні – акцент на рідкісні видання й вживані книжки. У книжковій крамниці розмістили бар із крафтовим пивом від українських виробників, а також кухню, де готують закуски, кіші й випічку. 

   

Де: вулиця Спаська, 22

Instagram

Ori Bar біля Львівської площі        

Ori Bar – це заклад з азійськими стравами й коктейлями, яке відкрили на перетині вулиць Січових Стрільців і Вознесенського узвозу. Концепцію закладу описують як «фантазію на тему затишного dive бару з Рейтарської в Токіо, Бангкоку чи Сингапурі».

   

Де: вулиця Січових Стрільців, 10

Instagram

«Цегла» біля Контрактової площі       

«Цегла» – це бар на вулиці Ярославській поблизу кінотеатру «Жовтень». Пропонують пиво, коктейлі й бургери. Запустив формат Роман Колєсніков, який також розвиває мережу Port Wine Bar. 

   

Де: вулиця Ярославська, 17

Instagram

Hotel 13 біля Арсенальної площі           

Hotel 13 – це бар і подієвий майданчик у колишньому приміщенні заводу «Арсенал», у якому раніше працював клуб Arsenal XXII. Інтер’єр стилізували під відомі коктейльні бари в готелях, у карті – коктейлі з назвами відомих готелів. Зверніть увагу, що заклад працює лише два дні на тиждень, у п’ятницю й суботу.

   

Де: вулиця Князів Острозьких, 2

Instagram

Hidden 2.0 на Жилянській    

Hidden 2.0 – це лаунж-бар із піцою, суші й кальянами, який відкрили біля перетину вулиць Жилянської й Паньківської. Це другий заклад Hidden. Перший працює на вулиці Січових Стрільців, 22.

   

Де: вулиця Жилянська, 55

Instagram

Кав’ярні й кондитерські

   

«Міська кав’ярня» біля Львівської площі            

«Міська кав’ярня» – це новий заклад від власників «Міської їдальні» в корпусі КНЕУ на Бульварно-Кудрявській. У форматі to go пропонують каву й чай, а також десерти. Раніше в цьому приміщенні працював стритфуд «Варцаб».

   

Де: Львівська площа, 14

Instagram

Shu Shu біля «Олімпійської»          

Shu Shu – це кав’ярня з десертами власного виробництва на вулиці Великій Васильківській, біля магазину іграшок «Казка». До кавових напоїв і чаю пропонують, зокрема, шу й макарони.

   

Де: вулиця Велика Васильківська, 54

Instagram

AM Cake Place на Печерську       

AM Cake Place – це кафе-кондитерська на вулиці Ковпака, яка раніше працювала на вулиці Василя Тютюнника. Окрім десертів власного виробництва, пропонують сніданки, супи й смузі. 

   

Де: вулиця Ковпака, 49

Instagram

Decaf на Харківському масиві

Decaf – це кав’ярня на вулиці Тростянецькій на лівому березі, що спеціалізується на каві без кофеїну. Утім, у закладі можна випити також класичну каву з кофеїном, пуровер, фільтр-каву, сезонні чаї й десерти. Перший заклад мережі Decaf запустили біля КПІ, ще один працює на проспекті Соборності, 5.

   

Де: вулиця Тростянецька, 6

Instagram

Заклади в ЖК і ТРЦ