В Україні вже майже протягом місяця триває локдаун, заклади працюють виключно на доставку чи самовивіз. Водночас продовжують розповсюджуватися чутки про можливий вихід на український ринок американської мережі Burger King. Редакція The Village Україна вирішила розповісти про бургерні, які вже працюють у Києві: ми обрали не заклади з бургерами в меню, а формати які спеціалізуються на бургерах.

 Раніше ми готували великий гід піцою в Києві.

  • Бургерні

True Burger Bar

Де: вулиця Хмельницького, 42

Як замовити: на сайті, за телефоном 099 010 99 93

Instagram

True Burger Bar – бургерна, що працює з 2014 року на вулиці Богдана Хмельницького, неподалік від Національної опери. На першому поверсі пропонують фірмові бургери, унизу працює коктейльний бар Hendrick’s Bar. У меню – фірмовий трюфельний бургер, «Азовський бургер» із котлетами з бичка й «Ірландський бургер» із томленою копченою яловичиною. З 2020 року True Burger Bar працює й у Львові.

Обрати з меню

Burger Farm

Де: бульвар Шевченка, 56; ЖК «Комфорт Таун», проспект Соборності, 7-Б;

Як замовити: на сайті, за телефоном 050 634 04 51

Instagram

Burger Farm запустили в Києві у 2013 році, бургерну позиціонують «піонером сучасного стритфуду в місті». Працюють на двох локаціях: на бульварі Шевченка, поблизу площі Перемоги, і на території житлового комплексу «Комфорт Таун» на лівому березі. У меню – фірмовий бургер «Ситий фермер» із котлетою з яловичини, а також, наприклад, бургери з брискетом і мак-н-чизом.

Обрати з меню

The Burger

Де: ТЦ Arena City, вулиця Велика Васильківська, 5

Як замовити: на сайті, за телефоном 050 384 27 17

Instagram

The Burger – бургерна на території Arena City, яка працює з 2014 року та входить до групи ресторанів I Am The (The Cake, The Bar, SHO). У меню бургери названі на честь штатів США: наприклад, New York із подвійною котлетою з яловичини, Florida з овочами-гриль, моцарелою та баклажаном, Alaska з котлетою із рубленого лосося. Нова пропозиція в меню – бургер New France, який називають «найвищим бургером у меню».

Обрати з меню

Cooper Burgers

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

Як замовити: на сайті, за телефоном 067 121 1319

Instagram

Cooper Burgers – бургерна на фудхолі Kyiv Food Market, яку розвиває Алекс Купер. У 2013 році він запустив в Одесі однойменний заклад, зараз формат працює на Odesa Food Market. У лютому в корнері на KFM оновили меню, ввівши квадратні бургери. Наприклад, у меню фірмовий бургер Cooper із котлетою з телятини, «Тарантіно» з трьома котлетами та пастрамі-бургер.

Обрати з меню

Holy Burger

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Як замовити: за телефоном 044 466 06 07

Instagram

Holy Burger – ресторан на розі вулиць Шота Руставелі та Рогнідинської, який у 2018 році запустили замість формату Holy Chick Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна. У бургерній від керівників закладу The Burger, які зараз розвивають проєкти «Хлібний» і «Редкая птица», пропонують бургери в бріоші, бургер із тортільєю та власну версію сандвіча «Рубен». У меню бургерів – фірмовий Holy Cheeseburger з яловичиною й індичкою, «Мармуровий бро» з котлетою з мармурової яловичини та бургер зі стейком із тунця.

Обрати з меню

The Burger Mexico

Де: вулиця Нижній Вал, 17/8

Як замовити: на сайті, за телефоном 098 231 22 32

Instagram

Бургерна The Burger Mexico від ресторанної компанії I Am The на Подолі працює з 2015 року. У меню – такос, бурітос та інші страви в мексикансько-техаському стилі. Фірмовий бургер The Burger Mexico готують з маринованою котлетою із яловичини, також є бургери з меню The Burger.

Обрати з меню

«Буду бургер»

Де: вулиця Ярославська, 56-А

Як замовити: на сайті, за телефоном 068 958 56 56

Instagram

«Буду бургер» – бургерна від власників кафе-кондитерських Honey, яка працює в межах супермаркету «Сільпо» на Подолі. Формат визначають як «місце, де бургер – спеціалітет». У меню – класичні бургери, а також бургери з куркою та моцарелою, «Мексиканський» із гуакамоле чи «Барбекю».

Обрати з меню

Wurger Burger

Де: вулиця Гончара, 2

Як замовити: на сайті, за телефоном 050 553 64 40

Instagram

Wurger Burger – бургерна, яка з кінця 2020 року працює на вулиці Гончара, неподалік від перетину з Великою Житомирською. Керують проєктом Богдан Шолох (Parasolka, Regenschirm, «Бальтазар») і шеф-кухар Віктор Петренко. Пропонують фірмові бургери, серед яких поєднання котлети з яловичини та джему, а також курки, арахісової пасти й кімчі.

Обрати з меню

Zavod Burgers

Де: вулиця Ярославів Вал, 19/33-А

Instagram

Zavod Burgers – бургерна, яка з 2019 року працює на Ярославовому Валу. У меню – бургери з яловичими та курячими котлетами, а також із дор блю та вишнею, журавлиною та камамбером. Також у Zavod Burgers був заклад на вулиці Петлюри, але він припинив роботу цьогоріч.

Обрати з меню

Ketchup Room

Де: вулиця Данченка, 20; вулиця Якуба Коласа, 15; вулиця Пітерська, 14

Як замовити: на сайті, за телефонами 096 353 83 38 (Данченка), 097 412 90 16 (Коласа) і 068 676 62 66 (Пітерська)

Instagram

Ketchup Room – бургерні на Солом’янці, Борщагівці та Куренівці. Формат визначають як «кафе авторської американської кухні». Фірмовий бургер Ketchup Room №1 готують з беконом і яєчнею, також пропонують бургери Oregon зі смаженими грибами та Thurman із котлетою з індичкою й телятиною.

Обрати з меню

Fat Daddy Burgers

Де: вулиця Княжий Затон, 10-А; вулиця Ушинського, 1-Б

Як замовити: за телефонами 097 736 58 20 (Княжий Затон) і 068 663 17 37 (Ушинського)

Instagram

Fat Daddy Burgers – бургерні на Солом’янці й Осокорках. У меню – фірмовий бургер із котлетою з яловичини та беконом, а також бургери Havana з курячим філе й ананасом і Florida з рибою в паніровці та пекінською капустою.

Обрати з меню

  • Бургери з доставкою

«Чізаска»

Як замовити: на сайті, за телефоном 068 966 99 00

Instagram

«Чізаска» – сервіс доставки бургерів, який запустили наприкінці 2020 року. У квітні також відкрили фізичний заклад на «Театральній», але він припинив роботу через реконструкцію «Київпроекту». В асортименті – фірмовий бургер із котлетою з яловичини в бріоші, а також бургери з креветками та яйцем.

Обрати з меню

Prosto Burger

Де: проспект Григоренка, 43

Як замовити: на сайті, за телефоном 067 465 88 80

Instagram

Prosto Burger – сервіс доставки бургерів, який торік відкрив фізичний заклад на Позняках. На доставку працюють по лівому березі, а також у центрі та Голосієві. У меню – бургери з яловичими та курячими котлетами, а також фірмові пропозиції.

Обрати з меню

«Домінатор»

Як замовити: на сайті, за телефоном 068 847 84 42

Instagram

«Домінатор» – сервіс доставки бургерів, який працює з літа 2020 року. Зосереджуються на доставці по лівому березі, але приймають замовлення й у межах всього Києва. В асортименті – нова колекція трюфельних бургерів, включно з «Чизстейк-бургером» і «Пай-бургером».

Обрати з меню

Contrabanda

Як замовити: на сайті, за телефоном 0 800 212 801

Instagram

Contrabanda – сервіс доставки, який спеціалізується на бургерах. Наприклад, готують бургери «Енцо Феррарі» з перепелиними яйцями та фетою і «Бурдж Халіфа» завважки 2 кілограми.

Обрати з меню

  • Мережеві бургерні

Dogz & Burgerz

Де: вулиця Хрещатик, 27; вулиця Басейна, 2; провулок Гуцала, 3

Як замовити: на сайті, за телефоном 0 800 33 88 99

Instagram

Dogz & Burgerz – бургерна від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», яка працює на Хрещатику, у фудхолі Gastrofamily Market на Бессарабці та провулку Гуцала на Печерську, а також у Дніпрі. У меню – чизбургери, веганські бургери та бургери з тунцем і лососем, також пропонують хот-доги та шаурму.

Обрати з меню

3B Cafe

Де: вулиця Хорива, 23; вулиця Шота Руставелі, 22-А; вулиця Маршала Тимошенка, 21; вулиця Кірпи, 5-Б

Instagram

3B Cafe – мережа закладів від ресторанної компанії, що також розвиває в Україні формати Menya Musashi й Torisho. Працюють у центрі, на Подолі, Оболоні та навпроти Південного вокзалу, ще один заклад 3B Republic працює в Кам’янському. У меню, крім класики, бургери з куркою та рибою.

Обрати з меню

Star Burger

Де: вулиця Сагайдачного, 37; ТРЦ Blockbuster, проспект Бандери, 34-В; ТРЦ Smart Plaza, проспект Перемоги, 24; ТРЦ Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6-Д

Instagram

Star Burger – мережа бургерних від ресторатора Геннадія Медведєва («Сушия», Noodle Doodle, Grill do Brasil). Працюють у торговельно-розважальних центрах Blockbuster, Lavina Mall і Smart Plaza, а також на Подолі. Окрім того, розвивають формат на доставку на вулиці Коновальця на Печерську. У меню, наприклад, класичні бургери та бургери з беконом і чедером та чотирма видами сиру.

Обрати з меню

Master Burger

Де: ТРЦ Globus 1, майдан Незалежності, 1; ТРЦ Globus 2, вулиця Інститутська, 2; ТРЦ Dream Town, Оболонський проспект, 1-Б; ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47; ТЦ Arena City, вулиця Велика Васильківська, 1-3

Як замовити: на сайті, за телефоном 068 330 03 30

Instagram

Master Burger – чеська мережа бургерних, яка з 2019 року працює в Києві. Представлені в торговельних центрах Globus, Arena City, Retroville та Dream Town. У меню – бургери з куркою та перцем, авокадо й блакитним сиром.

Обрати з меню

Yudgin Burger

Де: ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47; ТРЦ Smart Plaza, проспект Перемоги, 24; ТРЦ Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6-Д; ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47; ТРЦ Rive Gauche, вулиця Здолбунівська, 17; ТРЦ Skymall, проспект Шухевича, 2-Т; ТРЦ Gulliver, Спортивна площа, 2; вулиця Петлюри, 13/135

Як замовити: на сайті, за телефоном 0 800 335 162

Instagram

Yudgin Burger – мережа бургерних, яку запустили в Києві у 2019 році. Зараз працюють шість закладів у місті: у ТРЦ Gulliver, Lavina Mall, Skymall, Smart Plaza, Retroville, Rive Gauche і «Проспект» – а також на вулиці Петлюри. У меню, наприклад, класичний бургер, а також бургери «Гавайський», «Беконатор» і «Фірмовий VIP».

Обрати з меню

Обкладинка: True Burger Bar