Holy Burger – новий ресторан із бургерами на Шота Руставелі. Відкрили заклад на місці Holy Chick. Відповідають за нього Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна (Must, «Хлебный»). Шеф-кухар – Олексій Юсупов («Собака съела голубя»). Офіційне відкриття відбулося 30 вересня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Holy Burger – це перезапуск ресторану Holy Chick, який відкрили на вулиці Шота Руставелі у жовтні 2017 року. В основі нової концепції – бургери. Меню колишні власники закладу The Burger Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна розробляли разом із шеф-кухарем Holy Burger Олексієм Юсуповим, відомим серед іншого за рестораном «Собака съела голубя».

«Ми давно знали Льошу, ходили в його ресторани і тривалий час мріяли з ним попрацювати», – каже Косічкіна. «Просто ми знаємо про Олексія речі, які не знає ніхто: наприклад, про його любов до джанк-фуду. Тому вирішили з ним робити бургери», – жартома додає Заходякін.

 Holy Burger

де: м. Київ, вулиця Шота Руставелі, 16-А

коли: 08:00 – до останнього клієнта

Телефон: 044 466 06 07

Facebook

Юсупов каже, що сприймав перезапуск ресторану як особистий виклик. Та бачить у ньому великий потенціал: «Зрештою, у цього закладу є все: прекрасне розташування, чудовий інтер’єр від YOD Design, а також досвід – мій і Аліни та Дмитра. Як ми кажемо, тут зібрали хіти об’єднаного королівства. Вважаємо, що нам є чим поділитися – і ми приречені на успіх».

Локація

Holy Burger розташований на розі вулиць Шота Руставелі та Рогнідинської. У цьому приміщенні раніше розміщувався київський шоурум Ferrari. «Нам дуже подобається атмосфера Шота Руставелі», – кажуть Заходякін і Косічкіна.

Інтер’єр Holy Chick, який підготувала студія YOD Design, у Holy Burger вирішили не змінювати. Це простора зала з шкіряними посадковими місцями, а також окрема менша посадка на другому поверсі. Окремою залишилася й зона для бару. Літній майданчик відкриють до нового сезону.

Кухня

Основні страви у Holy Burger – бургери. Шеф-кухар Юсупов каже, що для нього це була можливість налаштувати систему кухні з більш простого продукту. «Ресторан завжди починається з найбільш простих процесів. Відповідно, кухня починається з найбільш простих страв. У співпраці з Аліною і Дмитром ми вибудовуємо довгу історію, яка складатиметься не з одного ресторану. І кожен наступний буде дедалі складнішим. Тому тут ми вирішили зосередитися на базових речах, через які можна відточити систему роботи кухні», – розповідає шеф.

«Для мене було важливо, щоб бургери були гастрономічно цікаві, щоб вони відрізнялися від того, що люди звикли бачити у цьому форматі. Проте не хотілося робити їх занадто оригінальними. Адже в цьому ресторані ми подаємо щоденну міську їжу», – розповідає Юсупов.

Huli Huli Burger (160 грн). Усі бургери подають із картоплею фрі та коул-сло.

У Holy Burger пропонують вісім видів бургерів (160-220 грн): сім із булочкою бріош, ще один, Supreme Nacho, з тортильєю. Окремо пропонують «Тартарбургер» (160 грн) – тартар із яловичини у картопляній булочці. Holy Cheeseburger (180 грн) подають з котлетою із яловичини, копченою індичкою, двома видами чедеру, томатом, маринованим огірком, а також міксом салату. За словами керівників, у перший день роботи вони продали 300 таких бургерів.

«Мій улюблений бургер – із бараниною. Це найбільш складний за технологією бургер», – каже Заходякін. «Баранбургер» (220 грн) подають з двома котлетами з баранини, соусом із козячого сиру і руколою. Своєю чергою, Косічкіна радить скуштувати French Burger (220 грн) із котлетою з яловичини і фуа-гра, камамбером, смаженим яйцем і цибулевим конфітюром, а також «Мармуровий бро» (220 грн) – між двома булочками котлета з мармурової яловичини, помідор, огірок і трюфельний соус.

Шеф-бариста закладів Дмитра Заходякіна Слава Бабич підготував низку авторських напоїв. Зокрема, матча-орандж (95 грн). За бар у закладі відповідає шеф-бармен Ілля Щербаков (The Burger, The Bar, Must)

З меню

Huli Huli Burger – 160 грн

Fishburger – 180 грн

Курячий суп із фрикадельками і макаронами – 90 грн

Камамбер фрі з ягідним фритюром – 130 грн

Вареники з кроликом і чебрецем – 120 грн

Салат із курячими тельбухами і броколі – 120 грн

Бурата з томатами, базиліком і динею – 240 грн

Курячі котлети з картопляним пюре – 140 грн

Ребра з салатом кол-сло – 280 грн

Тарт «Татен» – 90 грн

Чизкейк – 120 грн

Окрім того, у меню Holy Burger є американські стейки (рибай, філе-міньйон, «Нью-Йорк» – 900 грн) та кілька фірмових страв від шеф-кухаря. Качине філе Юсупов подає із цілим запеченим яблуком і гранолою (180 грн), лосось – із сиром шевр і кавуном (280 грн), а банош – із сулугуні та орегано (90 грн). «Намаємося виставляти цікаві акценти: також поєднуємо баклажан і халву, бурату і диню, лосось із кавуном», – каже шеф.

Ще одна важлива частина меню – сніданки. У цьому переліку також є бургер – із котлетою з яловичини, листям салату і соусом барбекю (120 грн). Також серед сніданків яєчня зі свіжим салатом (80 грн), яйця-пашот із гуакамоле і свіжим хлібом (90 грн) та шакшукою (100 грн). Окрім того, пропонують сирники (80 грн) зі сметаною і смородиновим джемом, два види вівсянки (90 грн) і гречану кашу на кокосовому молоці (90 грн). «Хотіли зробити так, щоб було і корисно, і смачно», – каже Юсупов.

Яєчня з міксом салату (80 грн)

З 08:00 до 12:00 у будні і з 08:00 до 13:00 у вихідні у Holy Burger подають тільки страви з ранкового меню. За словами Заходякіна, у майбутньому заклад може почати працювати ще раніше.