The Village Україна підбиває підсумки травня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві. Про заклади квітня ми розповідали тут.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани


Liberty Diner

Формат: ресторан американської кухні

Де: вулиця Верхній Вал, 28

Коли: 18:00-23:00 (тестовий режим)

Facebook

Liberty Diner – це новий заклад «Ресторанів Гусовських», який спеціалізується на американській кухні. Окрім бургерів і стейків, тут пропонують сендвічі та содові власного виробництва. Розташували ресторан у будівлі на розі вулиць Костянтинівської та Верхній Вал на Подолі. Наразі він працює у тестовому режимі з 18:00.

«Черноморка»

Формат: рибний ресторан

Де: проспект Перемоги, 1

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Черноморка» – це мережа рибних ресторанів і крамниць, яка працює у Києві та Одесі. Новий заклад на проспекті Перемоги – найбільший в Україні. Окрім того, запустили простір напроти Національного цирку з оновленим меню.

River Grill

Формат: ресторан

Де: Русанівська набережна, 3-А

Коли: 11:00-01:00 (з неділі по четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

River Grill – це сімейний ресторан, який входить до мережі Tarantino Family як партнер. У закладі спеціалізуються на стравах із гриля, а також італійській кухні. Розташували ресторан у колишньому приміщенні насосної станції на Русанівській набережній.

Localist Cafe

Формат: ресторан

Де: вулиця Володимирська, 4

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Localist Cafe – це ресторан із літнім майданчиком, який відкрили на місці закладу Leo на вулиці Володимирській біля Десятинного провулку. Тут пропонують традиційну українську кухню в авторській подачі. Наприклад, борщ, який готують із дичиною та подають із салом на чорному хлібі, а також чорноморську камбалу із молодим горошком і чері.

Marinad Grill Cafe

Формат: ресторан

Де: Поштова площа, 3-В

Коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 10:00-01:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Marinad Grill Cafe – це ресторан на Поштовій площі, де пропонують страви з гриля. Відкрили заклад праворуч від оновленої будівлі Річкового вокзалу. У меню – шашлики, бургери та піца.

Corvina

Формат: ресторан італійської кухні

Де: проспект Героїв Сталінграда, 4-А

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Corvina – це ресторан італійської кухні на проспекті Героїв Сталінграда на Оболоні. У меню – тосканська піца і паста, а також ризото та страви з морепродуктів. Крім того, у закладу є дві винні кімнати.

Balkan’Sky

Формат: ресторан балканської кухні

Де: проспект Лобановського, 6

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Balkan’Sky – це ресторан балканської кухні на проспекті Лобановського на Солом’янці. Пропонують традиційні страви з національних кухонь Греції, Сербії, Румунії та Болгарії. Наприклад, у меню сербський червоний суп з окунем і плескавиця.

Bread & Wine

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Михайлівська, 22-А

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Bread & Wine – ресторан і бар із грузинською кухнею на вулиці Михайлівській неподалік Майдану. «У самісінькому центрі бурхливого міста, у будівлі, на красу якої «полюють» фототуристи та яку охороняє ЮНЕСКО, ми створили для вас куточок затишку і смаку із по-справжньому насиченим колоритом домашньої грузинської кухні», – кажуть у закладі. Тут пропонують, до прикладу, хачапурі та хінкалі. Офіційне відкриття ресторану відбудеться 31 травня.

Кав’ярні


Fame Coffee & More

Формат: кафе

Де: ЖК Park Avenue, вулиця Деміївська, 33

Коли: 10:00-23:00 (тестовий режим)

Instagram

Fame Coffee & More – це кафе у житловому комплексі Park Avenue між станціями метро «Голосіївська» та «Деміївська». У закладі подають сніданки протягом цілого дня, основні страви. До них – кава та коктейлі.

Coffee Kiosk

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Ентузіастів, 47

Коли: 08:00-21:00

Facebook

Coffee Kiosk – це кав’ярня, яку відкрили в колишній будівлі гастроному на Русанівці. У другому закладі мережі на районі пропонують класичні та авторські кавові напої, а також безлімітну фільтр-каву. Інтер’єр прикрасили малюнками із символікою Русанівки – від фонтанів до каяків.

Yuka Coffee & Treats

Формат: кафе

Де: вулиця Гоголівська, 11/39

Коли: 08:00-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 09:00-21:00 (субота-неділя)

Facebook

Yuka Coffee & Treats – це кафе біля Національного цирку на перехресті вулиць Гоголівської та Бульварно-Кудрявської. У Yuka пропонують класичні та авторські кавові напої. До кави можна придбати десерти від Baker Street Bakery.

Black & White

Формат: кав’ярня

Де: Zbirka, вулиця Костянтинівська, 21

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Black & White – це кав’ярня у креативному просторі Zbirka на вулиці Костянтинівській на Подолі. «Маємо намір розворушити подільські кав’ярні, які останнім часом розслабилися», – кажуть у кав’ярні, в якої також є заклад на Солом’янці. У меню – класичні та авторські напої.

Coffee At Home

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Нижній Вал, 13

Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Coffee At Home – це кав’ярня напроти Житнього ринку на вулиці Нижній Вал. «Це кав’ярня з душею та сімейними цінностями», – кажуть у закладі. Розташували Coffee At Home поряд із секс-шопом.

Pitkoffee

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Машинобудівна, 41

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Pitkoffee – це двоповерховий заклад біля станцій метро «Шулявська» та «Берестейська», яка поєднує формати кафе та галереї. До напоїв – сендвічі, салати і десерти.

«Сестри Бабенцови»

Формат: кав’ярня

Де: Печерський ринок, вулиця Гусовського, 12/7, магазин №21

Коли: 08:00-20:00 (з понеділка по суботу), 10:00-20:00 (неділя)

Facebook

«Сестри Бабенцови» – це локальний виробник десертів, який співпрацює з київськими закладами «Каштан Coffee» та EspressoHolic. Тепер у нього є невелика точка на Печерському ринку, де можна скуштувати десерти власного виробництва та каву. Наприклад, пропонують сінабони та брауні.

Sharikava

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Генерала Алмазова, 13

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Sharikava – це кав’ярня на вулиці Генерала Алмазова на Печерську. Окрім кави, у закладі подають сендвічі, гранолу, десерти, арахісову пасту та цукерки власного виробництва.

Бари


Friends & Lovers

Формат: бар

Де: вулиця Ярославів Вал, 9

Коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 11,00 – до останнього гостя

Instagram

Friends & Lovers – це заклад із літнім майданчиком на Ярославовому Валу, на колишній локації кафе-барів «Дефіцит» і Val Bar & Pub. Тут подають бургери та карпачо, а також лимонади і коктейлі.

Shatun Pub

Формат: паб

Де: вулиця Сагайдачного, 41

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Shatun Pub – це паб на вулиці Сагайдачного на Подолі, який позиціонують як місце для байкерів і рокерів. «Рокерський паб Shatun Pub – це місце зустрічі байкерського братства та поціновувачів скаженого року й драйвового рок-н-ролу в самому серці Києва – на Подолі», – розповідають у закладі. У меню: десять видів дерунів, салат «Підводна братва» та «Соління тьоті Соні». До страв – пиво від київських та львівських броварень.

KISS Bar

Формат: бар

Де: «Палац культури «Куренівка», вулиця Костянтинівська, 73

Facebook

KISS Bar – це бар на подвір’ї «Палацу культури «Куренівка» від української спільноти Burning Man на Подолі. «Ми намагалися дотримуватися принципу KISS. Це принцип проектування, прийнятий у ВМС США: keep it simple and stupid. А ще це означає що із кожним напоєм бонусом йде поцілунок бармена – звичайно, якщо ви цього забажаєте», – кажуть у KISS Bar. Тут пропонують пиво, сидр і настоянки.

А також


«Пиріжкова «Тітка Клара»

Формат: пиріжкова

Де: вулиця Велика Васильківська, 63

Коли: 08:30-21:00

Facebook

«Пиріжкова «Тітка Клара» – це мережа пиріжкових із позиціями від одинадцяти гривень. Новий буфет на «Олімпійській» – п’ятнадцятий за ліком у Києві. Також у мережі є точки на вулицях Жилянській, Воздвиженській, Великій Васильківській, Рогнідинській, Паньківській, на Нижньому Валу, Сагайдачного, Мечникова, Лисенка та на Солом’янці.

Burger Streets

Формат: бургерна

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 10:00-22:00

Instagram

Burger Streets – бургерна на Бессарабському ринку. У меню шість бургерів, названих на честь відомих у популярній культурі вулиць міст США. Наприклад, пропонують бургери Fifth Avenue з яловичиною, чедером і червоною цибулею і Wall Street із яловичиною та грибами.

Kyivdoner

Формат: стритфуд

Де: вулиця Народного Ополчення, 5-А

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Kyivdoner – точка із шаурмою неподалік Севастопольської площі на Солом’янці. У закладі кажуть, що це «правильний стритфуд» та анонсують відкриття мережі із цим форматом. У меню – дьонери, дьонер-бокси і фалафель.

Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна, 1 – Ярослав Друзюк  для The Village Україна, 2 – «Черноморка», 3 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 4 – Localist Cafe, 5 – Marinad Grill Cafe, 6 – Corvina, 7 – Balkan’Sky, 8 – Bread & Wine, 9 – Fame Coffee & More, 10 – Coffee Kiosk, 11 – Yuka Coffee & Treats, 12 – Black & White, 13 – Coffee At Home, 14 – Pitkoffee, 15 – «Сестри Бабенцови», 16 – Sharikava, 17 – Friends & Lovers, 18 – Shatun Pub, 19 – KISS Bar, 20 – «Пиріжкова «Тітка Клара», 21 – Burger Streets, 22 – Kyivdoner