River Grill – новий заклад на Русанівській набережній на березі Дніпра. Це ресторан-партнер мережі Tarantino Family, який спеціалізується на стравах з мангала. Відкрили його 12 травня в колишній будівлі насосної станції на Русанівці.

Фото: Марго Дідіченко

  Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

River Grill – новий ресторан-партнер мережі Tarantino Family (Taverna, Il Riccio), розташований у колишній будівлі насосної станції на Русанівській набережній. Формат закладу описують як «кафе у парку». «Це ресторан для всієї родини з краєвидом на Дніпро», – описують концепцію закладу керівники.

У River Grill кажуть, що хотіли відкрити сімейний ресторан саме на Русанівській набережній. «Саме на Русанівці свого часу ми відкрили один із перших закладів мережі – коли ресторани у спальних районах ще були новиною. Можна сказати, що бум у цьому сегменті почався саме після цього успіху», – розповідають у Tarantino Family.

 River Grill

Де: м. Київ, вулиця Русанівська набережна, 3-А

Коли: 11:00-01:00 (з неділі по четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця та субота)

Телефон: 098 744 55 77

Facebook

У мережі додають, що позиціонують новий заклад як кафе, а не преміальний ресторан. Середній чек очікують на рівні 500-600 гривень. «Хотілося б бачити у River Grill атмосферу кафе. Аби сюди, на відміну від інших ресторанів, можна було зайти якщо не в шльопках, то в кедах», – кажуть у закладі. Водночас у River Grill пропонують влаштовувати колективні заходи та банкети – для цього передбачили зокрема залу на другому поверсі.

Локація

River Grill – це двоповерховий простір із трьома великими залами, двома літнімми майданчиками і дитячою кімнатою. Облаштували заклад на майже 1000 квадратних метрів і близько 400 посадкових місць у колишній будівлі насосної станції на Русанівці.

Протягом останніх двох сезонів на цій локації працював однойменний сезонний заклад, але після запуску в повноцінному режимі і зі статусом ресторана-партнера Tarantino Family його збільшили у шість разів.

Особливість приміщення – можливість перетворювати дві зали на першому поверсі на тераси завдяки рухомій системі вікон. Першу залу виділяє відкрита кухня, а другу – контактний бар. Прикрасили інтер’єр дерев’яними елементами, а також оливковими деревами.

Кухня

Основний акцент у меню River Grill – на страви з мангала і позиції, які можна замовляти на велику компанію. У закладі стверджують, що це зумовлено розташуванням закладу – у спальному районі в парку на набережній. «Що люди люблять їсти на відпочинку в парку? Шашлики, страви з мангала», – кажуть у River Grill.

За кухню ресторану відповідає шеф-кухар Юрій Березюк, який спеціалізується на стравах із м’яса і мав досвід роботи у ресторані Senator на Печерську. Окрім мангала, у River Grill використовують хоспер і власну коптильню, власноруч випікають хліб і виготовляють сир.

М’ясо на грилі в ресторані пропонуть від 96 гривень за 100 грамів, а рибу та морепродукти – від 115 гривень. Також у меню є м’ясні й рибні сети для компанії. Окрім того, у River Grill пропонують супи (78-275 грн), пасту (168-268 грн), салати (155-325 грн), закуски (98-295 грн) і брускети (95-129 грн).

З меню


Шашлик зі свинячої шиї – 110 грн за 100 г

Шашлик із курячого стегна – 96 грн за 100 г

Свинячі реберця у соєво-карамельній глазурі – 82 грн за 100 г

Стейк «Америка Тендерлоін» – 335 грн за 100 г

Запечений камамбер з джемом і кедровими горіхами – 238 грн

Фуа-гра з ягідним соусом і спаржею – 435 грн

Телячий язик на грилі – 269 грн

Моцарела домашнього приготування – 135 грн

Асорті італійських ковбас – 259 грн

М’ясний сет – 790/1350 грн

Плато з морепродуктів – 1450/2900 грн

За барну карту River Grill відповідає бренд-бармен Tarantino Family Євген Толмачов. На барі пропонують великий вибір вина, а також класичні та авторські коктейлі – від 145 до 190 гривень.