The Village Україна підбиває підсумки вересня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Ресторани і кафе


Фо і морозиво з карі у Spicy NoSpicy

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по середу), 12:00-02:00 (з четверга по суботу)

Facebook

Spicy NoSpicy – новий заклад з паназійською кухнею на вулиці Великій Васильківській напроти палацу «Україна». Відкрили його власники ресторану Odessa, розташованого поруч. У закладі пропонують страви з Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. Як і у випадку з рестораном Odessa, за Spicy NoSpicy відповідала студія YOD Design Володимира Непийводи і Дмитра Бонеско.

Демократичне Grano Cafe на Печерську

Формат: кафе

Де: вулиця Болсуновського, 2

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Демократичний заклад Grano Cafe у приміщенні ресторану італійської кухні братів Гусовських Grano. У закладі кажуть: готують просту, зрозумілу їжу і використовують свіжі сезонні продукти. Середній чек Grano Cafe – 250 гривень. Меню змінюють щодня і не фіксують.

Ліванська та італійська кухня у ресторані «Італієць із Бейрута»

Формат: ресторан

Де: провулок Ярославський, 1/3

Коли: 09:00-22:00

Facebook

Заклад «Італієць із Бейрута» на Ярославському провулку на Подолі. За легендою, відкрив заклад італієць Далі, який певний час жив у Лівані. Серед іншого у меню п’ять видів кебабів, а також хумус, лазанья і паста. Сніданки у закладі подають з 09:00 до 11:00. Можна замовити, зокрема, три види шакшуки, фрітату і круасани з різними начинками.

Просеко та морепродукти у Naprosecco на Сагайдачного

Формат: ресторан

Де: вулиця Сагайдачного, 41

Коли: 12:00-00:00 (будні), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Новий демократичний заклад із просеко та морепродуктами Naprosecco Oyster & Co на вулиці Сагайдачного на Подолі. Меню свідомо зробили коротким: устриці, аргентинська креветка, мідії, чорноморська креветка. Окрім того, пропонують бургери. Зокрема – бургер із креветками. З напоїв у Naprosecco просеко, а також червоне і біле вино.

Закарпатська кухня у «Кіфлику» на Воздвиженці

Формат: ресторан закарпатської кухні

Де: вулиця Кожум’яцька, 10-А

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Ресторан закарпатської кухні «Кіфлик» розпочав роботу на новій локації на Воздвиженці. У меню закладу, зокрема, бограч на п’яти видах м’яса і крумпленики з м’яким сиром і шпинатом. Меню сніданків у «Кіфлику» діє протягом усього робочого дня. Серед іншого пропонують «Творожні бабчині гамбовці на подушці ягід в солодких крихтах», «Пухкий омлет з копченими пікантними ковбасками» і кус-кус із горіхами та сухофруктами на кокосовому молоці.

Моноформат пирогів «Пироги та друзі» на «Театральній»

Формат: моноформат пирогів

Де: вулиця Пушкінська, 20-А

Коли: 09:00-22:00 (з неділі по четвер), 09:00-23:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Пироги та друзі» готували пироги на замовлення і мали точку в ТРЦ Gulliver. Тепер у моноформату є заклад на вулиці Пушкінській поблизу станції метро «Театральна». У меню «Пироги та друзі» солодкі та солоні пироги. У пропозиції солоних – пироги з телятиною, з п’ятьма видами сиру, картоплею і лисичками. Серед солодких пирогів – з яблуком, вишнею і безглютеновий із маком.

Паназійська кухня у Shef на «Іподромі»

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Маршала Конєва, 6

Коли: 07:00-23:00 (з неділі по четвер), 07:00-04:00 (07:00-04:00)

Facebook

Ресторан сучасної паназійської кухні Shef на вулиці Маршала Конєва поблизу станції метро «Іподром». У меню серед іншого пад тай, спрінг-роли і куряча грудинка з креветками. У п’ятницю та суботу заклад працює з сьомої до четвертої ранку.

М’ясо і смореброди у Johannsen Grill на Печерську

Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Московська, 17

Коли: 11:00-23:00

Facebook

UPD 30/09. Ресторан Johannes Grill на Московській закрився через два тижні після відкриття

М’ясний ресторан Johannsen Grill на вулиці Московській на Печерську. У меню, зокрема, страви з мангалу, включно зі стейками. Також пропонують два види бургерів – з куркою і яловичиною. Окрема пропозиція – відкриті данські сендвічі смореброди.

Формат: ресторан

Де: вулиця Воздвиженська, 51-А

Коли: 10:00-22:00

Facebook

«Грильова ресторація Doctor Woland» з «Майстром і Маргаритою» Михайла Булгакова в основі концепції. У меню, зокрема, «Бал ста королів для малого почту», «Бал ста королів для великого почту» і «М’ясо на шпазі». Із супів пропонують «Суп із м’ясним велетнем від Київського дядька Берліоза». Окрім того, в асортименті бургер «Азазелло» і «Культове блюдо часів СРСР».

Магазин-ресторан «М’ясторія» на Теремках

Формат: магазин-ресторан

Де: вулиця Академіка Вільямса, 3/7

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Новий заклад мережі м’ясних магазинів і ресторанів «М’ясторія» поблизу станції метро «Виставковий центр» на вулиці Академіка Вільямса. Тут пропонують придбати м’ясо з собою або замовити стейк чи бургер на місці. За інтер’єр нової «М’ясторії» відповідав Олег Волосовський (Tin Tin, Chicken Kyiv).

Цілодобове кафе «Паштет» на Хрещатику

Формат: кафе

Де: вулиця Хрещатик, 24

Коли: цілодобово

Facebook

Нове кафе мережі «Паштет» на вулиці Хрещатик. Особливість нового «Паштету» – робота у цілодобовому режимі. У меню закладу – основні страви, сніданки, супи, паста, салати, а також паштети.

Рамен у Menya Musashi на Великій Васильківській

Формат: раменна

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Сьомий заклад мережі раменних під японським франчайзом Menya Musashi у Києві. Відкрили заклад між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська». У меню – рамени, а також інша швидка японська кухня.

Стритфуд


Dogz&Burgerz Діми Борисова у «Глобусі»

Формат: стритфуд

Де: ТЦ Globus, майдан Незалежності, 1

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Стритфуд із бургерами, хот-догами і напоями Dogz&Burgerz від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова у фудкорті ТЦ Globus. У меню два види хот-догів (29 гривень) – з м’ясом та без, а також два види бургерів із подвійною котлетою – із булочками та листям салату відповідно. Окрім того, устриці (29 гривень) та відомі за «Білим наливом» пироги (29 гривень) із м’ясом та яблуками. Із напоїв у Dogz&Burgerz – сидр, пунш, наливка, лимонад і вода. Усі позиції – по 29 гривень.

Моноформат качки «Утиные истории»

Формат: стритфуд

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Коли: 12:00-20:00 (тестовий режим)

Facebook

Моноформат страв із качки «Утиные истории» на вулиці Шота Руставелі. В основі концепції – качка. У меню чотири позиції: Donald Duck (бургер), Doner Duck (шаурма) і Tom Duck (том-ям). Усі основні позиції – по 79 гривень. Також в «Утиные истории» пропонують «Млинці з Китаю» за 99 гривень.  У закладі кілька посадкових місць, здебільшого він працює у форматі на виніс.

Кондитерські, кафе і кав’ярні


Формат: кафе-пекарня

Де: вулиця Велика Васильківська, 67

Коли: 07:30-22:00

Facebook

Хліб і випічка у «Хлебный»

«Хлебный» – новий комбінований формат пекарні та кафе поблизу станції метро «Олімпійська». Відкрили його Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, співвласники ресторану Must. В асортименті – хліб, круасани та випічка. У закладі кажуть – при роботі над інтер’єром відштовхувалися насамперед від історії будинку, у якому розташували заклад. «Це будівля сталінської доби, тому акцент вирішили зробити на сталінський ампір», – розповідає Косічкіна.

Кондитерська Milly Filly на Шота Руставелі

Формат: кондитерська

Де: вулиці Шота Руставелі, 12

Коли: 08:00-21:00

Facebook

Кондитерська Milly Filly на вулиці Шота Руставелі. Це другий заклад мережі у Києві. У закладі готують десерти з натуральних інгредієнтів. Серед іншого у Milly Filly пропонують «Наполеон», карамельний чизкейк і кіш із лососем та броколі. Сніданки у кафе пропонують від 75 гривень. Окрім того, у кондитерській приймають замовлення на приготування тортів.

Морозиво «Умка» на Подолі

Формат: кафе з морозивом

Де: вулиці Хорива, 25

Коли: 11:00-20:00 (тестовий режим)

Facebook

Кафе з морозивом «Умка» на вулиці Хорива на Подолі. В асортименті двоповерхового закладу 20 позицій: десять видів морозива (35 гривень за кульку) і десять видів сорбетів (35-45 гривень). Окрім того, у закладі пропонують каву. Найближчим часом до меню додадуть напої на основі ігристого вина.

Крепи і галети у Blenoir на Великій Житомирській

Формат: моноформат млинців

Де: Black Tot Bar, вулиця Велика Житомирська, 16

Коли: 18:00-02:00 (з середи по суботу)

Instagram

У Black Tot Bar на БЖ почав роботу моноформат французьких млинців Blenoir. Скуштувати галети і крепи у закладі можна з середи по суботу. Готують автентичні французькі млинці двох видів. Галети – це солоні млинці з гречаного борошна. Крепи – солодкі з пшеничного. Пропонують, зокрема, галети з шинкою, хамоном і слабосоленим лососем, а також вегетаріанський млинець із баклажаном на мангалі.

Кав’ярня Coffee in Action у театрі «Золоті ворота»

Формат: кав’ярня

Де: театр «Золоті ворота», вулиця Шовковична, 7-А

Коли: 18:00-22:00 (у дні вистав у театрі)

Facebook

Третя кав’ярня Coffee in Action у Києві – у буфеті театру «Золоті ворота» на Шовковичній. Кав'ярня працює щодня, коли у «Золотих воротах» відбуваються вистави. У кавовій карті – всі позиції закладів Вадима Грановського, включно з авторським напоєм Flat Red. Орієнтовно – з 18:00 до 22:00. Вхід до кав'ярні відкритий для всіх охочих – не лише для відвідувачів театру.

Кава і португальські десерти у кафе «Португеза»

Формат: кафе

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Кав’ярня «Португеза» – заклад із кавою і паштейшами поблизу Львівської площі. Власники визначають формат закладу як «кав’ярня і паштеларія». Відкрили заклад засновники кав’ярні First Point і виробники португальських десертів паштейшів Pasteis De Kyiv. Тут пропонують різні види кави та десерти, також є фільтр-кава. У майбутньому у «Португеза» планують ввести винну карту і відкрити тапас-бар.

Кав’ярня Black & White на Солом’янці

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Преображенська, 8-Б

Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Кав’ярня «Black & White: місце зустрічі» поблизу Київського національного університету будівництва та архітектури у Солом’янському районі. Назва закладу натякає, що у закладі пропонують каву з молоком, а також альтернативні методи приготування кави. В інтер’єрі закладу зробили ставку на мінімалізм і меблі з масиву натурального дерева.

Кава біля фунікулера у Take Away

Формат: кав’ярня

Де: Поштова площа (ліворуч від входу до фунікулера)

Коли: 08:00-21:30

Точка на Поштовій площі ліворуч від входу до фунікулера розпочала роботу нещодавно. Як можна зрозуміти з назви, кав’ярня працює у режимі «з собою». Особливістю закладу є відмова від американо. Натомість пропонують American – фільтр-каву в американському стилі. Працюють у закладі на зерні від одеського обсмажувальника Foundation Coffee Roasters.

Кава і десерти у Coffee Why Not на Печерську

Формат: кав’ярня

Де: бульвар Лесі Українки, 11

Коли: 08:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Кав’ярня Coffee Why Not на бульварі Лесі Українки на Печерську. У кавовій карті серед іншого еспресо, капучино і лате. Молочні кавові напої пропонують також на безлактозному, мигдальному і соєвому молоці. Окрім того, у Coffee Why Not можна придбати десерти і цукерки з натуральних компонентів. Зокрема, солодощі з горіхами, сушеними та свіжими фруктами і сиропом агави. Також пропонують сендвіч з авокадо.

Кава і випічка у Kazka Coffee на Рейтарській

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Рейтарська, 8/16

Коли: 07:00-19:00 (будні), 09:00-18:00 (субота)

Facebook

Кав'ярня і стрифтуд на Рейтарській Kazka Coffee працює з вересня. Тут можна придбати роли, штруделі і кекси, а також випти кави від локального обсмажувальника. У неділю Kazka Coffee не працює.

А також


Крафтовий паб Drunken Monkey на Подолі

Формат: паб

Де: вулиця Костянтинівська, 1

Коли: 18:00-23:00

Facebook

Бар із крафтовим пивом Drunken Monkey на вулиці Костянтинівській на Подолі. Назву бар отримав від найбільш популярного виду крафтового пива броварні K&F Brewery, яка відкрила заклад. Розташували Drunken Monkey у підвальному приміщенні старовинного будинку поблизу Контрактової площі.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна; 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Grano Cafe, 3 – «Італієць із Бейрута», 4 – Naprosecco, 5 – «Кіфлик», 6 – «Пироги та друзі», 7 – Shef, 8 – Johannsen Grill, 9 – «Грильова ресторація Doctor Woland», 10 – «М’ясторія», 11 – «Паштет», 12 – Menya Musashi, 13 – Dogz&Burgerz, 14 – «Утиные истории», 15 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 16 – Milly Filly, 17 – «Умка», 18 – Blenoir, 19 – Coffee in Action, 20 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 21 – Black & White, 22 – Take Away, 23 – Coffee Why Not, 24 – Drunken Monkey, 25 – Kazka Coffee