«Хлебный» – новий комбінований формат пекарні та кафе поблизу станції метро «Олімпійська». Відкрили його Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, співвласники ресторану Must. Офіційне відкриття відбулося 16 вересня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Хлебный» – це кафе зі свіжою випічкою та кавою, яке працює на Великій Васильківській щодня з 07:30. Основне призначення пекарні – підготовка хлібобулочних виробів. У фасадній частині приміщення відкрили двоповерхове кафе на кілька десятків посадкових місць.

«Ми природно прийшли до цієї ідеї: у нас була потреба у своїй пекарні. До того ж у нас є надзвичайний пекар Владислав Марчук. Ми працювали разом близько трьох років, тож вирішили, що він заслужив на свою пекарню. Це молода людина, але він ніби божевільний професор: постійно сидить у цеху, постійно винаходить щось нове», – розповідає співзасновниця закладу «Хлебный» Аліна Косічкіна.

 «Хлебный»

де: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 67

коли: 07:30-22:00

Телефон: 044 334 68 45

Facebook

Локація

Розташування для закладу шукали з огляду на потребу розмістити великі потужності виробництва. «Тільки здається, що це маленьке приміщення. Насправді це величезна площа – 600 квадратних метрів. Просто 480 м² ми забрали під пекарню і виробництво», – каже Косічкіна.

На решті площі знайшли місце для барної стійки, а також 50 посадкових місць на двох поверхах. Місця розділили по кількох великих столах із дерев’яними стільницями, облаштували посадки й біля вікон.

За дизайн «Хлебного» відповідала архітекторка Марія Шубіна. У закладі кажуть – при роботі над інтер’єром відштовхувалися насамперед від історії будинку, у якому розташували заклад. «Це будівля сталінської доби, тому акцент вирішили зробити на сталінський ампір», – розповідає Косічкіна.

Особливість інтер’єру – стилізація під вказівники у метрополітені радянських часів. Зупинка «Хлебный» – між станціями «Республиканский стадион» і «Дворец Украина».

Кухня

Основна позиція у закладі – хліб. Пекар Владислав Марчук пропонує вісім видів хліба: батон (20 грн), пшеничний багет (25 грн), «Бородинський» (30 грн), «Український» (30 грн), темна «цеглина» (60 грн) і «Тріпл бред» (60 грн).

У меню чотири види холодних сендвічів (80-90 грн) і вісім видів гарячих (70-95 грн). Зокрема, це сендвіч із авокадо і крем-сиром (85 грн), сендвіч із шинкою та сиром (80 грн) і сендвіч «Крок-месьє» (85 грн).

Також у меню сніданки – від манної каші та вівсянки (60 грн) до англійського мафіна зі скремблом (80 грн) і чіа-пудингу (95 грн). Пропонують і два види салатів – з індичкою (85 грн) і зі свіжих овочів (75 грн).

Із випічки у «Хлебному» пиріжки (15 грн) з м’ясом, яйцями і зеленню та вишнею і журавлиною, а також круасани (25 грн), ватрушки (20 грн) і бублики з маком (15 грн). Окрема позиція – мигдальний круасан (35 грн).

Сендвіч із шинкою та сиром (80 грн)
Сендвіч «Крок-месьє» (85 грн)

Окрім того, у закладі велика кавова карта. Відповідає за неї, а також за роботу з баристами, Слава Бабич – шеф-бариста закладів Заходякіна і Косічкіної і чинний чемпіон світу з приготування кави у дисципліні джезва. «Кава важлива у будь-якому закладі, але особливо у цьому. Адже хліб і кава – це неодмінні атрибути початку дня», – розповідає Бабич.

Еспресо у «Хлебному» коштує 25 гривень, капучино – 40 гривень, а лате – 45 гривень. Також у закладі великий вибір фільтр-кави: аеропрес (55 гривень), V60 (55 грн), кемекс (75 грн) і колд-брю (40 грн). Фільтр (40 грн) подають у безлімітному форматі. «Людина замовляє, а ранери доливають, як у класних американських фільмах», – каже Бабич.

Мигдальний круасан (35 грн) і фільтр (40 грн)

Під час розробки профілів для обсмажування кави з брендом Coffee Door шеф-бариста прагнув досягнути збалансованого смаку. «Каву підбирали під певний стандарт: не давати старий гіркий смак, але й не давати модерновий кислий», – пояснює Бабич.