У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

GRANO CAFÉ

Київ, вул. Болсуновська, 2

Години роботи

12:00-23:00

щодня

Середній чек

250 гривень

Демократичний заклад GRANO CAFÉ відкрили у приміщенні ресторану італійської кухні GRANO. Тут готують просту, зрозумілу їжу, використовують свіжі сезонні продукти.

Чому вирішили відкрити демократичне кафе на території ресторану?

Євген Гусовський


ресторатор

Ідея була в тому, щоб створити для району навколо метро «Дружби народів» затишне місце, куди можна щодня ходити на обіди та вечері. Серед закладів, що позиціонують себе як такі, де можна харчуватися кожного дня, дуже багато відвертого фастфуду. Зазвичай там подають щось із заморожених продуктів: якщо не красиво, то можна зверху додати кілька шматочків ананасу з банки, і все – щастя.

У GRANO CAFÉ ви отримуєте смачну їжу за розумні гроші. Ми хочемо показати, що можна готувати правильну, хорошу ресторанну їжу зі свіжих продуктів за адекватною ціною. Просто приходиш і вибираєш щось із меню GRANO CAFÉ, яке написане на дошці на стіні. Тут добре і затишно – це як продовження дому.

Інтер’єр закладу розробляв італійський архітектор Доменіко Арнальді зі студії Arnaldi e Associati. У GRANO CAFÉ також є оточена зеленню літня тераса. Вона починає працювати з кінця квітня і функціонує до кінця вересня. Також для гостей заходу передбачений паркінг.

Яке меню у кафе?

Олексій Зольніков


шеф-кухар GRANO та GRANO CAFÉ

У 2008 році у ролі шефа відкрив Biancoro Boutiquebar (заклад братів Гусовських),  2012-го – ресторан середземноморської кухні Pane Vino Restaurant. З 2017 року керує кухнею ресторану GRANO.

Ми чітко структурували меню GRANO CAFÉ і поділили його за типами: супи, закуски, салати, основне і страви з хліба – наприклад, піта або сендвічі. З появою сезонних продуктів будемо оновлювати страви у меню. Що це означає? Суть у тому, що зараз, наприклад, сезон не лише лисичок, а й понад 50 різноманітних продуктів. І їх усі можна вдало використовувати, тому ми регулярно оновлюємо меню та пропонуємо гостям смачні страви.

Які інгредієнти використовуєте?

У нас є важливий принцип – ми обираємо лише свіжі натуральні продукти, здебільшого фермерських господарств. Те, що зранку було в закупці, сьогодні вже потрапляє на стіл. Гнучкість меню дає можливість уникати заморозки і пропонувати гостям найбільш якісний та свіжий продукт за адекватною ціною. Крім того, є свобода для кулінарної творчості – тут не занудьгуєш.

Власне, тому меню GRANO CAFÉ написане на дошці крейдою і може змінюватися мало не щодня. Паперовий варіант теж є, але радше для орієнтації у тому, які саме страви можна скуштувати і скільки їх. А ось найточніша інформація – на дошці.

У GRANO CAFÉ немає ресторанного обслуговування: гість просто підходить до прилавка, обирає страву, розраховується, сідає за столик на першому поверсі ресторану чи на літній терасі й максимально швидко отримує замовлення. У нас також є все необхідне, щоб оперативно віддавати їжу із собою.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Cпагетіні з томатним соусом і тефтелями з телятини

Домашня паста з твердих сортів пшениці, приготовлена з додаванням томатного соусу. Пасту доповнюють соковиті тефтельки зі свіжої фермерської телятини. Подається з тертим пармезаном і кінзою.

129 гривень

Багет з язиком

Також варто скуштувати багет з язиком – пшеничний багет подається з хрустким салатом айсберг і томленим яловичим язиком. Язик від фермерського господарства ми томимо у молодих корінцях і чатні з болгарського перцю. Його смак підкреслює йогуртова заправка з додаванням каперсів.

119 гривень

Десерт

Пташине молоко з додаванням горіхового праліне, доповнене бісквітом і шоколадною глазур’ю. Або медовик з домашнім сметанним кремом. Чи замовляйте ніжний чизкейк з фермерського сиру, приготовлений за сімейним рецептом.

59 гривень

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ