Моноформат французьких млинців Blenoir розпочав роботу у барі Black Tot Bar на вулиці Великій Житомирській. Скуштувати галети і крепи у закладі можна з середи по суботу.

«Півтора року тому киянин Микола Вахлюєв продав квартиру, віддав улюблену кішку Марлу і поїхав за своєю дівчиною прямо в Париж. А після повернення разом з другом заснував Blenoir, де печуть справжні французькі млинці», – розповідають у закладі.

У Blenoir готують автентичні французькі млинці двох видів. Галети – це солоні млинці з гречаного борошна (від 150 грн). Крепи – солодкі з пшеничного (від 70 грн). Млинець із начинкою – 490 г.

Пропонують, зокрема, галети з шинкою, хамоном і слабосоленим лососем, а також вегетаріанський млинець із баклажаном на мангалі. В асортименті крепів – класичні з вершковим маслом і тростинним цукром, а також із бананом, медом і мигдалем. Окрема пропозиція – авторський Une Crepe Lapin, з міксом із нутелли, банана, мигдалю і лікеру бейліс.

«Ми з дівчиною жили в будинку з пекарнею на першому поверсі, відкритою з 1981 року. Її власник – мій патрон і наставник. За млинцями від Фредеріка парижани стоять у черзі по півтори години. Він показав мені, як правильно місити тісто, дотримуючись пропорцій, і поділився своїми рецептами солодкого і солоного тіста», – розповідає співзасновник Вахлюєв.

 У Black Tot Bar моноформат працює тимчасово.

 Окрім того, скуштувати млинці Blenoir можна буде на стенді на барахолці «Кураж Базар» 8-9 вересня.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.

Коли:

18:00-02:00 (з середи по суботу)

Де:

Black Tot Bar, вулиця Велика Житомирська, 16

телефон:

068 500 97 01

Фото та обкладинка: Blenoir