На добудову пішохідного моста на Оболонський острів метрополія Парижа виділила 19,5 мільйона гривень, повідомила Оболонська районна державна адміністрація у відповідь на запит видання «Твоє місто».

Кошти з міського бюджету на будівництво не виділяють, додали в держадміністрації.

Уже збудовані фундаменти чотирьох опор мосту. У березні також почали облаштовувати металеві технологічні опори, які потрібні, щоб змонтувати арку.

В Оболонській РДА повідомили, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік. Раніше автор проєкту, архітектор Андрій Миргородський, говорив, що міст добудують восени 2023-го.

Зображення: «Проєктні системи»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. На той період вже звели три опори моста.


Архітектор Андрій Миргородський, який проєктував міст-хвилю на Оболонський острів, також відповідав за проєкт скляного мосту (пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз).


Складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові також має стати паркінг на 720 автівок, який хочуть збудувати на вулиці Прирічній. На будівництво паркінгу виділили 120 мільйонів гривень із міського бюджету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Проєктні системи»