На Оболонському острові в Києві планують створити розважальний парк із пляжем, велодоріжкою та зоною для барбекю.

Відповідно до оголошення на сайті КМДА, у парку буде три зони – активна, транзитна й тиха. Там облаштують пляж, луг, оглядовий майданчик, спортивну зону, дитячий майданчик, а також фудкорт і зону для барбекю.

Також на острові буде набережна з причалом для човнів. Розглядається й можливість створення світло-музикального фонтану на воді.

Водночас КМДА планує залишити на Оболонському острові й заповідну зону.

Щоб забезпечити парк водою, пропонують або зробити дві артезіанські свердловини, або провести централізоване водопостачання й каналізацію.

Для велосипедистів зроблять кільцеву доріжку.

Міст на Оболонський острів. Зображення: «Проєктні системи»

Хто буде займатися проєктом благоустрою Оболонського острову, поки невідомо. У майстерні архітектора Андрія Миргородського «Проєктні системи», яка займалася проєктом мосту з Оболонської набережної до острову, The Village Україна повідомили, що вони не залучені до цього проєкту. Хоча раніше «Проєктні системи» публікували свої візуалізації майбутнього перетворення Оболонського острову.


Парк «Наталка» планують з’єднати з Оболонським островом хвилеподібним мостом. Його попередня вартість – 100 мільйонів гривень. Міст планувати добудувати у 2020 році, але не встигли.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія