Скляний пішохідний міст над Володимирським узвозом відновили після влучання поблизу російської ракети, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів. А також – 143 перильних скла. 57 з них були повністю зруйновані, 86 – пошкоджені внаслідок ракетної атаки 10 жовтня. 

«Відновили й перила та троси, натягнуті вздовж мосту. Окрім того, працівники «Київавтошляхмосту» ще раз обстежили опори споруди, систему освітлення та відеоспостереження. Прибрали сніг і нанесли протиожеледні матеріали на покриття мосту», – додав Кличко. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час масованого російського обстрілу 10 жовтня одна з ракет влучила біля мосту, утворилася воронка. У результаті було пошкоджено скло огорожі моста, металеві конструкції не постраждали. Міст тимчасово перекрили для людей.

Пізніше в «Метінвест-СМЦ» розповіли The Village Україна, що сталь для мосту над Володимирським узвозом зробили на «Азовсталі».

На ремонт скляного мосту планували витратити три мільйони гривень. 


Велопішохідний міст, який з’єднує Володимирську гірку й Арку свободи українського народу (колишню Арку дружби народів), відкрили у 2019 році до Дня Києва.

Дивіться фоторепортаж The Village Україна «за пʼять хвилин до відкриття» мосту над Володимирським узвозом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі