У КМДА показали візуалізацію паркінгу, який збираються облаштувати на вулиці Прирічній, що біля Оболонської набережної.

Паркінг облаштовують для відвідувачів рекреаційної зони, до якої входять парк «Наталка», набережна й острів Оболонський, відзначив міський голова Віталій Кличко.

Автостоянка має стати «складовою комфортного відпочинку», каже Кличко: «Щоб люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки».

Паркінг буде підземно-наземним, його можна буде використовувати як укриття під час повітряної тривоги. 

UPD. На трьох рівнях паркінгу можна буде розмістити 720 автівок, загальна площа складатиме більш як 10 тисяч квадратних метрів. Середовище буде безбар'єрним, додають у КМДА.

На створення паркінгу з міського бюджету виділили 120 мільйонів гривень. У громадській ініціативі «Пасажири Києва» будівництво паркінгу раніше назвали «надзвичайно дорогим проєктом» і поставили його доцільність під сумнів.

Облаштування рекреаційної зони сподіваються завершити у 2023 році, додав Віталій Кличко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові будують розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, має вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної.

Відкрити парк хотіли влітку 2022 року, але через повномасштабну війну роботи призупиняли. У жовтні 2022-го завершили будівництво технічного мосту, що веде на острів із коси між затоками Оболонь і Собаче гирло.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. Роботи мають завершити восени 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: КМДА