Пішохідний міст з Оболонської набережної на Оболонський острів добудують за кошти Метрополії Великого Парижа (столиця Франції й навколишні муніципалітети), повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Зображення: «Проєктні системи»

Це цільові кошти, які іноземні партнери виділили на зведення саме цього об’єкта, наголосив Кличко.

За проєктом, міст спиратиметься на чотири опори, дві з яких розташовані в протоці. Ширина пішохідного об’єкта буде чотири метри, довжина – 164 метри. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об’єкт не заважатиме, запевняє Кличко. Крім того, він має бути комфортним для пересування маломобільних груп населення.

Наразі там встановили вже три опори й почали встановлення четвертої, закупили матеріали. За кошти паризької агломерації також встановлять допоміжні й частково прогонні конструкції та придбають металоконструкції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Оболонському острові міська влада планувала будувати розважальний парк із пляжем, велодоріжками, зоною для барбекю, фудкортом, спортивними й дитячими майданчиками, набережною з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону.

Парк на Оболонському острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, мав вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Інший міст мав вести до вулиці Прирічної. Відкрити парк хотіли влітку 2022 року. Але через повномасштабну війну роботи зупинили.

Проєктував міст з Оболонської набережної на Оболонський острів архітектор Андрій Миргородський, який також відповідав за проєкт скляного мосту (пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі