Парк на Оболонському острові мають відкрити для відвідувачів улітку 2022 року, повідомляє КМДА.

За словами начальника Управління екології та природніх ресурсів Олександра Вознія, територію вже почали прибирати від сухостою та сміття. На острові мають зробити зелені зони, пішохідні доріжки, пляжі, дитячі та спортивні майданчики, «місця для відпочинку людей похилого віку», а також побудують причал для суден і човнів.

Водночас у КМДА обіцяють «максимально зберегти флору та фауну острова», що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови». Поряд із парком там має залишитися заповідна зона.

Будівництво хвилеподібного мосту з Оболонської набережної до острова. Фото: КМДА

На Оболонському острові в Києві планують створити розважальний парк. Там має бути пляж, кільцева велодоріжка, зона для барбекю, фудкорт, спортивні та дитячі майданчики, набережна з причалом для човнів. Розглядають можливість створення світло-музикального фонтану на воді. Водночас планують залишити заповідну зону. На ці роботи у 2021 pоці виділили 40 мільйонів гривень.

Парк на Оболонському острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, буде вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Його вже почали будувати та планують завершити до кінця 2021 року. Інший міст буде вести до вулиці Прирічної. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: вікіпедія