Латвійська авіакомпанія AirBaltic до кінця лютого 2022 року призупиняє нічні рейси в Україну. Водночас денні польоти з Києва до Риги й Вільнюса виконуватимуть без змін, запевняють в авіакомпанії.

Рішення ухвалили на тлі загрози війни з Росією. В авіакомпанії також пояснюють це турботою про безпеку пасажирів і працівників, пише Delfi.

За їхніми словами, перевізник перед кожним рейсом оцінює поточну ситуацію в Україні й дотримується рекомендацій, які надає офіційна влада Латвії.

У AirBaltic зазначають, що звʼяжуться з пасажирами скасованих рейсів, а також запропонують їм перенести бронювання на інші дати.


До цього компанія Lufthansa скасувала всі свої рейси з Києва до Франкфурта, Цюриха, Відня з 21 до 28 лютого, а компанія авіакомпанія SAS призупинила польоти з Києва до Осло.

Водночас МАУ збільшила місткість літаків на рейсах, від яких відмовилася Lufthansa Group. Також Lufthansa передасть можливість перевезення пасажирів за її рейсами до України компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам.

Авіакомпанії Air France та іспанський лоукостер Vueling скасували рейси з Парижа до Києва.

Авіакриза в Україні почалася в середині лютого 2022 року. Через повідомлення про можливий наступ Російської Федерації на Україну страхові компанії вирішили припинити страхувати літаки, які виконують рейси в Україну. А деякі лізингодавці стали вимагати, щоб українські авіакомпанії, які користуються їхніми літаками, повернули їх. Літак SkyUp був вимушений був сісти в Кишиневі, не долетівши до Києва, через таке рішення лізингодавця.

Після цього Україна вирішила надати страховим компаніям і лізингодавцям фінансові гарантії безпеки польотів до України. Для цього з резервного фонду держбюджету виділили 16,6 мільярда гривень. У результаті SkyUp повідомив про відновлення всіх польотів. Однак МАУ та Bees Airline довелося повернути частину свого флоту до Європи.

Крім того, авіакомпанія Wizz Air відтермінувала старт і відновлення польотів за 16-ма напрямками з України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: AirBaltic