Українська авіакомпанія SkyUp відновила продаж квитків на всі дати та рейси, а також продовжує працювати в штатному режимі.

«Польоти залишаються безпечними й захищеними», – підкреслює гендиректор SkyUp Дмитро Сєроухов.

У SkyUp кажуть, що перемовини зі страховиками були складними, а успіху вдалося досягти завдяки спільним зусиллям авіакомпанії, Мінінфраструктури й уряду України.

Водночас Сєроухов підкреслює, що закордонні партнери продовжують регулярно оцінювати ризики, а також і надалі вестимуть моніторинг ситуації в Україні.


12 лютого літак авіакомпанії SkyUp, що виконував рейс PQ0902 із Мадейри (Португалія) до Києва, посадили в Кишиневі. Там пояснили, що це сталося через те, що власник повітряного судна (резидент Ірландії) заборонив йому влітати в повітряний простір України.

Нідерландська авіакомпанія KLM з 12 лютого припинила польоти до України. Це сталося після того, як уряд країни закликав громадян залишити Україну на тлі повідомлень про можливе військове вторгнення російських військ.

Окрім Нідерландів, такі закликики лунали від США, Великої Британії, Німеччини, Данії, Італії, Бельгії, Швеції та Чехії. Ізраїль вирішив почати евакуацію своїх громадян з України.

США попередили, що напад РФ на Україну може початися з цього тижня. Серед імовірних дат ЗМІ називають 15 та 16 лютого.

Водночас CNN з посиланням на свої джерела в розвідувальних агенціях США пише, що політичне керівництво Штатів навмисно створює тривожну риторику довкола можливого російського вторгнення. Це частина інформаційної війни: таким способом американські посадовці хочуть, навпаки, запобігти військовій агресії.

Ось усе, що наразі потрібно знати про скасування авіарейсів в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: SkyUp