Авіакомпанії Air France та іспанський лоукостер Vueling скасували рейси з Парижа до Києва, повідомляє аеропорт «Бориспіль».

Компанія Air France скасувала рейс 22 лютого 2022 року. А компанія Vueling скасувала всі свої рейси до 28 лютого 2022 року. Вони пояснили це ситуацією з безпекою.

У «Борисполі» кажуть, що натомість МАУ продовжить літати до Парижа за звичним розкладом на більшому повітряному судні.

У Мінінфраструктури підкресилили, що зараз забезпечене авіасполучення України з «основними європейськими містами». Скасування рейсів там пояснили «інформаційним загостренням ситуації, а не реальними змінами щодо безпеки польотів».


До цього компанія Lufthansa скасувала всі свої рейси з Києва до Франкфурта, Цюриха, Відня з 21 до 28 лютого, а компанія авіакомпанія SAS призупинила польоти із Києва до Осло.

Водночас МАУ збільшила місткість літаків на рейсах, від яких відмовилася Lufthansa Group. Також Lufthansa передасть можливість перевезення пасажирів за її рейсами до України компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам.

Авіакриза в Україні почалася в середині лютого 2022 року. Через повідомлення про можливий наступ Російської Федерації на Україну страхові компанії вирішили припинити страхувати літаки, які виконують рейси в Україну. А деякі лізингодавці стали вимагати, щоб українські авіакомпанії, які користуються їхніми літаками, повернули їх. Літак SkyUp був вимушений був сісти в Кишиневі, не долетівши до Києва, через таке рішення лізингодавця.

Після цього Україна вирішила надати страховим компаніям і лізингодавцям фінансові гарантії безпеки польотів до України. Для цього з резервного фонду держбюджету виділили 16,6 мільярда гривень. У результаті SkyUp повідомив про відновлення всіх польотів. Однак МАУ та Bees Airline довелося повернути частину свого флоту до Європи.

Крім того, авіакомпанія Wizz Air відтермінувала старт і відновлення польотів за 16-ма напрямками з України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі