Німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє всі рейси до Києва та з Києва з 21 по 28 лютого, йдеться в оновлених правилах подорожей із України. У авіакомпанії поки що не пояснили, що стало причиною скасування рейсів.

«Lufthansa постійно стежить за ситуацією і прийме рішення про подальші рейси пізніше», – йдеться у заяві авіакомпанії.

Також Lufthansa пропонує пасажирам, рейси яких скасували, номер телефону. Вони, за їхніми словами, повідомлять їх про будь-які зміни.


24 січня у Lufthansa заявили, що екіпажі літаків не ночуватимуть у Києві, а повертатимуться на бази задля «оптимізації графіку руху».

Раніше голова правління Національної освітньої асоціації Вікторія Войціцька писала, що рейси перенесли через політичну ситуацію. Саме так їй пояснили перенесення рейсу з Мюнхена до Києва з 21 години на 6-ту годину ранку. Також авіакомпанія відмовилася компенсувати витрати на квитки, попри восьмигодинне очікування пасажирів.

Екскерівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська, яка також летіла цим рейсом, підтвердила цю інформацію в коментарі «Європейській правді».

Водночас дочірня структура Lufthansa, Austrian Airlines, поки не скасовувала вечірній рейс із Відня до Києва. Рейс значився на табло як активний, але продаж квитків на нього був закритий, пише Avianews.

28 січня Lufthansa повернулася на «ночівлю» в Київ, але скоротила час стоянки в аеропорту «Бориспіль».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Lufthansa