Літак, що 12 лютого виконував рейс PQ0902 авіакомпанії SkyUp із Мадейри (Португалія) до Києва, посадили у Кишиневі.

Як пояснює авіакомпанія, це сталося через те, що власник повітряного судна (резидент Ірландії) заборонив йому влітати в повітряний простір України.

«Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва», – сказали в SkyUp.

Авіакомпанія домовилась про посадку в найближчому до території України аеропорту – в Кишиневі (Молдова). Для 175 пасажирів літака організують трансфер до Києва.

Як пише РБК-Україна з посиланням на МЗС, пасажирів доставлять в Україну автобусами.


Нідерландська авіакомпанія KLM з 12 лютого припинила польоти до України. Це сталося після того, як уряд країни закликав громадян залишити Україну на фоні повідомлень про можливе військове вторгнення російських військ.

Окрім Нідерландів, такі закликики лунали від США, Великої Британії, Німеччини, Данії, Італії, Бельгії, Швеції та Чехії. Ізраїль вирішив почати евакуацію своїх громадян із України.

США попередили, що напад РФ на Україну може початися з наступного тижня. Серед імовірних дат ЗМІ називають 15 та 16 лютого.

Водночас CNN з посиланням на свої джерела у розвідувальних агенціях США пише, що політичне керівництво Штатів навмисно створює тривожну риторику довкола можливого російського вторгнення. Це частина інформаційної війни: таким чином американські посадовці хочуть, навпаки, запобігти військовій агресії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаERIC SALARD