Скандинавська авіакомпанія SAS скасувала рейс Осло – Київ через «кризу в Україні», пише Reuters.

Поки що рішення стосується лише рейсу, який мав виконуватися у вівторок, 22 лютого (це щотижневий рейс).

Також SAS уникатиме повітряного простору України до 27 лютого. Рішення щодо польоту 1 березня компанія буде ухвалювати пізніше.


До цього авіакомпанія Lufthansa призупинила всі рейси до Києва з 21 по 28 лютого. Це рішення стосується й дочірніх компаній Lufthansa Group: Austrian Airlines і Swiss. Частину цих рейсів тимчасово буде виконувати МАУ.

Авіакриза в Україні почалася в середині лютого 2022 року. Через повідомлення про можливий наступ Російської Федерації на Україну страхові компанії вирішили припинити страхувати літаки, які виконують рейси в Україну. А деякі лізингодавці стали вимагати, щоб українські авіакомпанії, які користуються їхніми літаками, повернули їх. Літак SkyUp був вимушений був сісти в Кишиневі, не долетівши до Києва, через таке рішення лізингодавця.

Після цього Україна вирішила надати страховим компаніям і лізингодавцям фінансові гарантії безпеки польотів до України. Для цього з резервного фонду держбюджету виділили 16,6 мільярда гривень. У результаті SkyUp повідомив про відновлення всіх польотів. Однак МАУ та Bees Airline довелося повернути частину свого флоту до Європи.

Крім того, авіакомпанія Wizz Air відтермінувала старт і відновлення польотів за 16-ма напрямками з України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: SAS