The Village Україна розповідає про мейкап-тренди цього літа й пояснює, як відтворити такий макіяж у домашніх умовах.

Темний контур очей

Тренд, про який ми розповідали минулої осені, перекочував до нового сезону з подачі переможців «Євробачення». Після тріумфу італійського гурту Måneskin YouTube заполонили не тільки кавери на їхню пісню, а й відеоуроки із гранжевим макіяжем. Повторити образ Даміано Давіда можна за тьюторіалом DimaCHE. Топвізажист G.Bar пропонує густо підвести очі чорним олівцем, розтушувати лінії пензликом, а потім додати на рухоме повіко тіні з ефектом «металік» і нафарбувати вії тушшю.

Ще одну варіацію на тему можна підгледіти у фільмі «Круелла». Фірмову зачіску злодійки доповнили мейкапом у стилі 70-х – розмашистими чорно-білими «крилами» й червоною помадою. До прем’єри стрічки Disney підготували тематичну колекцію з MAC: із палеткою тіней, чорно-білим олівцем, помадами й ефектними накладними віями, як в Емми Стоун. В Україні ці продукти, на жаль, не продають, але зробити мейкап за порадами Террі Барбера можна й за допомогою альтернативних засобів.

Пам’ятайте, що драматичний макіяж очей зазвичай передбачає нейтральне тло. Яскраві рум’яна й засоби для контурингу краще відкласти: одного (максимум двох, якщо ви готові потягатися із Круеллою) акценту буде достатньо.

Рум’яна на вилицях

Коли ми писали, що рум’яна переживають нову хвилю популярності, то ще не знали, скільки брендів підтримають цей тренд у наступні місяці. У травні свої перші рум’яна презентувала візажистка Пет МакГрат; нові розсипчасті рум’яна до пари пудрі Prisme Libre випустили Givenchy. Здається, тепер без рум’ян не обходиться жоден запуск: Valentino та Zara, які віднедавна продають і декоративну косметику, теж не оминули увагою цей засіб.

Заради експерименту спробуйте наносити рум’яна не тільки на «яблучка» щік, а й на вилиці. Для цього їх треба добре розтушувати пензлем, роблячи рухи догори. Як приклад радимо взяти образ Дуа Ліпи з церемонії Brit Awards або мейкап співачки Ріни Саваями. Для ніжного «акварельного» ефекту рум’яна можна нанести й на повіка, як це робить візажистка Ліза Елдрідж.

Якщо вам подобається косметика, яка об’єднує декоративні й доглядові функції, обирайте рум’яна від skin care брендів. Рідкі рум’яна з ефіром вітаміну С є в Perricone MD, а відтінкові «краплі» з омега-кислотами скоро вийдуть у clean beauty бренда Drunk Elephant.

Наклейки й інший декор

Фестивалів цього літа буде небагато, але хіба це привід відмовлятися від фестивального мейкапу? Якщо ви вже досхочу награлися глітером, час перейти на наступний рівень: наприклад, зробити квіткову аплікацію чи залучити штучні перли.

Якщо ваша шкіра не схильна до подразнень і висипів, декор можна шукати будь-де, наприклад, у магазинах канцелярії й товарів для рукоділля. Чіпляти стрази й бусинки варто на клей для накладних вій: звичайного праймера буде замало. Також у пригоді стануть наклейки для нейл-арту, тимчасові тату та звичайні дитячі наліпки. Обклеювати все обличчя, як це зробила Олівія Родріґо на обкладинці альбому, необов’язково, але начепити кілька наклейок перед концертом на ЮБК – цілком.

Тим, хто має реактивну шкіру, радимо обирати спеціальні стікери для обличчя. Вони доволі дорогі, але безпечні для використання. Якщо вже чекаєте на другий сезон «Ейфорії», зверніть увагу на колаборацію Face Lace та Доніелли Дейві, головної візажистки серіалу. Голографічні стікери, серед яких є впізнавані за образом Джулс «хмаринки», можна клеїти прямо на шкіру, без спеціальної бази.

Сяйлива шкіра

Якщо ваша шкіра не сяє сама собою, не переймаєтеся: по-перше, мало кому так пощастило від природи, по-друге, навіть Ріанна, яка «сяє, мов діамант», не обходиться без допоміжних засобів.

Мода на сяйливі вилиці, густо покриті хайлайтером, потроху відходить у минуле. Замість того, щоб розставляти окремі акценти, радимо домішати до тонального засобу кілька крапель ілюмінатора чи скористатися праймером зі світловідбивними частинками. Це допоможе надати природного сяйва всьому обличчю.

Врахуйте, що під мейкап треба наносити санскрін, який теж додаватиме шкірі вологого блиску. Якщо перебрати міри з косметикою, весь макіяж залишиться на масці.

Матові тіні яскравих відтінків

Будьмо відверті: не в кожного є час і навички, потрібні для модних графічних стрілок. Інша річ тіні: один помах пензлем – й образ готовий.

Серед трендових кольорів літа – жовтий (цьогорічний фаворит Pantone) та різні відтінки фіолетового, помаранчевого й рожевого. Пастельні тіні чи неонові – вирішувати вам, але зупинитися радимо на матовому покритті, про яке ми на хвилі захоплення блискітками почали дещо забувати.

Сухі текстури мають властивість осипатися, тому в парі з такими тінями варто використовувати праймер для повік. Перед нанесенням із пензлика треба струсити все зайве, а після макіяжу – пройтися під оком ватною паличкою, змоченою в міцелярній воді.

Не обмежуйтеся зоною рухомого повіка: малюйте тінями «крила», підводьте ними нижнє повіко чи заповнюйте весь простір над оком, аж до самих брів. За бажання доповніть образ яскравою помадою: техніка колорблокінг, яка передбачає поєднання контрастних кольорів, так само актуальна.

Зауважте, що матові тіні не створюють об’ємну картинку, як це роблять тіні із шимером і ефектом «металік». Аби мейкап не здався занадто «пласким», можна зробити просту акцентну стрілку підводкою чи нафарбувати вії тушшю.