The Village Україна розповідає про мейкап-тренди цієї осені та пояснює, як відтворити такий макіяж у домашніх умовах.

Нова готика

Вампірська естетика доречна не тільки на Гелловіні, а й у повсякденному житті. Цього сезону перекласти хрестоматійний образ на сучасний лад взялися американки Rodarte, які надихалися фільмом «Дракула» Френсіса Форда Копполи та героїнею Моніки Беллуччі (дружиною Дракули) зокрема. Головним мейкап-акцентом на їхньому показі була темна матова помада винного відтінку. Вилиці моделей виділили рум’янами, а в кутики очей додали кілька пучків накладних вій.

Якщо така стилістика вам до душі, шукайте ідеї для макіяжу в улюблених готичних романах і стрічках про вампірів. Згадайте Надю з комедійного серіалу «Що ми робимо в тіні» з її бордовою помадою й густо підведеними очима та блискітками на повіках. Або Тільду Свінтон у «Виживуть тільки коханці» з червоними від улюбленої страви губами.

Щоби макіяж не відбився на масці, обирайте стійкі матові помади та олівці для губ. Відтворювати вампірську блідість, як у героїв «Сутінків», необов’язково, але скористатися матувальною пудрою все-таки варто.

Стійка рідка матова помада Maybelline New York Superstay Matte Ink (115)

Ціна – 299 гривень без урахування знижки

Чорний контур

Якщо у школі ви густо обводили очі чорним олівцем, то саме час дістати з архівів старе фото й використати його як референс. Схожий макіяж (можливо, дещо більш охайний і вивірений) фігурував відразу на кількох fashion-шоу – від Louis Vuitton до Marc Jacobs.

Щоби відтворити мейкап, як у Зої Кравіц у серіалі High Fidelity, використовуйте олівець-каял із піддатливою текстурою та злегка розтушуйте лінії ватною паличкою. Для більш виразного, жирного контуру, як на показі Dior, дослухайтеся поради Пітера Філіпса: спершу скористайтеся рідкою підводкою, а потім повторіть лінії водостійким олівцем. Так ви досягнете модного розмитого ефекту й при цьому не перейматиметеся стійкістю макіяжу.

Зауважте, що якщо ви маєте чутливі очі чи носите контактні лінзи, краще відступити від слизової на кілька міліметрів і використовувати гіпоалергенну підводку чи спеціальний олівець із приміткою waterline.

Тіні глибоких кольорів

Можливо, чорний колір для вас занадто драматичний, а неоном ви награлися влітку, тоді час спробувати менш очевидні відтінки та їхні комбінації. Окрім коричневого, рудого, бронзи й міді, з якими часто асоціюють осінь, зверніть увагу на болотно-зелений, теракоту, сливовий і бургунді. Щоби закцентувати увагу на кольорі очей, обирайте компліментарний до нього відтінок. Наприклад, до блакитного добре пасуватиме рудий і помаранчевий – це класичне поєднання, яке часто використовують у кольоровій корекції фільмів.

Не бійтеся фарбуватися у винні й червоні відтінки з нових палеток Chanel (364), Dior (879) і Fenty Beauty (9). Якщо переймаєтеся, що очі матимуть заплаканий вигляд, намалюйте акцентну темну стрілку чи додайте у внутрішній кутик трохи шимеру. За натхненням рушайте в інстаграм Лючії Піки – креативної директорки Chanel з макіяжу, яка давно популяризує червоний колір у мейкапі очей.

Палетка тіней Dior 5 Couleurs Couture (879)

Ціна – 2 091 гривня. Придбати палетку можна в мережі магазинів Brocard

Макіяж без макіяжу

Щоби запобігти «маскне» (висипам, які можуть виникати на шкірі після тривалого носіння маски), краще мінімізувати присутність декоративної косметики на шкірі. Поки масковий режим триває, пропонуємо не повертатися до щільних тональних основ і важкого контурингу та робити вибір на користь легких текстур.

Якщо вам комфортно вийти з дому без тонального засобу, просто нанесіть праймер зі світловідбивними частинками чи виділіть хайлайтером вилиці. Якщо ви все ж відчуваєте потребу скорегувати тон, оберіть легкий CC-крем чи пудру з ефектом кольорової корекції, а висипи й синці під очима точково замаскуйте коректором або консилером.

Біла підводка

Коли минулої осені ми згадували макіяж із білими хмаринками із серіалу «Ейфорія», то ще не знали, що невдовзі білий лайнер змагатиметься за популярність із кольоровими.

Про білі «крила» Леді Гаги з кліпу Rain On Me знімають відеоуроки на YouTube, а про стрілки Ріанни та Белли Хадід пишуть глянцеві видання на кшталт Glamour. Варіантів для наслідування багато – обирайте той, що найбільше вам до душі.

Для витончених візерунків, як в української візажистки Саші Чудєєвої, використовуйте білий фломастер або гелеву підводку в парі з тонким пензлем. Для подвійних стрілок, як у Вілланель із «Убивчої Єви», – класичний рідкий лайнер чорного й білого кольорів. А для розмашистих мазків від візажистки Калі Кеннеді – тіні-олівець або білий матовий каял.

Гелева підводка для очей Inglot Amc Eyeliner Gel (76)

Ціна – 312 гривень з урахуванням знижки

Олівець-каял Shiseido Kajal InkArtist (10)

Ціна – 1 036 гривень

Обкладинка: Givenchy