Комбінована, жирна та проблемна шкіра потребують зволоження так само, як і суха. Та підібрати базовий догляд для такої шкіри буває непросто: густі креми можуть довго вбиратися, залишати по собі жирний блиск і дратувати однією своєю присутністю на обличчі.

The Village Україна виділяє вісімку зволожувальних засобів із легкою та комфортною текстурою. Деякі з них підійдуть і власникам сухої шкіри, які влітку надають перевагу легшим зволожувачам.

Підтримай The Village!

Якщо найближчим часом ви можете придбати тільки один засіб для догляду, нехай ним буде мультизадачний смарткрем від Shiseido. Цей продукт візьме на себе відразу кілька функцій: зволожуватиме шкіру протягом дня, триматиме під контролем жирний блиск і захищатиме від сонця й забрудненого повітря. Крім того, крем підлаштовується за кольором під вашу шкіру та злегка корегує її тон.

Основну роль у формулі Shiseido відвели листю японської мушмули, яка має антиоксидантну та себорегулювальну дію. Засіб не містить олій і забезпечує матове покриття, тому чудово підійде жирній і комбінованій шкірі.

У Kiehl’s є кілька легких зволожувальних засобів, та найцікавішу текстуру має цей, з екстрактом квітів календули та її подрібненими пелюстками. У баночці Water Cream нагадує легкий гель, а на шкірі – трансформується в ще легшу рідину. Досягти цього ефекту вдалося, розмістивши концентровану сироватку з календулою у водну основу.

Зі своєю місією (усунути відчуття сухості, пом’якшити та заспокоїти) засіб справляється на п’ятірку. Вбирається крем не миттєво, але шкіра після нього зволожена, свіжа й сяйлива.

Якщо запах календули асоціюється у вас із ліками, можете не перейматися: аромат у цього крему швидше цитрусовий, аніж «аптечний». Для повної картинки догляд можна доповнити тоніком із календулою та очищувальним гелем із тієї ж лінійки.

У лінійці Hydra Vegetal є зволожувальні продукти на будь-який смак: насичений крем для сухої шкіри, крем середньої щільності із SPF, а також легкий освіжний гель-крем, який не залишає жирного блиску.

Ключовий інгредієнт засобу, присутній в усіх продуктах Hydra Vegetal, – клітинна вода едуліса, яка утримує й зберігає вологу в глибших шарах шкіри та вивільняє її за мірою необхідності.

The Repulp Gel максимально використовує потенціал гіалуронової кислоти, а вона, як відомо, не тільки зволожує, а й заповнює дрібні зморшки та повертає шкірі об’єм, який ми втрачаємо з віком. Окрім «гіалуронки», у формулі є низка рослинних екстрактів і комплекс на основі водоростей, які стимулюють шкіру виробляти власну гіалуронову кислоту та захищають її від вільних радикалів.

Тюбик зі зручним носиком-дозатором дозволяє вичавити рівно стільки гелю, скільки потрібно для одного нанесення. З огляду на досить чіпку текстуру, розподіляти засіб краще легкими поплескуваннями. Коли гель вбирається, шкіра видається більш гладкою та підтягнутою. Аромат у The Repulp Gel доволі виразний, солодкуватий, тому, якщо ви не любите парфумованих засобів для догляду, майте це на увазі.

Бюджетний зволожувальний засіб від L’Oreal Paris сподобається фанатам рідких текстур. Це водянистий гель, який при нанесенні трансформується в рідину та приємно освіжає шкіру. За зволожувальну дію Hydra Genius відповідає класичне комбо – гіалуронова кислота й екстракт алое. Липкої плівки, з якою часто конфліктують тональні засоби, флюїд не залишає, тому макіяж можна робити відразу після використання.

Якщо ваша шкіра має втомлений вигляд, видається тьмяною та зневодненою, не варто зволікати з її порятунком. «Антистрес»-флюїд від Lancôme з амінокислотами, гіалуроновою кислотою та алое вера відновить водний баланс шкіри та допоможе їй випрацювати стійкість до зовнішніх подразників. З Hydra Zen шкіра справді «ловить дзен»: відчуття стягнутості й сухості поволі зникають, шкіра стає м’якшою й починає сяяти – буквально та образно.

За текстурою Hydra Zen нагадує легке молочко, яке починає танути при контакті зі шкірою. Скляна пляшечка оснащена зручним дозатором, тож засіб можна безпечно ділити з партнером або партнеркою.

Освіжити та зволожити шкіру в спекотний день допоможе желе (а за фактом – гель) від Ella Bache. Тут гіалуронова кислота працює в парі з полі-гамма-глутаміновою: обидві притягують вологу та надійно утримують її протягом тривалого часу. Підсилюють ефект сахариди солодкої кукурудзи та полісахариди яблука.

Желе безслідно вбирається шкірою та залишає по собі ніжний, ненав’язливий аромат, який досить швидко розвіюється. Парабенів, силіконів і мінеральних олій у формулі засобу немає.

Якщо ви ще не познайомилися з австралійським брендом Aesop, який цьогоріч офіційно з’явився в Україні, можете почати з цього флюїду. Окрім стильного пакування, яким славиться бренд, відзначимо його нежирну текстуру, матовий фініш і приємний лавандово-деревний аромат.

Основні інгредієнти продукту, розробленого спеціально для комбінованої шкіри, – сандалове дерево та гамамеліс. Останній часто фігурує у формулах для проблемної шкіри, але часом зазнає критики через підсушувальний і подразнювальний ефекти, тому власникам чутливої шкіри краще від нього утриматися.

Aesop не тестують косметику на тваринах і мають cruelty-free сертифікат PETA. Більшість продуктів продають у пакуванні з коричневого скла, яке захищає косметику від впливу ультрафіолету та дозволяє використовувати менше консервантів.