Перепади температури не найкращим чином впливають на стан нашої шкіри. Пояснюємо, як доглядати за шкірою рук в осінньо-зимовий сезон, і розповідаємо, які засоби варто спробувати.

Засоби для нормальної та сухої шкіри рук


Зволожувальний крем для рук Oriflame «Авокадо»

Крем для рук Oriflame обійдеться значно дешевше, ніж авокадо-тост у київських закладах, але матиме не менш ефектний вигляд у ваших сторіз. Окрім фотогенічної упаковки, серед переваг засобу його легка текстура, свіжий «зелений» аромат і дієва формула на основі олії авокадо. Крем миттю вбирається, добре зволожує шкіру та робить її ніжною на дотик.

Ціна: 83 гривні (75 мл)

Лінк

Порада

Щоб не забувати про догляд за руками, покладіть один тюбик крему на робочому столі, а другий – до сумки чи косметички. Третій тримайте вдома на видному місці – наприклад, у ванній кімнаті або на столику біля ліжка. Якщо змащувати руки кремом упродовж дня вам незручно, використовуйте його як нічну маску: перед сном вкрийте руки товстим шаром засобу, надіньте спеціальні рукавички та залиште крем діяти на всю ніч.

Зволожувальний крем для рук і кутикули

Sisley Paris Restorative Hand Cream

Новинка французького бренду Sisley Paris – це продукт формату 2-в-1. Крім стандартних функцій крему для рук, засіб бере на себе догляд за нігтями: зміцнює нігтьову пластину завдяки провітаміну В5 і пом’якшує кутикулу не гірше за спеціальні олії. Серед ключових інгредієнтів крему екстракт каштана, який, за словами виробника, підтримує бар’єрну функцію шкіри та робить так, аби вона краще утримувала вологу.

Ціна: 2 450 гривень (50 мл)

Лінк

Живильний крем для рук

Mary Kay Satin Hands

(без аромату)

Satin Hands – безпрограшний варіант за всіма параметрами: текстура цього крему нежирна, ефект (завдяки олії ши та іншим живильним інгредієнтам) помітний, а аромату, який міг би вас дратувати, засіб просто не має. Для комплексного догляду за шкірою рук радимо спробувати набір Satin Hands із кремом, скрабом і пом’якшувальним засобом.

Ціна: 265 гривень (85 мл)

Лінк

Легкий зволожувальний крем для рук

Apivita Moisturizing Hand Cream

із жасмином і прополісом

Примітка «Легка текстура» на пакуванні цього крему – не просто обіцянка. Крем справді легко розподіляється по шкірі та швидко вбирається. За зволоження, живлення та підвищення захисних властивостей шкіри тут відповідають сік алое, оливкова олія, олія ши, пантенол і вітамін Е. Своєю чергою, прополіс забезпечує антиоксидантну дію. Запах у крему делікатний, квітково-медовий – нарікань з боку колег викликати не буде.

Ціна: 286 гривень (50 мл)

Лінк

Порада

Намагайтеся мити руки теплою, а не гарячою водою, а на холодний сезон відмовтеся від агресивних очищувальних засобів на кшталт антибактеріального мила, щоби не завдати шкоди мікробіому (сукупності мікроорганізмів, які живуть на поверхні шкіри та функціонують як частина її імунної системи – ред.).

Зволожувальний крем для рук

Yves Rocher «Манго-Коріандр»

Крем у компактному тюбику, що легко поміститься в кишені чи косметичці, пахне справжнім, не штучним манго та пряним коріандром. Завдяки олії каріте (ши), кунжутній олії, соку алое та гліцерину засіб добре зволожує та пом’якшує шкіру рук. Якщо вам подобаються парфумовані креми такого формату, зверніть увагу на новинки Yves Rocher – Cuir de Nuit з ароматом ванілі та кави або Sel d'Azur із запахом грейпфрута й кедра.

Ціна: 95 гривень (30 мл)

Лінк

Засоби для дуже сухої, пошкодженої або подразненої шкіри рук


Відновлювальний крем для пошкодженої шкіри рук

La Roche-Posay Cicaplast Mains

«Cicaplast Руки» – SOS-засіб із високою концентрацією гліцерину (30%), який на диво легко вбирається та не залишає жирних слідів. Крем швидко заживляє тріщини, знімає почервоніння та поступово відновлює бар’єрну функцію шкіри завдяки ніацинаміду (форма вітаміну В3 – ред.).

Ціна: 218 гривень (50 мл)

Лінк

Порада

Не наносьте крем одразу перед виходом на вулицю – витримайте інтервал у 20-30 хвилин, щоби засіб встиг повністю увібратись.

Крем для відновлення та живлення сухої і подразненої шкіри рук

Bioderma Atoderm Mains Repair Hand Cream

Гіпоалергенний крем для рук із гами Atoderm, розробленої для дуже сухої та атопічної шкіри, зміцнює гідроліпідний бар’єр шкіри та робить її більш стійкою до подразників. Засіб із густою та насиченою текстурою глибоко живить шкіру рук і допомагає усунути дискомфорт, викликаний лущенням, подразненнями та тріщинами на руках.

Ціна: 202 гривні (50 мл)

Лінк

Універсальний живильний крем

Weleda Skin Food

Мультифункціональний крем із мигдальною олією, бджолиним воском і рослинними екстрактами постійно фігурує в топах улюблених засобів зірок. Серед відомих шанувальниць цього продукту Адель, Вікторія Бекхем і Ріанна, яка застосовує його під час манікюру. Використовувати Skin Food можна багатьма способами, зокрема для догляду за шкірою рук: як класичний крем після прогулянки чи миття посуду або як нічну відновлювальну маску. Варто зазначити, що засіб має специфічний «аптечний» запах, який досить довго тримається на шкірі.

Ціна: 468 гривень (75 мл)

Лінк

Порада

Раз на тиждень приділяйте час ексфоліації: регулярне відлущення мертвих клітин зробить шкіру ніжною та гладкою. Купувати спеціальний гомаж для рук не обов’язково: достатньо стандартного скрабу для тіла.

Відновлювальний крем для сухої, дуже сухої та пошкодженої шкіри рук

Eucerin Repair Hand Cream

зі 5% сечовиною

Нехай слово urine у назві крему вас не лякає: сечовина – один із найбільш дієвих і популярних компонентів для догляду за дуже сухою та подразненою шкірою. Засіб Eucerin на основі сечовини інтенсивно зволожує шкіру та запобігає подальшій втраті вологи. Уже після кількох використань цього крему шершава та груба шкіра рук стає помітно м’якішою. Формула засобу визнана безпечною для шкіри з екземою та псоріазом.

Ціна: 211 гривень (75 мл)

Лінк

Порада

Для інтенсивного живлення та пом’якшення шкіри рук зверніться до парафінотерапії. Процедуру, що передбачає нагрівання рук у ванночці з теплим парафіном, можна спробувати в багатьох салонах або відтворити в домашніх умовах.

Інтенсивний зволожувальний крем для рук

Elizabeth Arden 8 Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment

8 Hour Cream – бестселер бренду Elizabeth Arden, який здобув більше ніж 100 б’юті-нагород. Універсальний бальзам використовують для пом’якшення загрубілих ділянок шкіри, захисту від морозу та вітру й навіть замість хайлайтера – для відтворення модного вологого блиску на вилицях і повіках. Однойменний крем для рук успішно продовжує справу свого попередника: засіб добре зволожує та пом’якшує шкіру рук, а також сприяє загоєнню мікротріщин завдяки алантоїну.

Ціна: 819 гривень (75 мл)

Лінк

Обкладинка: La Roche-Posay