The Village Україна продовжує підбивати підсумки 2021 року, розповідаючи про найкращі публікації рубрики «Квартира тижня».

Квартира дизайнерки Йови Ягер

Квартира розташована в окремому багатоповерховому будинку в Дарницькому районі, тут мешкає авторка проєкту Йова Ягер (Yova Yager Design) із партнером. Завдяки переплануванню без внесення змін в опорні конструкції основну кімнату, кухню та коридор перетворили на один відкритий простір. «Це житло для себе, дизайн для дизайнера. Невеликий простір, де ти продовжуєш вести звичайний спосіб життя, працюєш, проводиш презентації, зустрічаєшся з друзями, їси, слухаєш улюблену музику, дивишся серіали, нічого не робиш і кохаєшся. Усе на одній локації», – каже Йова Ягер.

площа: 75 м²

Дизайн: Йова Ягер (Yova Yager Design)

Квартира на Печерську з краєвидом на ботсад

Квартира в клубному будинку з краєвидом на ботанічний сад. Основною ідеєю інтер’єру було поєднати текстури бетону, керамічного блоку та вінтажного дерева з однотонним забарвленням. Прикрасили його картинами з джаз-музикантами.

площа: 150 м²

Дизайн: Zikzak

 Читати

Квартира француза на Львівській площі

Квартира розташована на Львівській площі. Власник розповідає, що впродовж 20 років жив у Парижі та купив цю квартиру, щоб почуватися в Києві, як удома. Оселю планували як місце, «де київські авангардні митці та молодь можуть обмінюватися думками», а простір планували з урахуванням «циркуляції людей усередині».

площа: 150 м²

Дизайн: Анна Шуберт, Максим Каминін

 Читати

Квартира з морською панорамою в Одесі від Balbek Bureau

Приватні апартаменти для молодої сім’ї розташовані на береговій лінії в Одесі, головною особливістю приміщення називають панораму на Чорне море. «Основні акценти в цьому візуальному рішенні ми хотіли змістити на природне тло за вікном, тому простір не перевантажений складними конструкціями та масивними елементами», – коментують у команді Balbek Bureau, що відповідала за об’єкт.

площа: 320 м²

Дизайн: Balbek Bureau

Квартира графічної дизайнерки біля Золотих воріт

В оселі мешкає молода дівчинка, що працює в галузі графічного дизайну. «Головним завданням було зробити інтер’єр, від якого не буде відчуття кришталево нового, стерильного простору. Навіть не виходячи з квартири, ви точно перебуваєте в спокійному історичному центрі Києва, де можна й відпочити, і попрацювати», – розповідає авторка проєкту Євгенія Дубровська.

площа: 65 м²

Дизайн: Євгенія Дубровська

 Читати

Лофт дизайнерів із краєвидом на річку

Простір облаштували на території заміського комплексу в Київській області, переобладнали його під житлове приміщення власники й автори проєкту – Олег Волосовський та Олена Логвінець із Loft Buro. «Це мікс ресторану, експериментальної кухні, бару, виставкової зали, діджей-плейсу та місця не лише для сім’ї, але й гостей», – каже Волосовський. Серед особливостей – рівень стелі 6 метрів і піч-камін.

площа: 197 м²

Дизайн: Loft Buro (Олег Волосовський та Олена Логвінець)

 Читати

Квартира з адаптивним інтер’єром для фотографа

У студії в житловому комплексі на лівому березі мешкає фотограф Вова Клєвер. Простір площею 30 м² адаптували під нові потреби з дизайнером Дмитром Красним. «Дім став мультифункціональним поняттям. Тому наше завдання полягало в тому, щоби показати це в інтер’єрі, попри обмежену площу», – каже Красний.

площа: 30 м²

Дизайн: Дмитро Красний

Кольорова квартира на Нивках

Квартира в новому житловому комплексі біля станції метро «Нивки». Основною вимогою замовників було бажання отримати функціональний простір, оскільки приміщення розміром 38 м² вимагало ефективного використання. «Хотіли створити простір, який запам’ятається, куди захочеться повернутися та залишитися», – каже дизайнерка Ольга Русакова.

площа: 38 м²

Дизайн: Ольга Русакова

 Читати

Квартира з дерев’яними меблями ручної роботи на Теремках

Оселя призначена для молодого подружжя, для якого це перший спільний дім. Прикрасили його зеленими зонами та меблями, які підготував тато власника.

площа: 45 м²

Дизайн: Ксенія
Серебрянська

 Читати

«Берлінська» квартира в будинку 1966 року на Лук’янівці

Квартиру в будинку 1966 року біля «Лук’янівської» адаптували для сучасних потреб. Дизайнерка Наталія Дубровська розповідає, що замовник часто подорожує та багато часу проводить у Німеччині, тому хотів, щоби проєкт нагадував берлінську квартиру: фактурну, зі збереженням історичної спадщини та з іконами дизайну меблів. Зокрема, реставрували ліпнину на стелі.

площа: 52 м²

Дизайн: Dubrovska

Обкладинка: Андрій Авдєєнко