The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Площа:

45 м²

Висота стелі:

2,7 м

Розташування:

Теремки

Дизайн:

Ксенія
Серебрянська


Квартира розташована в Голосіївському районі поруч з Окружною дорогою. Для подружжя власників ця оселя стала першим спільним домом.

Власниця квартири планувала розмістити в квартирі кімнатні рослини, тож їхнє розташування визначали на етапі візуалізації. Під час перепланування зону кухні винесли до зони коридору, щоб до вітальні й кухні був легший прохід із передпокою, розповідає авторка проєкту Ксенія Серебрянська.

У невелику площу квартири вдалося вмістити гардеробну, кухню-вітальню з кухонним островом та окрему спальню з виходом на відкриту лоджію. Замовники не хотіли обідній стіл, тому зробили лише кухонний острів. Кімнати візуально зробили більшими завдяки скляним перегородкам і текстилю. Лоджію не закривали склом, аби там можна було пити каву з краєвидом на подвір’я.

Більшість дерев’яних елементів у квартирі зробив тато власника, який працює з деревом. Меблі, дерево та решта матеріалів – українського виробництва або придбані в ІКЕА. Як розповідає дизайнерка, зосередження на українських виробниках дозволило скоротити витрати та контролювати терміни.

Оскільки більшість матеріалів натуральні, з ними виникали проблеми. Дерев’яні підвіконня після встановлення повело, через це їх довелося перевстановлювати, розповідає дизайнерка. На кухні й у санвузлі дерево спеціально обробили від вологи. Загальний бюджет проєкту склав 40 000 доларів.

Фото: Євген Дешко