The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Золоті ворота

Дизайн:

Євгенія Дубровська

Площа:

65 м²

Висота стелі:

4 м


Квартира тижня розташована поблизу станції метро «Золоті ворота». На підготовку житла витратили близько року. «Головним завданням, яке стояло переді мною, було зробити інтер’єр, від якого не буде відчуття кришталево нового, стерильного простору. Навіть не виходячи із квартири, ви точно перебуваєте у спокійному історичному центрі Києва, де можна й відпочити, і попрацювати», – розповідає Євгенія Дубровська.

Інтер’єр готували для молодої дівчини – графічної дизайнерки. Планування квартири відразу було правильної форми, каже авторка проєкту. Додає, що часто в таких приміщеннях роблять спільний простір, відокремлюючи хіба що санвузол. Проте господиня квартири вирішила відокремити зону спальні від більш активної зони, також виокремити гардероб від спальні.

На думку дизайнерки, особливістю квартири можна вважати стелі заввишки чотири метри. Тому ухвалили рішення зробити дуже високі двері із класичними фрамугами [віконними рамами]. У зоні кухні розмістили чимало простору для зберігання, з огляду на те, що у квартирі немає стандартних підвісних шаф.

Більшість меблів у проєкті – вінтаж. Наприклад, обідній стіл – це стіл бабусі, який відреставрували заздалегідь. Крісло, стільці, робочий стіл і багато іншого знайшли на європейських сайтах і привезли до Києва, додає Дубровська. При цьому багато нових предметів – наприклад, диван і більшість корпусних меблів – виконали за ескізами.

Простір підкреслили завдяки кольоровим акцентам. Найяскравішим можна назвати санвузол, для якого застосували рожевий колір, при цьому стелю пофарбували у блакитний.

фото: Євгеній Авраменко