The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

ЖК «Файна Таун»

Площа:

38 м²

Висота стелі:

2,7 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Файна Таун». Замовники готували житло для здання в оренду. «Гадаю, це може бути хто завгодно: пара або хтось один, романтична натура, цинік, любитель кінематографа, мандрівник, лижник або серфер, гостинний господар або поціновувач самотності. Очевидно тільки, що ця людина повинна любити кольори. Кольорові контрасти – моя слабкість», – розповідає авторка проєкту Ольга Русакова.

Основною вимогою замовників було бажання отримати функціональний простір. Оскільки приміщення розміром 38 м² вимагає ефективного використання – навігація повинна бути зручною. Також у квартирі мала бути достатня кількість зон для зберігання. Рішення з інших питань дали можливість ухвалювати самостійно дизайнерці проєкту.

Для цього у просторі здійснили перепланування: завдяки зміні призначень зон вдалося виграти більше місця для зберігання речей у коридорі й облаштувати гардеробну кімнату у спальні.

Під час створення дизайну ми не прив’язувалися ні до певного стилю, ні до ідеї, каже дизайнерка Русакова. Додає: «Метою було створення простору, який запам’ятається, куди захочеться повернутися та залишитися».

Усі меблі, плитка й текстиль – від українських виробників. Лише в санвузлі використали сантехніку італійського виробництва.

«Загалом ремонт – це гра без правил, і як би ми не намагалися попередити й розрахувати всі кроки послідовно, потрібно бути готовими до того, що «обов’язково щось піде не за наміченим планом», – каже авторка проєкту Русакова. – Але після зйомки дивишся на вже готову квартиру й пам’ятаєш тільки хороше, навіть шкода розлучатися, хочеться залишитися. Вважаю, що початкової мети ми досягли».