The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

Львівська площа

дизайн:

Анна Шуберт, Максим Каминін

Площа:

150 м²

Висота стелі:

3,10 м


Квартира розташована на Львівській площі. Власник упродовж 20 років жив у Парижі та купив цю квартиру, щоб почуватися в Києві, як удома. Оселя в цегляному будинку 1990-х років, стіни у квартирі товщиною 40 сантиметрів. Через це перепланування квартири було незначним, тільки знесли декілька перегородок, з однієї ванної зробили дві, а вітальню розширили, зменшивши коридор, що веде до неї.

Власник розповідає, що квартиру планували як місце, «де київські авангардні митці та молодь можуть обмінюватися думками». Квартиру створювали з урахуванням місця для сучасного мистецтва. Для цього мінімізували кількість внутрішнього декору й меблів усередині. Головний акцент зробили на легкій циркуляції людей усередині.

Оскільки будівля стара, за мету поставили й екологічність, тобто використання мінімуму пластику й усього, що забруднює навколишнє середовище. Під час ремонту дизайнер намагався зберегти якнайбільше оригінальних елементів. Тож у квартирі залишили дерев’яні вікна й оригінальний дубовий паркет, який реставрували три окремі команди людей.

За задумом, кухня мала бути повністю відокремленою. Адже правила приймання гостей у Франції такі, що кухонний відділ ніколи не змішується зі столовим. Під час вибору меблів намагалися залучати якнайбільше українських виробників, це вдалося виконати на понад 50%. Як сказав власник, над скляними стінами «працювало пів заводу», адже робилися вони вручну, за ескізами. Бюджет склав 200 000 доларів.

фото: Євгеній Дешко