Mimosa Brooklyn Burger – це новий заклад від власників Mimosa Brooklyn Pizza та Fish & Pussycat на Бессарабці. Формат визначають як «нью-йоркська бургерна». Відкриття в тестовому режимі відбулося 20 серпня.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Mimosa Brooklyn Burger – бургерна на Бессарабці від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Чайка», Coco). «Ми повернулися до себе 4-річної давності – коли з Mimosa Brooklyn Pizza хотіли зробити щось, чого нам самим не вистачало в місті. У цьому випадку – смачних бургерів», – розповідає співзасновник ресторанної компанії Mimosa Family Сухомлин.

Бургерну відкривають в колишньому приміщенні фудхолу Bro Market, який запустили напередодні першого локдауну в березні 2020 року. «Після Mimosa та Fish & Pussycat ми відкрили кілька форматів, які або занадто ускладнювали, або невчасно робили, або не там, – визнає Сухомлин, зокрема маючи на увазі заклади Forever Young і Fishkultura, які згодом перезапустили як «Чайка» та Coco відповідно. – Тому ми вирішили повернутися до витоків, повернутися до продукту».

 Mimosa Brooklyn Burger

Де: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 1/3-2

Коли: 12:00–23:00 

Instagram

Формат Mimosa Brooklyn Burger визначають як «бургерна в нью-йоркському стилі». Сухомлин розповідає, що ідею бургерної з партнером Гальперіним вони обговорювали протягом тривалого часу, вивчаючи пропозицію категорії у Києві, а остаточно картинка склалася після поїздки до Нью-Йорка: «Щойно все почало відкриватися [після локдауну], ми полетіли і наїли там бургерів на кілька кілограмів». Сухомлин додає, що з огляду на нью-йоркський формат та акцент на продукт бренд Mimosa Brooklyn здався «ідеальним поєднанням».

Запитуємо, чи ставили власники за мету трансформувати категорію бургерів, як чотири роки тому вони змінили категорію піци в Україні з Mimosa Brooklyn Pizza. «Звичайно, я мрію про це, – відповідає Сухомлин. – Але порівнювати з Mimosa Pizza є марною справою, це була інша ситуація і зовсім інший ринок, умови задачі змінилися».

Mimosa Brooklyn Burger відчинили двері 20 серпня, наразі працюють у тестовому режимі. Згодом планують продовжити графік, запустивши обіди та сніданки, а також працювати до 02:00 у п'ятницю та суботу. У планах також запуск доставки: «Спершу організуємо всі процеси в закладі, але це продукт, який добре адаптований для доставки».

Локація

Mimosa Brooklyn Burger працює у приміщенні ТЦ Arena City з виходом на Бессарабський проїзд. На локації напроти Бессарабського ринку раніше працювало кафе «Чашка» та магазин Ferrari: ці простори об’єднали для Bro Market, а зараз знову розділили – Mimosa Brooklyn Burger розташована у колишньому магазині, у приміщенні ж «Чашки» інші власники запустили новий заклад мережі «Тут буде».

Планування простору повністю змінили: біля входу гостей зустрічає бар із контактною стійкою, а напроти неї – відкрита кухня, спланована за прикладом Mimosa Brooklyn Pizza. «Це принципова зміна – гість може бачити, як готують його бургер. Для нас це передусім про продукт і відкритість», – каже Ігор Сухомлин. Ще одна відокремлена зала розташована напроти входу, загалом у закладу 70 посадкових місць.

Як і у випадку з Mimosa Brooklyn Pizza, за Mimosa Brooklyn Burger відповідала студія дизайнера Дениса Беленка Belenko (Milk Bar, Adelle, Coco). Серед особливостей стилю – створення відчуття «обжитості» нового приміщення, зокрема його досягають завдяки вінтажним і реставрованим меблям, а також використанню дерева й дзеркал. «Ми хотіли зробити дружній простір з посиланнями на справжні бруклінські брасері. Але водночас – сучасний, не театралізований. Тому в цій бургерній почуваєшся справді комфортно, тут багато світла, теплого дерева й міського галасу», – каже Сухомлин.

Кухня

«За час підготовки закладу ми скуштували, здається, всі бургери в Києві. Перевірили всі цінові категорії, знайшли заклади, які нас приємно здивували. Бургер – це частина комфортної їжі більшості сучасних містян. Тому нашою головною метою є пропонувати стабільно якісний продукт з крутих інгредієнтів», – розповідає Ігор Сухомлин. Каже, що із запуском Mimosa Brooklyn Burger думають не так про лідерство, як про те, щоб запропонувати в сегменті щось нове. 

Зокрема, з огляду на це в заклад обрали шеф-кухаря. «Я хотів запросити когось, хто дав би нам щось нове, чого ще не було на ринку», – пояснює Сухомлин. За меню Mimosa Brooklyn Burger відповідає шеф-кухар Дмитро Дудін, співзасновник і шеф барселонського ресторану El Camino Friendly Grill. «Я знав його як людину, яка може з обпаленими руками на хоспері готувати м’ясо у будь-якому вигляді, а ще в’ялити, коптити й робити власні ковбаси», – каже Сухомлин.

Окрім роботи з м’ясом, шеф-кухар розробив для бургерів власний рецепт булочок із командою Mimosa Bakery, використовують виключно веганський хліб. «У нас було два види булок: бріош та веганська, і в сліпій дегустації виграв веганський картопляний варіант. Це ідеальна булочка для бургера, вона доповнює, а не відволікає від котлети», – пояснює Сухомлин.

Фірмовий бургер закладу – із котлетою з бріскету, сиром грюєр, карамелізованою цибулею та огірком (275 грн). Ще один бургер від шефа – холодний бургер, який називають твістом на сендвіч «Рубен» (180 грн): замість традиційного пастрамі подають пастрамі з язика, додають смажені каперси. Також в асортименті бургери з домашнім беконом, куркою та рибою-меч. Подають до кожного бургера картоплю фрі з кетчупом і солоний огірок.

Загалом меню Mimosa Brooklyn Burger описують як «суперкомфортну їжу»: наприклад, у меню мак-н-чиз (175 грн), який роблять гострим через додавання халапеньйо, смажена картопля з сезонними лисичками (130 грн) та яловиче ребро з сирним соусом і кукурудзою (295 грн). «У нас американська класика, але не тільки. Бекграунд шефа дається взнаки, тому в нас є і конкретні іспанські ноти», – додає Сухомлин. До прикладу, серед закусок філе скумбрії на грилі в шафрановому ескабече (175 грн) та крокети з бичачими хвостами (105 грн), а серед супів – гаспачо з крижаного кавуна (155 грн). Ще одна фірмова страва шефа – домашня ковбаска з кролика на грилі із білою квасолею (260 грн).

З меню:

Чизбургер із домашнім беконом і чедером – 155 грн

Чикен-бургер – 180 грн

Дабл-чизбургер із домашнім беконом – 230 грн

Бургер зі свинячого ребра на грилі з соусом барбекю – 250 грн

«Рубен»-бургер із пастрамі з язика – 180 грн

Веганський бургер – 250 грн

Террін із баранини, печеного перцю та фісташок – 175 грн

Качиний бульйон із тортеліні – 175 грн

Паста з томленою бараниною і шиїтаке – 190 грн

Стейк рибай-гриль – 450 грн

Хрусткий грушевий тарт із карамеллю та ванільним морозивом – 110 грн

Фірмовий бургер із котлетою з бріскету, сиром грюєр, карамелізованою цибулею та огірком (275 грн)
Мак-н-чиз (175 грн)
«Рубен»-бургер із пастрамі з язика (180 грн)

За коктейльну карту Mimosa Brooklyn Burger відповідає бар-менеджер Mimosa Family Андрій Петрусь. «Навколо Бессарабки одразу кілька крутих барів, але ми помітили, що людям іноді непросто подолати підземний перехід через Хрещатик. Тому вирішили зробити кльову коктейльну карту. Моя порада – «Той самий на мескалі». За перший вечір випили п’ять літрів мескалю», – радить Сухомлин. Також подають вино з натуральними та органічними позиціями і крафтове пиво.